|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Modem
Imam sljedeći modem: E-TECH FAX-MODEM-VOICE 56 k PCISOFT ROCKWEL . Kako da na SuSe LINUX 10 namjestim modem i idem na internet. Ja sam napravio CARNet konekciju ali neznem kako se spojiti. isao sam na network devices i tamo na MODEM DEVICE->MODEM i pod stavkom modem device se mora namjestiti valjda kakav modem imas: sta da ja tamo stavim i kako da se konektiram na internet. Molim vas pomozite mi pocetnnik sam na linuxu |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
To odi na neki lunux forum pitati.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
.... za početak www.linuxquestions.org forumi pa koristi pretragu, kolko znam postoje driveri za Conexant bazirane PCI modeme i Intel ima službene drivere za svoje modeme. Tko zna, možda ima i Rockwell, pa provjeri. Kad budeš uzimao ADSL svakako uzmi ethernet modem, to ti radi na svemu i ne treba nikakve drivere. Inače, što se tiče PCI modema, najbolje pogledat ovdje: http://www.linuxbalkan.com/modems/ Zadnje izmijenjeno od: stef. 18.12.2005. u 12:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2005
|
Dakle, sto se tice ovog tvog modema mogu ti reci da ces ga vrlo tesko natjerati da radi pod Linuxom, pogotovo ako si apsolutni pocetnik. Bilo bi od pomoci kada bi napisao koji cipset je na tom modemu? ACF, HCF ili HSF? Svojevremeno sam uspio natjerati stari SM56 da radi pod Linuxom, uz pomoc nekih "unofficial" drivera ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
prvo odi na http://www.linuxant.com i skini si tamo drivere za distribuciju i kernel koji koristis pa ih instaliraj.. ak proradi onda ce ti sa ovim free driverima raditi na 14400 no to se da srediti... samo ti javi da li radi... sto se instalacije tice upute imas na toj stranici pa se malo poigraj....[ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
Datum registracije: Jul 2005
|
da, na linuxbalkan imas i drivere od linuxanta i patch koji omogucuje da rade na vise od 14400... inace su softmodemi (winmodemi) puno jebeniji za slozit od normalnih modema koji na sebi imaju svoj proc... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |