|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
![]() HP Pavilion 13 x360. Zamijenjen HDD za SSD, nakon zamjene ne boota. Dakle nema apsolutno nikakvog signala, ništa se ne pali, nikakvi zvukovi, niti jedna kontrolna LED-ica ne svijetli. Pokušao vratiti stari HDD, odspojiti bateriju, napraviti hard reset, moliti se Letećem Špageti Čudovištu itd. (uobičajena procedura). Još uvijek apsolutno nikakvog znaka života iz laptopa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
AMD Hammer
Datum registracije: Jan 2008
|
Tužna priča... Jesi vadio bios bakteriju? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
E to je isto zanimljiv dio - nema je. Pročitao sam cijeli manual za servisere, nigdje se ne spominje. Onda sam izvadio matičnu ploču skroz (jer se laptop otvara tako da se digne tipkovnica, a RAM i hrpa stvari je s donje strane). Uglavnom na matičnoj nigdje ničeg sličnog. Postoji čak i jedan prazni prostor obilježen kružnicom koji izgleda kao da je idealan za BIOS bateriju - ali tamo ničeg nema. o.O |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Feb 2010
|
kada si micao HDD da li su preko njega bile kao nekakve BIJELE trakice ? meni se desilo jedanput kada sam servisirao laptop (vrisnuo hdd) vadio stari i preko njega su bile neke bijele trakice zakačene sa obije strane. ja sam ih odljepio i bacio misleći da su neke bvzv jamstvene trake. stavio drugi hdd i ništa se nije dogodilo ne pali se , vratio stari ista stvar ne pali se, na kraju su te bijele "trakice" bile vezane za napajanje hehehe |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Ništa takvo. Preko HDD-a ide ona zaštitna aluminijska folija, ali ona se da lijepo odlijepit i zalijepit na disk koji se stavlja. Oba SATA konektora se povezuju u jedan konektor u laptopu, i onda se taj jedan smanjuje u jedan sitni koji ide na matičnu, to je to. S tim da, ono što me najviše muči je da nema *nikakvog* signala. Da sam bilo što zezuo/spržio/štogod - što ne bi bilo logično da dobijem nekakav error? Zvučni signal, blinkanje LED-ica, nešto... Ovaj je jednostavno mrtav-mrtav. Zadnje izmijenjeno od: nino. 28.12.2015. u 11:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
predpostavljam da si sve sigurno pregledao, ali da li je sve spojeno kako treba ? od botuna za napajanje pa do matične ploče jer se kada se diže tipkovnica da se zamjeni hdd za se desiti da se nešto odspoji |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Da da, pogotovo sad kad sam išao micat matičnu. Sve milijun puta pregledano i spojeno točno u milimetar. Lagano si već gledam dalje... Acer sa i7 6700HQ za 6500kn, isti proc kao u laptopima od 20 tisuća... Samo mi je i ovih 6500 puno za dat ako se nešto tu može popravit. >_< |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
a onda jedini korak je da se ode kod nekoga tko ima malo više opreme pa da to istestira kako treba ili "nažalost" u servis gdje se samo dijagnoza naplačuje od 100 do 200 kn |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Datum registracije: Feb 2013
|
jesi otkopčao bateriju prije mijenjanja diska..? prije bilokakvog otpajanja po ploči treba prvo otpojiti bateriju.. tako je na svakom uređaju tog tipa, i tablet i smartphone, sve.vidim da je unutra a ništ se ne radi sa baterijom pod naponom.. jer nema tu neke nauke.. uštekaš, bootaš, pokazat će ti neki error jer je disk prazan, odeš u bios, bootaš windows sa dvd-a i instaliraš.. aha vidim nema dvd.. onda moraš napraviti bootabilni usb stick.. Zadnje izmijenjeno od: imart. 28.12.2015. u 11:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Eeeee nisam, znači u tome je stvar, hvala. Samo čisto informativno - kad otvaraš laptop moraš prvo čupat stvari iz matične (tipkovnicu i touchpad) da bi uopće došao do baterije. Kako to ima smisla ako baterija mora ići prva? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
|
trebalo bi odozdo ići sve a ne odozgo.. ovo je 11 inca al vjerujem da je na 13 slično. ja prije rastavljanja bilo kojeg uređaja potražim tutorial na youtube, i najčešće ima.. https://www.youtube.com/watch?v=LuQymj8GVX4 https://www.youtube.com/watch?v=9H3QbRnFLEE Zadnje izmijenjeno od: imart. 28.12.2015. u 17:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
13" je drukčiji, ide samo s gornje strane: https://www.youtube.com/watch?v=gmjPeNmURuI http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c04580734 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
|
aha, ak nisi ništ skurio, možda nisi nešto dobro zakopčao, neki spoj, žicu itd.. ako si sve dobro spojio onda si nekaj skurio ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|