|
![]() |
#1 |
zippo61_junior
Datum registracije: Oct 2005
|
Pitanjce
Koje su latencije ove memorije (DDR 512MB PC3500 (433MHz) SuperRAM Kingmax),koji su čipovi na njoj i koliko bi se najviše dala kloknut sa povećanjem latencija? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
mislim da su ti 2.5-3-3-8 po spd-u... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
Ovisno o seriji, 450-480MHz sa nekim normalnim tajminzima i 2,9V |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
zippo61_junior
|
Dobro,to su latencije.Dalje ............... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
ta mema moze doci u dvije varijante, u zelenoj ili crvenoj boji PCB-a... Danas kolko sam ja trazeci vidio postoje samo crveni sa kingmax chipovima al opet u dvije verzije, sa 4,6ns i 5ns memorijom Sto se rezultata tice: nekima nije isao na 400Mhz sa ikojim latencijama nekima ide samo do 440Mhz nekima ide na 500+Mhz Sve u svemu lutrija! EDIT:Moja lutrija (nije da se hvalim ![]() 400 2-3-3-7 2,6V 440 2-3-3-7 2.7V 460 2,5-3-3-7 2,7V 506 2,5-4-4-7 2,7V Super PI 32M stabilan na 512Mhz 2,5-4-4-8 al se windowsi nakon par sati zmrznu...
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 15.12.2005. u 21:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
meni su po spd-u za 433 2,5-3-3-7.... idu na 2-3-3-6 na default voltaži... nemogu ih testirat jer me ploča koči, ali uskoro idem kod frenda to istestirat kak spada ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Takozvani influenser
Datum registracije: Jun 2005
|
to su uglavnom hynix d43 chipovi koji imaju skicne perfomanse kao i d5. j aimam d5 i ulovio sam solidan keks: http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=56865 stabilno ko kamen |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Kod mene su kingmax chipovi i na CL2.5 idu kak sam napisao a na CL3 nece ni na 520Mhz... Ti imas vise srece nego ja... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Moji idu do 460 MHz ef., dalje ne mogu jer je proc zaključan.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Inace na ovim Kingmaxima DDR400/433 su vam uglavnom Hynix B chipovi pa zato toliko i idu...
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
ma neznam baš srky koliko idu ti kingmaxi. ja nisam dugo vidio dobar kingmax, od onih starih dobrih tiny bga ddr466 serija... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |||||||||||
Moderator
|
Citiraj:
Istina ima losijih ima boljih ali globalno gledano za novce za koje ga dobijes i kome netreba uber OC memorija je dovoljan.
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
dobro to da, ali eto moj frend ima kingmax na 433 i nejde mu ni na 220 sa cas 3 a kamoli niže... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
pa šta si ga prodao?:confused: jedino ak je bio 256mb, jer vidim da imas sada obični kingmax... koji nejde toliko bas... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
ide..ide...preko 500mhz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
upssss. my bad... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
zippo61_junior
|
Na koliki bi se napon najviše moglo ić pri overclocku? |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
PizzoZder
|
Citiraj:
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Moderator
|
je, prodao sam ga jer je bio 256MB modul... nije ni ovaj los ![]() da mi je jos jednog takvog nac... ![]() Al brijem da ce ovaj na prodaju, ide se na 1GB plocicu...neka mema koji ce raditi na 200 pri CAS 2 sa 1T Samo da nes pitam...ako imam plocicu od 1GB, samo jednu, onda mema normalno radi na 1T? Znam da ako imam 2x1GB da onda automatski baca u 2T....
![]() |
#23 |
Guest
|
krivo... ako imaš 4 sticka, onda te baca na 2T... ali bolje ti je uzet još jednu od 512 (mislim da bi se moglo naćiu neku) i onda stavit u DC i dobiješ dvostruke performanse...a razlika između 1T i 2T je mizerna... edit: neznam koji socket imaš, ovo gore je za 939... a za 754, ne bih ti preporučio stickove od 1gb (detaljnije pitaj VedranP-a) a 2 sticka od 512 će ti radit na 1T (u teoriji, trebali bi i ovi od 1gb...) |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Moderator
|
Gle, i taj dual chanell mislim da je isto prenapuhan...po meni...a to kaj mi everest pokazuje duple perfomanse, bljak ![]() Tesko da cu naci jos jedan takav, al pokusavam... I da, moj je soc.939
![]() |
#25 |
Guest
|
vjeruj mi, razlika se osjeti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
zippo61_junior
|
I na kraju bi li pomogli u hlađenju heatsinkovi.Ako da onda koji bi bili dobri,gdje se mogu kupit i koja bi im bila cijena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Moderator
|
Neko je prical od ovih iskusnijih da heatsinkovi za memu ne pomazu, tj. delaju totalno suprotno (osim onih kojima tece voda ![]() Tako da ti je najbolje, ako ti se mema pregrijava il ju oces dodatno ohladiti je da stavis neki vent na 7V ili 5V da puse po memoriji...
![]() |
#29 | |
PizzoZder
|
Citiraj:
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() Vjerojatno ti imas bolje, a i 7700 siba zrak po svuda, po memi, NB-u itd., tako da, pitanje je koji on cooler ima, tj. oce li i njemu puhati cooler poput zalmana na heatsinkove ili samo memoriju? Kakva je mema bila na dodir kad nisu bili pasivci gore a da je po njima puhal Zalman?
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|