|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2017
|
Problem monitor-komp
Ovako , dogodi mi se da u normalnom radu monitor izgubi sliku na 1 sec, i naravno dodje sve oke bez ikakvih problema nastavi sa radom kao da nije nista ni bilo..To je ucestalo i bude nekada svako 30 min nekad 10..Probao monitor na drugom kompu, radi sve bez ikakvih prekida znaci nije do njeg..Mjenjao sam i oba kabla od njeg i opet isto.. Stavljao nove drivere isto.. Da napomenem da sam prije par dana promjenuo kućiste sa istim performansama(samo prepakovao) i prije toga je bilo sve ok..Kada sam sastavio komp bilo sve okej prvi dan pa je onda krenulo zezanje.. Ako ko moze pomoci kako rijesiti ovo , hvala svima koji barem pokusaju a i ako sam temu smjestio pogresno ne zamjerite,novi sam ![]() Zadnje izmijenjeno od: nino. 19.01.2017. u 00:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Nismo vidoviti da znamo o kakvom je monitoru riječ, o kakvoj konfiguraciji, kako je monitor spojen itd. Zadnje vrijeme sve više takvih pitanja bez glave i repa... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Imam i ja isti problem ali sam naviknuo, prelijen da idem tražiti, svaki dan-dva se zacrni ekran na sekundu. Prvih par puta sam mislio da je to jer se win zalocka nakon 5 minuta neaktivnosti ali kad se desilo u radu je bio upitnik iznad glave ![]() H67MA-E35, i3 2120, 4gb, lg 24mp48hq monitor, hdmi veza. Nekad je bio povezan sa d-sub kabelom i radilo je ok. Nisam od pomoći, ali mislim da je problem samo digitalna konekcija u pitanju i neki razlog vezan za to. Ne puknu driveri. HDMI kad izvučem windowsi naprave zvuk, ovdje nema zvuka niti monitor da da poruku, samo nestane slika na trenutak, pokušati ću vidjeti ledicu od monitora u tom slučaju dal se isključila. edit: palo mi je napamet da mi monitor tu i tamo javi da nema signala i da će ići u standby za 5 minuta. (iako ja radim i vidim sliku tada) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ne pise nista , ni jedan driver da je stop working , gledao i u event vieweru nista ne izbacuje..Dogodi se u normalnom radu da prekine na sekund slika i vrati se (pocrni kao da se ugasi displej, ali lampice na njemu gore i dalje kao da radi) , i vrati se slika nakon sec i nastavis sa radom sto si i radio.. Mozda ti je kolega iznad malo bolje objasnio problem.. Neko nesto ? ![]() edit ; Kod njega se dogodi jednom u dva dana ,a kod mene svako 10 - 30 min |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
A da ipak nije problem u monitoru tj. njegovom napajanju ? Taj Zamzung 2243 vjerojatno više nije u cvijetu mladosti, a sa druge strane prilično su ozloglašeni sa kvalitetom ugrađenih elektrolita ... Štos je reagirati na vrijeme prije veće štete, promijeniš tih x elektrolita i onda si miran na duže vrijeme. RTV serviser sa odg. materijalom treba odraditi "za siću". Slijedeće šta bi moglo biti kontakti grafe kako na njoj tako u slotu. Izvadi je vani, očisti kontakte srednje tvrdom gumicom, ubaci / izvadi par puta, pri finalnoj montaži gledaj da je dobro sjela i da stoji okomito / vodoravno u odnosu na mobo. Ne zaboraviti i dobro uštekati dodatno napajanje. Ovisno o stanju elektro instalacija u stanu / kući može i to zezati na sličan način. Spoji komp i monitor preko kvalitetnog produžnog, ne ona chunga - lunga jeftinjak smetja, u ispravnu schuko utičnicu u zidu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() https://www.youtube.com/watch?v=WLC9AZym17U https://www.youtube.com/watch?v=lhuHwi_9Mpw Ako je imate rješenje tu... to vam se zove po naški flikering ... ![]() PS. monitor najvjerojatnije nije riknuo jer bi se to drugačije odražavalo na monitor... Zašto mislim da je ovaj problem zato što je napomenuo lik da prvi dan nije bilo toga , da bi nakon update-a koji radi problem sa starim monitorima monitor je nekada krenuo blinkati (u prvom videu je to i opisano...) |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
A ono, W10 smetje ... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Registered User
|
Citiraj:
Probao i to sa linka 1 , opet isto.. Iako je slično https://youtu.be/EAqOGIuZOnI kao kod ovog samo sto se kod njeg monitor prekine( vidi se da se ugasi) a kod mene ne nego gori i dalje ono plavo svijetlo sto znaci da nije izgubio struju..Ne znam stvarno više sta mi je raditi.. ![]() edit ; zaboravih pitati sta ti predlazes Busola ,da mjenjam ekran da probam neki drugi ili? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Guest
|
Citiraj:
PS. I tamo nije izgubio struju nego se samo to ne vidi svjetlo jer ga i nema ![]() |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Da, zanimljiva tema i vjerojatno je do OS ili HDMI kabela, ali nešto me zanima. Pod "Moj komp" kod tebe ne piše ništa pa me zanima koje napajanje imaš? Ako nije problem ![]()
![]() |
#14 | |
Registered User
|
Citiraj:
Budem probao drugi monitor kasnije ,a ako ni to ne pomogne budem dizao drugi OS kao sto si napisao..A mjenjao sam i DVI kablo ( novo stavljeno) i opet isto tako da do kabla sumnjam da je.. Inače konfu imas tu pod detaljno, a evo i napojna ( nova kupljena kod njih prije par dana sa 12 mj garancije) http://www.genelec.ba/napojna-jedini...lex-1xpci-e-p2 p.s Ne znam jes li procitao onu poruku na mailu sto sam poslao ( jer ti ne mogu poslati ovdje pp ) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ovako tu ima puno iskusnijih od mene, ali ja bi ostavio monitore na miru, i ne diži još novi OS. Probaj prvo, barem bih ja na tvome mjestu, staviti jače i kvalitetnije napajanje. Možda možeš posuditi od nekoga samo da probaš hoće li raditi.
![]() |
#17 | |
Registered User
|
Citiraj:
Jos neko nešto ?? ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Pulja. 20.01.2017. u 15:54. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Registered User
|
Citiraj:
Jos neko nesto nekakav prijedlog ![]() p.s ostavio sam ti mail |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2015
|
Probaj to s napajanjem što kolega kaže, ali pazi da bude kvalitetno napajanje, ne neki šrot. Usto, testiraj RAM Memtestom86+ jedno 8 passova preko noći. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Registered User
|
Citiraj:
Budem i to probao takodjer, pisu mi jos kao da probam iskljucit napajanje i izvadit bateriju na 5 min mozda UEFI ne registrira drivere od VGA CPU i grafike..Ima li smisla i to probat? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2015
|
Probaj, mada ja bih prije okrivio neki komad HW-a. Inače pratim ja temu na oba foruma, tako da sve znam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Ja bi pretpostavio da monitor izgubi signal, što prikazati i onda se isključi. kod mene je to na poslu, a napajanje je brand "shrotex". ali evo 4 dana da nisam primjetio to da se dogodilo. prerijetko je da bi išao tražiti a nemoguće je ga isprovocirati, ljuljao sam ga, konetkore klimao, monitor palio gasio, okretao, nula. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Meni se to događalo na samsungu 2232. Cca 1 godinu, sve duže i češće. Uglavnom zanemarivo i totalno nepredvidivo. Pred kraj je postalo češće i razlog je bio da je jedna od lampi ošla i to sad treba promijeniti. Znači ekran se zacrni (kao da si ga ugasio) na sekundu, ali monitor i sve ostalo radi kao da se ništa nije dogodilo.
![]() |
#24 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#25 |
Moderator
|
Ovo su slike prije ili nakon intervencije ? Taman si reagirao na vrijeme, pojedini elektroliti su se fino napuhali, čak i ovaj na logic board - u. Neki dan sam vidio da i ovi SMD elko malci isto znaju zezati kakvih ima gomilica na toj logic board - u. Tražim al ne uspijevam detektirati o kojoj se seriji radi, jedino sam skužio: 47 = 47 uF J = 63 V Inače kaže ekipa čim vidiš CapXon čupaj vani / mijenjaj ![]() Pokretaču teme sam skrenio pozornost na to još u #7 postu, al mi se čini da me nije razumio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Prije, vidiš da su se napuhnuli.
|
|
Oglas
|