Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.11.2015., 11:29   #1
fishkal
Premium
Moj komp

fishkal's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
WiFi welcome page

Pozdrav svima

Zanima me jel moguće na ruteru nekako podesiti da uređaj koji se prvi put spoji na mrežu otvori najprije određenu welcome page u pretraživaču prije nego počne koristiti net?

Na ideju sam došao na glavnom kolodvoru u Zagrebu. Tamo postoji free WiFi koji nakon spajanja otvara određenu stranicu s uvjetima korištenja i slično. Nakon prihvaćanja istih, dalje koristiš WiFi normalno.

Pošto iznajmljujem apartman s free wifijem, palo mi je na pamet da nekako namjestim da osobi koja se prvi put spoji najprije ode na stranicu gdje bi bio moj web, Facebook stranica i slično. Jel moguće nešto tako izvesti?

Hvala svima
Staro 25.11.2015., 11:58   #2
Perestrojka
CNE @ Verne global DC
Moj komp

Perestrojka's Avatar

Datum registracije: Feb 2015
Moguce je izvesti, no to ovisi o samom uredjaju koji koristis kao hotspot. ( Da li podrzava upload vlastite stranice koja ce sluziti kao welcome web, ili bi koristio nekakav server koji bi ti sluzio kao web host ).

Najjednostavnije bi ti bilo uzet Mikrotik, postelat Hotspot prema svojim zeljama te ubacit rule koji bi svakog novog usera redirectao na tvoji page ( ili pak rule koji bi otvorio welcome page na samom uredjaju ), takodjer mozes i odrediti dnevne limite koje pojedini user ima ili/i brzinu koju pojedini user dobija ili/i servise /portove koje pojedini user moze koristiti.

Zadnje izmijenjeno od: Perestrojka. 25.11.2015. u 12:07.
Perestrojka je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.11.2015., 15:21   #3
MasterX
do you speak it?

Datum registracije: Mar 2003
ako imas neki router koji podrzava Tomato firmware ili DD-WRT mozes to napraviti i bez Mikrotik-a

http://somethingk.com/main/?p=346
http://tomatousb.org/forum/t-381082/...age-redesigned

ogranicis upload donekle, broj istovremenih konekcija itd.
goste kroz QOS gurnes u neku low/bulk class-u i neka uzivaju u free netu
Staro 25.11.2015., 15:27   #4
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor fishkal Pregled postova
Pozdrav svima

Zanima me jel moguće na ruteru nekako podesiti da uređaj koji se prvi put spoji na mrežu otvori najprije određenu welcome page u pretraživaču prije nego počne koristiti net?

Na ideju sam došao na glavnom kolodvoru u Zagrebu. Tamo postoji free WiFi koji nakon spajanja otvara određenu stranicu s uvjetima korištenja i slično. Nakon prihvaćanja istih, dalje koristiš WiFi normalno.

Pošto iznajmljujem apartman s free wifijem, palo mi je na pamet da nekako namjestim da osobi koja se prvi put spoji najprije ode na stranicu gdje bi bio moj web, Facebook stranica i slično. Jel moguće nešto tako izvesti?

Hvala svima
Možeš s ovim.

https://www.ubnt.com/unifi/unifi-ap/

Možeš i složit da moraju platit ak hoće koristit net
Kodove. itd...

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp

Zadnje izmijenjeno od: buljo. 25.11.2015. u 15:39.
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2015., 16:20   #5
Perestrojka
CNE @ Verne global DC
Moj komp

Perestrojka's Avatar

Datum registracije: Feb 2015
Citiraj:
Autor MasterX Pregled postova
...
Ne mislis mozda da user koji pita kako da napravi redirekciju na odredjeni page kada se gosti spajaju na njegovu hotspot - ne zna sto je qos, sto je pcq, sto je dd-wrt ili tomato ? ( Jer, let's face it - da zna, ne bi pitao to )
Perestrojka je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2015., 16:29   #6
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Zato je došao tu da pita, nauči, dobije savjet
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2015., 20:17   #7
fishkal
Premium
Moj komp

fishkal's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Dakle, da malo napišem i o tehničkoj strani.
T-com Thompson ruter.
Na njega sam s 15 metara kabela spojio tp-link tl-wr841nd (s kojim nisam zadovoljan, ima dvije antene a u sobi 7 metara od njega signal jedva dvoje crtice) i na njemu konfigurirao otvorenu WiFi mrežu.

Dakle nebi radio nikakva ograničenja prometa ili prodavanje neta. Jedan je apartman, istovremeno možda max 6-7 usera. Samo bi htio staviti da se kod prvog spajanja otvori stranica u browseru koja ih vodi na check in na facebook ili slično, čisto reklame radi.

Zadnje izmijenjeno od: fishkal. 25.11.2015. u 21:13.
fishkal je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2015., 09:14   #8
MasterX
do you speak it?

Datum registracije: Mar 2003
@Perestrojka - da mislim, ali stavio sam mu 2 linka koja moze procitati, nesto nauciti pa se mozda odluci sam to napraviti

@fishkal - wlan SSID postavi u obliku svoje web stranice npr. "apartman-na-moru.com"
na taj nacin ce odmah biti jasno o cemu se radi i vec i prije samog pristupa klijenta imas reklamu na neki nacin

na tvom mjestu bi postavio ogranicenje u broju dozvoljenih istovremenih konekcija po IP adresi za goste, tako da ukoliko neko pokrene p2p da ti ne zakolje upload, tj. ostalim gostima ucini Internet pristup neupotrebljivim

mozda nebi bilo lose ni blokirati SMTP port 25 (to je uobicajena praksa na guest mrezama) jer ukoliko netko ima virus ili slicno, tvoj ISP ti moze (ima prava) blokirati pristup netu

QOS bi isto stavio, ukoliko netko uploada nesto vece da ga spusti u nizu klasu - koju upload brzinu imas na tom linku?

to sve mozes odraditi sa npr. nekim boljim kucnim wireless routerom, npr. ASUS RT-N66U nije vise skup, a ima sve sto ti treba, naravno treba na njega flashati drugi firmware ali to sve mozes preko grafickog interface-a
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno