|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
(riješeno) Ne mogu odabarati BIOS mode
Rastavio sam komp, sve vratio i sad ne mogu u bios. Odnosno, uđem u bios, ali kad pita da odaberem advance mode ili easy mode ne mogu dalje. Trebam odgovoriti y/n ali ništa ne prihvaća, čak ni sa ps2 tipkovnicom. Ne znam što činiti, konfa iz moj komp Inače, u bios moram jer kaze cpu has been changed..., a komp je i prije rastavljanja imao problem jer je cesto kod paljenja javljao disc error occured pa je to i bio razlog pokušaja remonta. Probao clear cmos i nista. 100 problema 😀 Sent from my iPhone using Tapatalk ![]() Zadnje izmijenjeno od: simba. 04.02.2017. u 15:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
![]() .....sa PS2 (ljubičasti utor) tipkovnica mora raditi .... ako nisi okrenio pogrešno i polomio iglice utikača. Zadnje izmijenjeno od: D/G. 04.02.2017. u 15:30. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Ma znam, ali nece ni Z ni N ni bilo sta drugo PS2 ista stvar, znači sa DEL uđem u bios i onda dalje ništa...Ako radi DEL pretpostavljam da radi i ostalo Sent from my iPhone using Tapatalk Zadnje izmijenjeno od: simba. 04.02.2017. u 15:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
a ako si mjenjao CPU trebao si najprije u biosu postaviti na "defoult" ako je prije bilo dirano u opcije množitelja , cpu clock ili memorije. Provjeriti da li za tu MBO može drugi CPU i ako je potrebno za njega noviji bios . Tek kad se to sredi promjeni CPU i pri dizanju sistema odmah u bios podesiti postavke i snimiti ih prije izlaska. Ovako mi izgleda da PC zablokira dok je u biosu .... kao da nisi napravio clear cmos mostićem na MBO. Normalno prije rada obavezno isključiti kabal iz napajanja i sačekati da se elektroliti isprazne.! Zadnje izmijenjeno od: D/G. 04.02.2017. u 15:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Ne mogu odabarati bios mode
Jedino CPU nisam vadio ![]() Da, možda kao da zablokira kad uđem u BIOS. Jednostavno ne prihvaća ništa pa da mogu odabrati bilo koji mod... Probao s 3 tipkovnice i sa svakom isto, uđem u BIOS i dalje zapne na onom sa slike Zadnje izmijenjeno od: simba. 04.02.2017. u 18:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Prije ulaska u BIOS bude ovo ![]() Probao sam upalit Caps lock i lampica svijetli dok ne stisnem del i uđem u BIOS. Kao da tipkovnica ostane bez napona. Pretpostavljam da se i usb tipkovnici dogodi isto Probao upalit bez tipkovnice i komp javi da je nema. Nemam više ideja 🤔 Sent from my iPhone using Tapatalk Zadnje izmijenjeno od: simba. 05.02.2017. u 10:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Nastavak paljenja sa F1 normalno funkcionira? Za početak probaj izvaditi bateriju i tako još jednom vratiti BIOS na default postavke. Vidim da imaš dosta pržilica/hardovlja, pa i sve njih iskopčaj i vidi ima li onda kakvih promjena. Pretumbaj rame i isprobaj samo s jednom pločicom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Jel se meni čini da su te DFI Lanparty bile zloglasne po nečemu ? Nebitno šta ti nisi al mobo misli da si mijenjao cpu jer mu se ne slaže info u cmosu. Obzirom da sve skupa ima godina probaj staviti novu cmos bateriju (obrati pažnju da dobro sjedne), eventualno staroj izmjeri napon univerzalcem. Sa novom baterijom odradi clear cmos proceduru preko jumpera, čak je lako dostupan na rear panelu: Load default procedura. 1. Ištekaj Lan kabel ako je spojen u mobo. 2. Ugasi komp i ištekaj kabel iz napajanja. 3. Aha, važan detalj ! Po manualu treba postaviti JP2 ili JP8 na 2-3, ti probaj oba tako postaviti 4. Sačekaj 10 sec (na netu vidio da je netko tako držao i duže ali je pitanje hoće li se tako zeznit baterija). 5 . Vrati JP2 i JP8 nazad na 1-2. 6. Uštekaj kabel u napajanje i pali pilu. 7. Trebaš DEL za ulaz u BIOS i odmah iza toga F7 za Load defaults ili F6 Load Fail-Safe defaults 8. F10 bi trebao snimiti / nuditi snimanje postavki Probaj postaviti napajanje PS2 porta (tastatura) sa +5CSB (JP7 na 2-3). EDIT: Ovo sam vidio na netu: Ista stvar samo za USB na rear panelu (USB 6 - 11), stavi JP5 2-3). Slijedeće probaj / provjeri / postavi JP17 - JP19 jumpere koji postavljaju FSB prema ugrađenom cpu. Nebi bilo loše ih povadit i ponovo staviti da se ostvari kontakt. Po ovom manualu default je FSB 800 MHz a E8500 je (traži) FSB 1333, za to bi trebalo postaviti JP17 2-3, JP18 2-3, JP 19 3-4. Danas je "moderno" izbacivati floppy (slažem se da je nepotreban, vrijeme ga je pregazilo), međutim neke stare mobo zapnu / luduju kada floppy nije uštekan. Pogotovo šta ćeš sa Load defaults pozvati postavku da je floppy "prisutan" (Drive A - 1.44, 3,5"). Kasnije se može floppy kontroler ugasiti. Ista stvar je sa SATA mode, ako si instalirao sa AHCI mode, ne zaboravi to promijeniti prije ulaska u winse. E sad nakon šta odradiš ovo poviše iskoristi šta mobo ima Debug LED display, uzmi manual i prati šta ispisuje i kojim redom. Napiši ovdje gdje zapne a i pogledaj objašnjenje u manualu. Manual > http://www.dfi.com/Upload/Manual/CM/...2RS%20PLUS.pdf |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
