|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() Imam problem jer ne mogu pristupiti IP 178.132.242.24 što je server za igru Drakensang. Radi se o Win7, koristim ugrađeni firewall kontroliran preko TinyWall 2.16 (posljednja). Igrao sam se bez problema pred 7 mjeseci. Mada kreiram pravilo da igra može na net, ipak nemože. Čak i kad isključim fw kroz TinyWall, nema izlaza van. Ne prolazi igra a niti običan ping. Provjerio sam kroz MMC postavke "Windows Firewall with Advanced Security on Local Computer" gdje su izlistana aktivna i isključena pravila; Tiny pogasi sva pravila a ostavi samo jedno: Allow Everything gdje je sve otvoreno, za ulaz i izlaz, dakle OK. Nije pomoglo niti deinstalacija TinyFW te gašenje win fw servisa. IP je dostupan direktno sa rutera, sa drugog PC-a na istoj mreži, te iz VMWare w7 instalacije na ovom PCju. Također IP je dostupan kad dignem W7 u safe mod with network. Probao sam a nije pomoglo resetirati IP stack sa "netsh int ip reset", "netsh winsock reset", "netsh int ipv4 reset", "netsh winsock reset". Probao sam MS programom Fixit50199.msi. Zaključujem da meni nešto nepoznato što nije win FW blokira ne samo tu već i bliske IP adrese 178.132.242.xxx . Prva koja prolazi je 178.132.242.253, niži brojevi iz tog rangea ne prolaze. Provrtio sam GMER u potrazi za rootkitom, čisto. Imam AVG ažuran. Gdje da tražim dalje? Ne želim reinstalirati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Jesi pogledao u fileu hosts (C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts)? Otvori ga sa Notepadom.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Riješio sam, human error! Posve sam zaboravio na PeerBlock, podešen na automatsko ažuriranje te da propušta HTTP promet port 80. Izgleda da su serveri igre dospjeli na block listu u periodu mog ne igranja. Ako gledam web, nema blokade. Ako želim igrati, nestandardni visoki port, blokada je uključena. Za igranje trebam ili isključiti PeerBlock ili kreirati vlastitu allow listu sa serverima igre. Riješeno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|