|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
XP Home+SP2 se ruši
Ovako, imam slijedeći problem: Konfa - Win xphome +sp2+ svi updejti se nakon nekog vremena - od 45 min do nekoliko sati - zablesavi na čudan način. Inače radi 24/7 na 100% opterećenja proca (vrtim seti), nisam je još uspio uhvatiti na dijelu, da vidim što se konkretno događa. Nađem pc - nema slike, kanta radi, preko mreže je nedostupna - znači srušila se. Pregledao sam event log - sva tri su čista, AVG antivirus scan nije našao ništa, Spyboot S&D - ništa , Ad-Aware - ništa, hijackthis, coolsearch i sve to - ništa. Hw monitor (epoxow USDM) ne pokazuje nikakve abnormalne temparature ni napone. Problem se pojavio prije par tjedana (čini se da je u to vrijeme sjeo jedan od ms patcheva, ali nisam siguran) no kako je soba u kojoj je kanta bez grijanja, ne da mi se zezati s reinstalacijom. Konfa je slijedeća: Athlon XP1800+ Epox 8K5A matična (KT333) 768MB RAM-a (Samsung) Sapphire Radeon 9200 WD 120JB Antec 350W napajanje Siemens USB 54 wireless adapter itd. Jučer sam je vrebao preko remote desktop connectiona - 3h i kusur, pod normalnim - 100% -opterećenjem - sve ok. Odem spavat u pol 1, ujutro gledam - opet se srušila. Imate li kakvu ideju?
![]() |
#2 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Mislim da ga je jedan od update-a, tj. patcheva shebal. Ne znam kak ti, ali ja imam isključeni Automatic Updates, a kad izađe nova verzija XP Patchera fino izaberem kaj mi treba i nemam brige. Probaj maknuti one update-e ili hotfix-eve za koje misliš da bi mogli biti sumnjivi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Idem. Razmišljao sam već o tom, gledao taj update i odustao - krpa critical propust u nekim opskurnim grafičkim formatima tj. datotekama. Odoh ga ukloniti, pa da vidim.
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja također mislim da neki od hotfixeva radi probleme, imao sam već takvih slučajeva na drugim kompovima.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
namisti u power optionsima u control panelu da ti ne ide i standby
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Uklonio sam ga, ne pomaže. Opet ista stvar. Ostali patchevi su prestari da bi uzrokovali problem. Svejedno ću ukloniti i one iz 10mj, za svaki slučaj. Power Options ću pregledati no ne vjerujem da su problem - komp koji radi na 100% proca ne može u stand by sve da i hoće.
![]() |
#7 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
nekad je dobro i restrtat komp, jer oni nakon par dana polude... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Restart ovdje nije bitan, znao sam taj komp držati doslovno mjesecima bez restarta i sve je radilo super. U međuvremenu sam napravio slijedeće: - deinstalirao patch iz 10. mjeseca - bez promjene, i dalje se ruši - u win 98 (stroj je dualboot) ostavio ga da radi neopterećenog, a nakon toga ga testirao preko noći s Prime95 - u oba slučaja nije se srušio niti pokazivao bilo kakve znakove nestabilnosti. - instalirao friške windowse na drugu particiju. To je unattend instalacija koja sadrži neke aplikacije, drivere i post SP2 patcheve do 9. mjeseca i sigurno je (instalacija) OK. Na nju sam instalirao samo BOINC i setiathome projekt - srušio se dosta brzo. - zaustavio sam setiathome i pustio ga da radi bez opterećenja. Trenutno radi 2-3h, mislim da se neće srušiti. Znači ovako, pod 98icom radi i dok je idle i pod 100% opterećenjem, a pod friškim win XP se ruši pod opterećenjem, a dok je idle se (IZGLEDA) ne ruši. Malo zbunjujuće, zar ne? Ima li tko kakvih prijedloga? Mislim, nije mi problem reinstalirati windowse ali čemu se truditi ako je problem hardverski?
