|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
WiFi welcome page
Pozdrav svima Zanima me jel moguće na ruteru nekako podesiti da uređaj koji se prvi put spoji na mrežu otvori najprije određenu welcome page u pretraživaču prije nego počne koristiti net? Na ideju sam došao na glavnom kolodvoru u Zagrebu. Tamo postoji free WiFi koji nakon spajanja otvara određenu stranicu s uvjetima korištenja i slično. Nakon prihvaćanja istih, dalje koristiš WiFi normalno. Pošto iznajmljujem apartman s free wifijem, palo mi je na pamet da nekako namjestim da osobi koja se prvi put spoji najprije ode na stranicu gdje bi bio moj web, Facebook stranica i slično. Jel moguće nešto tako izvesti? Hvala svima
![]() |
#2 |
CNE @ Verne global DC
Datum registracije: Feb 2015
|
Moguce je izvesti, no to ovisi o samom uredjaju koji koristis kao hotspot. ( Da li podrzava upload vlastite stranice koja ce sluziti kao welcome web, ili bi koristio nekakav server koji bi ti sluzio kao web host ). Najjednostavnije bi ti bilo uzet Mikrotik, postelat Hotspot prema svojim zeljama te ubacit rule koji bi svakog novog usera redirectao na tvoji page ( ili pak rule koji bi otvorio welcome page na samom uredjaju ), takodjer mozes i odrediti dnevne limite koje pojedini user ima ili/i brzinu koju pojedini user dobija ili/i servise /portove koje pojedini user moze koristiti. Zadnje izmijenjeno od: Perestrojka. 25.11.2015. u 12:07. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
ako imas neki router koji podrzava Tomato firmware ili DD-WRT mozes to napraviti i bez Mikrotik-a http://somethingk.com/main/?p=346 http://tomatousb.org/forum/t-381082/...age-redesigned ogranicis upload donekle, broj istovremenih konekcija itd. goste kroz QOS gurnes u neku low/bulk class-u i neka uzivaju u free netu ![]()
![]() |
#4 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
https://www.ubnt.com/unifi/unifi-ap/ Možeš i složit da moraju platit ak hoće koristit net ![]() Kodove. itd...
žmnpp Zadnje izmijenjeno od: buljo. 25.11.2015. u 15:39. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
CNE @ Verne global DC
Datum registracije: Feb 2015
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Zato je došao tu da pita, nauči, dobije savjet ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Dakle, da malo napišem i o tehničkoj strani. T-com Thompson ruter. Na njega sam s 15 metara kabela spojio tp-link tl-wr841nd (s kojim nisam zadovoljan, ima dvije antene a u sobi 7 metara od njega signal jedva dvoje crtice) i na njemu konfigurirao otvorenu WiFi mrežu. Dakle nebi radio nikakva ograničenja prometa ili prodavanje neta. Jedan je apartman, istovremeno možda max 6-7 usera. Samo bi htio staviti da se kod prvog spajanja otvori stranica u browseru koja ih vodi na check in na facebook ili slično, čisto reklame radi.
Gledam, čitam, kad ne znam pitam! Zadnje izmijenjeno od: fishkal. 25.11.2015. u 21:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
@Perestrojka - da mislim, ali stavio sam mu 2 linka koja moze procitati, nesto nauciti pa se mozda odluci sam to napraviti @fishkal - wlan SSID postavi u obliku svoje web stranice npr. "apartman-na-moru.com" na taj nacin ce odmah biti jasno o cemu se radi i vec i prije samog pristupa klijenta imas reklamu na neki nacin na tvom mjestu bi postavio ogranicenje u broju dozvoljenih istovremenih konekcija po IP adresi za goste, tako da ukoliko neko pokrene p2p da ti ne zakolje upload, tj. ostalim gostima ucini Internet pristup neupotrebljivim mozda nebi bilo lose ni blokirati SMTP port 25 (to je uobicajena praksa na guest mrezama) jer ukoliko netko ima virus ili slicno, tvoj ISP ti moze (ima prava) blokirati pristup netu QOS bi isto stavio, ukoliko netko uploada nesto vece da ga spusti u nizu klasu - koju upload brzinu imas na tom linku? to sve mozes odraditi sa npr. nekim boljim kucnim wireless routerom, npr. ASUS RT-N66U nije vise skup, a ima sve sto ti treba, naravno treba na njega flashati drugi firmware ali to sve mozes preko grafickog interface-a
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|