![]() |
#13 |
Moderator
|
To si već bio prijavio u jednom od pokušaja. Daj više detalja a ne da izvalačimo ko udicom. Odradio ovo poviše ? Šta piše na onom LED display - u, tj gdje zapne ? ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
A iznad nisam uspio upalit... Da, sve sam prošao. Zapne na 7F, uđem u bios i dalje je 7F, ali sad vise ne radi tipkovnica Sad opet nece upalit, stisnem f1 i bude disc boot faliure, insert system disc and press enter. Resetiram i onda na ploci bude C1. I nece dalje od toga dok ne napravim clear cmos Edit: uspijem upalit kad je samo ssd prikljucen Sent from my iPhone using Tapatalk Zadnje izmijenjeno od: simba. 05.02.2017. u 21:21. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
Po onom manualu C1 > detekcija memorije Vidiš da mobo luduje, treba tu napraviti kompletni egzorcizam ![]() - izvadi sve vani iz kućišta i skini sve sa mobo - probaj negdje posuditi drugi cpu pa sa njim probaj - ako nemaš nađi onaj zrikavac, nađi negdje i uštekaj da čuješ beep - ove - ubaci samo jednu memoriju, pogledaj manual za kombinacije - upalit na stolu samo sa cpu + ram + tastatura Nisi prijavio jesi li provjerio / postavio ovo u vezi jumpera šta sam pisao poviše. Ako ne bude rezultata na tržnici traži drugu mobo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jesi ziher da nisi ostavio neki šaraf ili tako nešto ispod ploče? Vezano za BIOS, kako su ti rekli, otpoji kabel napajanja i izvadi bateriju. Sačekaj 5min, vrati sve nazad i pali komp s jednim keksom memorije i spojenom tipkovnicom (diskove i ostalo nemoj spajat) Ako i dalje neće, skini BIOS na bootabilni USB stik. Dakle napraviš bootabilan USB, na njega u root raspakiraj zip koji sadrži awdflash, bios file i autoexe. Pokreni komp i pust da digne dos i pokrene flash biosa. Lako moguće da je baterija slaba pa zeza. To što nema floppy spojen nema veze, neće ga zezat, imam takvu P35 i evo baš tipkam s LP X58.
![]() |
#19 |
Premium
|
Zabavljat ću se kad dođem s posla ![]() Jel zna netko gdje mogu skinuti BIOS za tu ploču ![]() Našao sam identičnu situacija na drugom forumu LINK Vjerujem da je sve ispravno, ali ploča ima cijeli roj mušica Zadnje izmijenjeno od: simba. 06.02.2017. u 10:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
|
DFI serveri u pravilu još uvijek rade no moraš znati točnu adresu. Ja sam recimo skinuo BIOS i manual za X58 Jr. Probaj po raznim forumima naći, ekipa je znala dizat linkove za serije BIOS-a. Ovako nešto ali za svoju P45. Ne znam sad više koje su razlike između Plus i Turbo modela. Driveri Početak adrese lp.dfi.com zamjeniti treba s www.dfi.com Zadnji BIOS sam našao ovdje, ali za Plus verziju. Koliko vidim razlika između Plus i Turbo je u dodatnom SATA kontroleru. Probaj još pogeldati možeš li naći negdje link za Turbo verziju. Déja vu ![]() http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=166384
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 06.02.2017. u 11:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Code:
http://genius239239.myweb.hinet.net/771/ 1. Support DRAM Speed 266/1066 and 333/1066. 2. Patch for JMB363, JMB368 and ICH10 SATA not in native mode hang"75". 3. Fixed Can not detect CPU name when use Q9X50 CPUs. 4. Fixed NB core item value error. Tu imas zadnji bios za Turbo + 3 Xeon koda ako bude ikad zatrebalo... Ili ako neces sa Xeon kodom onda isto taj bez ta 3 koda. Code:
http://www.dfi.com.tw/Upload/BIOS/D245DA03.zip
trebaš seedbox? Zadnje izmijenjeno od: silver_tip. 06.02.2017. u 11:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Moderator
|
Citiraj:
Sad samo skini BIOS koji je gore silver_tip linkao, ta tri fajla stavi u root bootabilnog usb-a pa vidi hoće li proći. Ako ne, traži drugu LGA775 ploču.
![]() |
![]() |
#24 |
Moderator
|
Ovo šta je dao kolega silver_tip bi trebalo biti ok. Po txt sa foruma susjeda treba nekako "usporiti" mobo, to bi trebalo biti moguće ako se one JP17 - JP19 jumpere postavi za FSB 800. Probaj to pa prijavi rezultat. Ako ni to ne prođe može probati "blind flash" cmos - a ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
Dečki hvala na velikom trudu. Piknio novi Bios i radi, barem za sada. Kad sve pospajam mozda se iznenadim 😀 Sve radi 👍🏻 Sent from my iPhone using Tapatalk Zadnje izmijenjeno od: simba. 06.02.2017. u 19:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Moderator
|
Znači da se ipak zbrčkao Bios / cmos postavke. Valjda će sad "potrajati". |
![]() |
![]() |
|
|