|
![]() |
#1 |
CyberSky
Datum registracije: Feb 2004
|
Artifekti nakon ugradnje silincera
Evo danas kupim silincera u linksu za svoju grafu(9600XT). Lijepo maknem staRI cooler i ocistim jezgru i potom nanesem Artic Silver 5 i stavim silincera gore! Sav sretan ubacim grafu u komp kad ono artifekti na ekranu. Provjerio sam sve i sve dobro sijeda na proc, probao sam i ocistiti visak paste s jezgre ali opet ista stvar, cak sam probao vratiti stari cooler(stock-a) i opet bacva artifekte. Grafa nije clockana! U čemu je problem sada? Anyone please help! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
skini silencera, i dobro pregledaj karticu(posebno gpu) da ju slučajno nisi oštetio montiranjem silencera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() @čibermanija jesi maybe brzo stavljao silencer (nije bitno ništa sam odg iskreno jesi se žurio il ne)? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Pa zar brzina montiranja moze imati utjecaja na jezgru? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Hejter
|
Aha , nisam tako razmisljao , nesto drugo sam mislio . |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
Sve mi se nekako čini da je jezgra dobila, tako sam ja nešto napravio prije sa 9600 dok sam montiro blok, ja upalim komp kad ono ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
CyberSky
|
Kad sam malo bolje pogledao vidio sam da je malo jezgra okrhnuta na rubovima, sad jel to dovoljno za izazivanje artifekta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
|
dovoljno... ![]() ako ima garanciju probaj ju progurati možda prođe, drugačije mislim da nečeš ništa riješiti |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
![]() stavljao je silencera i oštetio jezgru...grafa je gotova... ![]() ali dobra vijest, vratio je orginal kuler i poslao na garanciju i dobio novu grafu... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
The Dark Side of Moon
|
sve je to relativno,možda mu uvaže možda ne
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Nadajmo se da će ti je uvažit. Ali nitko u cijeloj priči nije spomenuo memoriju od koje isto mogu potjecati artefakti! Dali su ti artefakti točkice (jezgra) ili pak crtice (memorija) - provjeri još jedanput jer je koguće da ti se mema pregrijavaaa ali sumnjam, furaj na garanciju |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
![]() obično kad brzo stavljaš onda se dogodi upravo to. a to sam pitao jer nije jedini koji brzo neš stavlja kad kupi novo... (i ja sam NEKAD bio takav. ![]() @SniperWolf bit će da je stvar u jezgri jer je to jaaako osjetljivo, nešto poput proca (grrr barton 3000+!!!! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Re: Artifekti nakon ugradnje silincera
Citiraj:
Kako ti je uspjelo ostetiti chip? Ja sam ga stavljeo na GF3, moras biti stvarno specko da unistis grafulju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Hejter
|
Citiraj:
A isto tako mi je i crkla grafa sa montiranim silencerom ( nisam ga ja montirao ) , nedavno kupljena rabljena - ukupno stara preko 400dana , i bila 3 tjedna na servisu i sad i tamo dobivam zamjenu , i to dosta jacu uz malu nadoplatu . Tako da ako vratis gore orginal cooler i odneses gdje si kupio , mislim da se imas pravo nadati necemu,odnosno novoj grafi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Re: Re: Artifekti nakon ugradnje silincera
Citiraj:
Ne usporedjuj kruske i jabuke....
Pouzdan i pošten trgovac! (ima još puno novijih primjera, nisam ni pratio jel me još tko stavljao u temu.. slobodno pretražite novije postove na temi) StarCitizen refferal code: Zadnje izmijenjeno od: JC Denton. 01.11.2005. u 19:53. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
CyberSky
|
Problem je to kaj ja nemam više garancije! Jedino ako netko drugi ima pa mi ju zamjeni nekako? |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
The Dark Side of Moon
|
Citiraj:
bed luck for you friend
![]() |
![]() |
#22 |
Hejter
|
Eh , onda ti evo mogu ponuditi ovu svoju koju trenutno imam za prodati jer mi od sutra nece trebati ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
stvarno nesreća.... tako je na mojoj 9600 bio gpu malo oštećen i već problemi, na ovoj 9800 sam malo više pazio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
CyberSky
|
Sad sam lud, moram starog nekak muljati dok ne nađem zamjenu! Neko je pitao kakvog su oblika artifekti uglavnom su kockice(neki put i pune linije), tockice su dosta rijetke!) Kad sam ju probao na drugom kompu onda su drukčiji artifekti skoro i da se ne primjete,zašto to? Neznam sad jel bi i to moglo utjecati no bio sam ju ispuhivao prije ugradnje coolera s onim komprimiranim zrakom koji se može kupiti u trgovinama, kad sam ju ispuhivao bilo mi je pobjeglo malo onog plina iznutra koji je jako hladan, većinom je po memi bio pošpriocan no iskušio se, jest da sam malo zakačio i jezgru! Neznam sad no ovA Je jezgra samo malo na uglovima okrznuta ,jedva se primjeti,sad neznam jel u tome stvar! Bi li mi u linksu htijeli to zamjeniti kako? (U nadi je spas!) Inače grafa je kupljena u HG-Šrotu! P.S. Kakav sam izljev bijesa doživio u Hg-u,to je nešto strašno: frajer je donesao komp kod njih i sad ovaj veli u čemu je stvar i veli da je to več 5 put da donosi komp s istim problemom, kako se frajer derao na ovog servisera samo kaj ga nije izmlatio, mene bilo polomilo do kraja, a kaj je najvažnije jebeni mu ventilator zuji samo!:clap: |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
Ajd probaj spustit fastwrite na min pa vidi što se dešava |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Samo ljepo stavi orginalni vent, nemoj silencer spominjat, odi u HG reci da baca artefakte, oni testiraju i kazu da ces novu dobit, samo pazi, ako te pitaju za silencer nemoj rec da ista stavljo.
![]() |
#27 |
CyberSky
|
Je ima jedan kako bi se to nazvalo, PROBLEM! Pošto je grafa malo starija nema garancije više odnosno istekla je sad neznam kako bi to rijesio, jedino da ih nekak smuljam,a za to nemam ideje! Sve su ideje dobro došle! |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
inace po serijskom broju se gledaju grafe tako da bed luck...
![]() |
#29 | |
a.k.a. LOPOV
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() Ajmoreć ti ni sami neznaju kaj su prodali a kamoli da pisu serijske:clap:
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
Nemoj nosit u hg, znat će da nisu oni prodali, zašto?....u hg-u prolaze garancije.... zato što hg nije proizvođač već dobavljač, kupac na veliko koji brine za svoje mušterije i uzima sve pod garanciju kako bi te kupce zadržao, al ako mislite da će samo tako popušit i zaprimit nešto što oni nisu prodali varate se.... i na kraju oni to što zaprime vraćaju proizvođaču pod garanciju, il bolje rečeno vraćaju dileru prije njih koji je naručio tu karticu ko zna od kud.... vjerojatno iz M-San-a ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|