|
![]() |
#1 |
Premijum AMDebil
Datum registracije: Mar 2004
|
BSOD sa porukom: The computer encountered uncorrectable error(ili tako nešto)
Ne znam dal bi ovo bio hardverski ili softverski problem, pa recimo da je hardverski ![]() Danas mi se nekoliko puta javio BSOD sa porukom: The computer encountered uncorrectable hardware error, i na kraju piše STOP 0x00000124. U jednom momentu čak nisam mogao dići windowse jer bimi e kod svakog podizanja windowsa javio taj BSOD. Uspio sam ih podići tek kada sam išao na "load last known good setup" , s tim da mi se i onda nedugo nakon ulaska u windowse par puta pojavio ovaj BSOD, ali sam onda uspio ući u safemode i onda je radio relativno stabilno (par sati bez rušenja). Nisam nikakve drivere update-ao ili stavljao neki novi hardver, a komp je do danas radio normalno bez rušenja ili BSOD-a. Što sam do sada probao: - Pošto je komp (konfa pod "moj komp") bio malo OC-an napravio sam clearCMOS tako da je sada na stock postavkama. - Provjerio sam dal se proc pregrijava - kuler je na dodir mlak, svi ventovi vrte normalno, tako da ne bih rekao da se kaj pregrijava - Izvadio sam jedan keks rama, konfa se ponaša isto ili slično. Moram probati samo sa drugim keksom. - Pokrenuo sam onaj windows 7 repair što mi nudi nakon rušeenja, ali ne pomaže (javi unable to repair). - Probao pokrenuti reinstalaciju windowsa sa DVD-a, isto se srušilo sa BSOD-om tijekom reinstalla Uploadao sam iz eventviewer-a grešku koju zabilježi kada se pojavi BSOD... Molim za pomoć, sve ideje što učiniti dalje ili što bi mogao biti problem su dobro došle. ![]() U planu mi je izvrtiti memtest da vidim što će reći i ako ništa drugo ne pomogne format c i reinstall windowsa (ako uopće bude bilo koristi od toga...)
![]() |
#2 |
Premijum AMDebil
|
Update: Pokrenuo sam bluscrenview i na svim minidumpovima mi ima zacrvenjeno halmacpi.dll i ntkrnlpa.exe Zna netko na što se to odnosi?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Iako je ABIT pokojni, probaj naći odg. drajvere za chipset i sata kontroler + Win7, samo mislim da to neće biti lak zadatak. Ta mobo bi trebala biti bazirana na nForce 550 chipset - u, po NVIDIA supportu trebalo bi odgovarati: - nForce Driver Version 15.58 WHQL > http://www.nvidia.com/download/drive...px/30654/en-us ili - nForce Driver Version 15.53 WHQL > http://www.nvidia.com/download/drive...px/18067/en-us |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premijum AMDebil
|
Budem probao sa chipset driverima, ono što mi je smješno je to da je komp bio stabilniji dok je bio OC-an sa malo dignutim naponima memorije i proca nego sada kada je sve na stocku ![]() Moram malo bolje još pogledati kondiće na ploči, neki mi izgledaju sumnjivo ![]()
![]() |
#9 |
Moderator
|
A nego šta je nego do prašine, daj to ispuši kako treba. Obzirom na godine nije čudno stanje elektrolita. S novom konfom ćeš ipak ući u ovo stoljeće a ostaviti rupu u đepu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premijum AMDebil
|
Kaj da bi čišćenje prašine pomoglo ako su kondići u ovakvom stanju?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
Pa nikad ne znaš jeli usput i malo vodljiva + kondići = nestabilan rad. Možda je / možda nije, al bar je lako eliminirati ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premijum AMDebil
|
Update: Danas čistio komp od prašine s kompresorom na benzinskoj i spojio ga nazad - nema razlike. U međuvremenu je uspio "zaboraviti" ethernet drivere i izbaciti disc boot failure grešku par puta... Windowse više ne podiže nikako, ili izbaci bsod ili se resetira dok ih učitava Sva sreća da sam backup na vrijeme napravio ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|