Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.11.2002., 14:20   #1
zuzy
Member

zuzy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Preporuku za matičnu ploču

Kupio bih bolju matičnu za P4, uvjet je da ima dodatni ATA kontroler, kvaliteta, stabilnost, da podržava što veći takt za dogradnju procesora jer bih u startu uzeo procesor povoljnije cijene, a na ploči ne mislim štedjeti! :clap:
Staro 06.11.2002., 14:32   #2
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
vidi sig MBO ABIT, s. 478, IT7, i845E, 2 x RAID UDMA 133, zvuk 5.1, SPDIF, BUS 533 MHz, LAN, USB 2.0, Fire Wire IEEE 1394 controller (400Mbps), DDR, ATX 2 1.653,00

još jedna Abit MBO ABIT, s. 478, BE7, i845PE, 5.1 zvuk, BUS 533 MHz, LAN, USB 2.0, DDR333, ATX 2 1.145,00
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.11.2002., 10:08   #3
Jozha
Banned
Moj komp

Jozha's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Opet se namece pitanje koliko para? Ja bih predlozio za male novce MSI645 Ultra ili neku Abit IT7 za ogromne novce.
Jozha je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2002., 13:55   #4
zuzy
Member

zuzy's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Jozha
Opet se namece pitanje koliko para? Ja bih predlozio za male novce MSI645 Ultra ili neku Abit IT7 za ogromne novce.
Uzeo bih neku skuplju, međutim najnoviji trend je hrpa USB,Fire Wire, Lan itd konektora, a imam uređaja za koje koristim serijski port i LPT pisač!
Jel postoje dodatne PCI kartice sa tim konektorima, gdje ih ima i kolika im je cijena, ako netko zna?
Staro 07.11.2002., 14:19   #5
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Postoje.
Vidio sam u HG-šrotu i M_sranju za nekih 180 kn. 2 seriala i 1 paralell.

Netko mi je nekada u nekom dučanu ponudio za 133 kn. Samo kojem?:confused:

Ako imaš uređaja za to, možda ti je ona donja abitica bolji izbor jer je i chipset noviji (PE) pa će se i 3.0 staviti na njega.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2002., 14:35   #6
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Citiraj:
Originally posted by zuzy
Jel postoje dodatne PCI kartice sa tim konektorima, gdje ih ima i kolika im je cijena, ako netko zna?
Ako nije ISA izvedba, vec PCI, bjezi od toga glavom bez obzira. ISA verzije su potpuno hardwareski izvedene i rade, dok su PCI verzije istoga izvedene softwareski i velike su sanse da ti nece proraditi. Sama PCI kartica hoce, tu nema problema, ali dali ce ti uredjaji koji se spajaju na doticne COM i LPT portove raditi, prevelika je sansa da nece.

Ne kuzim u cemu je problem da uzmes plocu koja ima serijske i paralelni portove uz USB 2.0 i mreznu. Takvu P4 plocu osobno imam doma i ne vidim u cemu bi bio problem to nabaviti (50% je takvih ploca). Ako si bas zapeo za Firewire, bolje ti je dati 300kn za dodatnu PCI karticu, za koju si siguran da ce raditi kako treba. Uostalom, nekako sumnjam da ti uopce treba Firewire.
Staro 07.11.2002., 15:03   #7
zuzy
Member

zuzy's Avatar

Ne kuzim u cemu je problem da uzmes plocu koja ima serijske i paralelni portove uz USB 2.0 i mreznu. Takvu P4 plocu osobno imam doma i ne vidim u cemu bi bio problem to nabaviti (50% je takvih ploca). Ako si bas zapeo za Firewire, bolje ti je dati 300kn za dodatnu PCI karticu, za koju si siguran da ce raditi kako treba. Uostalom, nekako sumnjam da ti uopce treba Firewire. [/B][/QUOTE]

U pravu si, uopćemi netreba Firewire, a USB-ovi su dobro došla stvar, više me je interesirao potencijal za nadogradnju u smislu procesora i memorije, znači što novija ploča, a takove mahom nemaju serijskih itd... potrova!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno