|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2016
|
Spajanje nove zgrade na optiku - neprohodna cijev i drugi problemi
Bok ljudi, uselio sam nedavno u novu zgradu u Zagrebu i dao zahtjev za seljenjem priključka, nakon čega su mi tehničari dijagnosticirali da zgrada nema paricu, a kada su je došli postaviti da, navodno, ne mogu provući sajlu za kabel od ulaza u cijev na ulici do mjesta na kojem parica treba biti u zgradi. Pa su me uputili na investitora koji treba osigurati propusnost cijevi da je oni mogu spojiti. Zbog odnosa sa investitorom ne gine nama (stanarima) da sami to riješimo. E sada, imam par pitanja: 1) Možete li preporučiti neku firmu u ZG-u koja nam može to profesionalno pogledati? Naime, dečki koji su došli spojiti paricu su potrošili ravno 10 minuta i zaključili da sajla ne ide ("u šahti je 75mm cijev, u zgradi izlazi 50mm cijev", što nije točno, jer kad sam ja naknadno to njuškao u jednom ormariću ide baš 75mm cijev). Volio bih da dođe netko s dobrim alatom i znanjem to pogledati, a onda i reći treba li kopati cijeli prilaz i ponovno vući cijev (što će biti muka jer je cijeli prilaz u kockama...). 2) Kroz ulicu ide HT-ova optika i htjeli bi odmah spojiti FTTB. Je li to uopće moguće? Ekipa koja je spajala paricu je tvrdila da kroz ulicu ne ide HT-ova optika što nije točno - susjedi imaju optiku, a i tehničar HT-a je rekao da ima optike u ulici. Hoće li mi HT sam spojiti FTTB ako ih pitam ili to treba platiti nekoj firmi koja nije HT da tako spoji? (Iskreno, ne razumijem dijeljenje odgovornosti HT - investitor, što trebamo mi, a što oni?) I ima li FTTB uopće smisla obzirom da ima 15 metara od parice do šahte, a zgrada je mala? Nemojte zamjeriti ako malo brkam pojmove, površno mi je znanje oko mreža, a trudim se riješiti ovaj problem što bezbolnije... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Koji tehničar je ustanovio da nema mjesta u DTK za tvoj kabel? HT-ov? Znači ako sam dobro skužio na izvodu zgrade nema slobodne parice, rješenje je novi bakreni kabel od šahte do zgrade ali u njemu nema mjesta za još jedan kabel? Malo neobično, pogotovo da nema slobodnih parica. Trebali bi od zdenca (spojnice) do zgrade ukloniti postojeći kabel i postaviti onaj koji ima više parica. A nije to samo tako, na nešto se mora spajati taj kabel u zdencu, ne možeš ti "Muji" platiti da ti to izvede. Unesi adresu na provjeru na ht/provjera-dostupnosti i vidi ima li u planu projekt optike.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
Zgrada je skroz nova i cijev od zdenca do zgrade je prazna - nikad nije proveden kabel. Znam da nije sam' tak', pa tražim neku firmu koja bi to mogla pregledati i napraviti. Kaže HT je dostupna optika! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Nije mi to problem, problem mi je spojiti zgradu i zdenac jer nešto nije u redu s tom cijevi, pa tražim neku firmu da to pogleda/sredi obzirom da investitor nece. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
zelim napomenuti da NE reklamiram nikoga - probaj nazvati ovu firmu pa dogovori sa njima, znam da su oni na nekim projektima radili instalacije optike za Iskon, HT i mnoge druge telekome, tako da definitivno imaju opremu i iskustva http://www.poslovna.hr/lite/prekvrsj.../subjekti.aspx |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Pozoveš bilo kojeg od onih koji odštopavaju cijevi (puno ih je njuškalo) svi imaju sajlu sa kamerom na vrhu pa ti mogu snimiti situaciju i vidjeti gdje zapinje u cijevi |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|