|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Koji router za dd-wrt?
Evo pošto nema baš ove teme, a trenutno sam zainteresiran malo za wrt, imao sam priliku kroz 15tak min vidjeti što može Uglavnom htio bih neki jeftiniji router na koji se može instalirat DD-WRT ili OpenWRT Uglavnom mi puno funkcija ne treba, ali volio bi da ima neki način recoverya, da ga ne mogu tako lako brickat, i po mogucnosti mrvu jaču antenu, jer mi trenutnom AP-u za jedan dio, fali metar do dva da bi radio kako spada(WDS približio sam ih maksimalno moguće i brzina je 3 mbps), znaci zc fali. Od funkcija(zasad), htio bi napravit jednostavan QoS, da postavim gašenje wlana i još neke sitnice, al ništa pretjerano, Googlanjem sam našao da TP-Link TL-WR841N podržava dd wrt, za jaaako male pare(150 kn), al isto ovisi i koja je verzija tog routera jer sve ne podržavaju wrt, a kamo li koliko jak mora bit proc jel mora imat više od 8 mb rama al ugl totalno mi više nije jasno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pitanje je dobro samo postavljeno naopako ![]() Problem su česte izmjene / verzije / revizije istog uređaja, zbog toga a da bi bio siguran prvo moraš utvrditi pod verziju određenog uređaja pa sa tom informacijom ideš na DD-WRT ili OpenWRT site po informaciju jeli može ili ne može. Rađe uzmi u obzir TL-WR841ND zbog skidljivih / promjenjivih antena, vidi > https://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr841nd |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Dada, vidim al triba i za njega bit V8, v9 ima slab wifi, a i 10tka koliko sam na forumu vidio, steta je to sta nije jednostavnije nać uređaj, Ić ću ovih dana do linksa vidit koju verziju oni imaju i drzat fige za v8 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
Bilo bi dobro da dogovoriš probu par dana, prvenstveno da vidiš hoćeš li imati problema sa ISP - om, odnosno podešavanja internet konekcije. Sve zavisi kakvi su ti zahtjevi / potrebe, "za pocetak" vjerojatno sasvim ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Ni ne može kao modem, ima WAN port na ulazu. Dakle, ako prebaciš ZTE u Bridge mode za Internet na ovom ide PPPoE konekcija ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
A iskreno nisam ni gleda jel ima ili nema modem iako sam pretpostavio da nema, bitno je da se moze na ZTE spojit. Trenutno mi je na ZTE spojen optimin Sagem router koji putem WDS-a distribuira net na T-comove Thomsone ST780 ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|