![]() |
#9 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Probaj testirati memoriju.......možda ga to ''muči''. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
da je do memorije rusio bi se i na 98-ici... probaj instalirat samo SP2 bez dodatnih hotfix-a |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Ispravka vlastitog netočnog navoda, ruši se i dok ništa ne radi. SP2 je već tvornički integriran u ovu instalaciju windowsa, a da je problem u patchevima rušio bi se odmah po instalaciji u 9. mjesecu. Brijem da je hardver, samo ne znam što - proc je, sudeći po logu hw monitora - na istoj temparaturi od boot-a do zadnjeg bilježenja, sistem temparatura isto tako, vent se vrti uvijek isto, naponi su OK.....možda je ipak memorija? Odoh je testirati.
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Welcome to XP world..... ![]() Možda si instalirao nekakav novi softver, recimo kod mene, kod instalacije novije verzije ZA-a mi je modem prestao raditi a svaki puta kada sam se pokušao spojiti na net se komp srušio, da stvar bude morbidnija, nabavio sam ja novi modem (prvi hint je naravno bio da je modem otišao u vječna lovišta), i formatiram ja te stare , jaaako stare vindowse (1,5 godine) i ko iz fore upiknem ja stari modem u slot kad ono modem radi, i instaliram ja sve drajvere i sve super OK i dođe trenutak kad treba opet instalirati ZA i instaliram ja taj novi ZA a kad ono komp se počne rušiti, i shvatim da je ZA u totalnoj nekompatibilnosti sa mojim straim drajverima od modema. I sada na kompu imam novi ZA, i ostatak drajvera od starog modema, a svaki puta kada pokrenem Norton ful scan kada ovaj dođe do dotičnih drajvera komp se sruši........ Nemogu im uopće prići a da se ovaj ne sruši...... Nije mi se dalo kopati po dosu prije XP-a , a da budem potpuno iskren i neznam što to točno moram pobrisati, tak da trenutno živim sa hendikepom do sljedećeg formatiranja diska, što će biti vjerojatno veoma skoro jer mi vec polako ide na qurac
![]() |
#14 |
Premium
|
Tvoj problem je relativno lako za riješiti, sve što je potrebno je da instaliraš stare drivere za modem i onda kroz driver properites nađeš koje fajlove driver koristi. Bit će u C:\Windows\sytem32\drivers folderu i možda još u drivers cache folderu. Sad deinstaliraš drivere, odeš u te foldere i ručno pobrišeš preostale fajlove. Možeš lupiti search na svaki fajl name i brisati iz search foldera. I to je to - nema više starih drivera, em si ih deinstalirao em si ručno pobrisao fajlove (pretpostavka je da je deinstall procedura uklonila registry entry-je). E, a moj problem je malo kompliciraniji. U međuvremenu je memorija prošla 24h burn in testa (docmemory s boot diskete), trenutno testiram CPU i MB no brijem da će i oni proći. Za windowse sam prilično siguran da nisu problem, iako se pod XP-om ruši a pod 98icom ne. Vjerojatni razlog je način različit pristupanja hardveru u windowsima, a ne greška u windowsima. Taj PC mi radi (radio je) 24/7, jako ga malo koristim (u sobi je hladno) i služi prije svega za seti. Tak da nisam u istoj situaciji kao ljudi koji svaki dan nešto instaliraju/deinstaliraju ili OC-aju stroj. Ako komp prođe i ove testove, ne preostaje mi drugo nego ga rastaviti na sastavne dijelove, očistiti i sastaviti ponovo. I baciti nove windowse gore, naravno. Imam 2 mj. star ghost image iz vremena kad je sigurno radio OK, pa je i to jedna od opcija.
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Nažalost tek sam sada skupio vremena da pokušam napraviti što si mi savjetovao, ali ne ide. Pri pokušaju ponovne reinstalacije drajvera komp se sruši. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|