|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2013
|
Pucanje wifi konekcije
Pozdrav Imam problem sa laptopom. Naime na njemu se cesto dogadja da pukne veza kad je spojen putem wifi-ja. Veza puca svako minut, dvije, i traje po deset-dvadeset sekundi, nekon toga opet sve ok, pa opet pukne i tako u nedogled. Laptop je Lenovo ideapad y560, svi driveri su ok, mrezna je u redu, jer mi se ovo desava samo kuci, router je ZyXELl AMG1202-T10B. Pretpostavka, u koju sam siguran, je da je problem u vezi laptop-router, al sta bi tocno moglo bit uzrok tomu? kad sam na kabelu, sve je ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
AMD Hammer
Datum registracije: Jan 2008
|
Probaj promijenit vrstu zastite i protokol mreze. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Probaj na routeru namjestit fiksni WiFi kanal, a ne Automatic. Skini neki program za skeniranje WiFi kanala (NirSoftWifiInfoView ili inSSIDer) i pronadji neki prazan kanal, ili s najslabijim signalom, pa taj namjesti na routeru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2013
|
promijenio sam kanal, stavio sam na 6, ne znam zasto, za sad je sve ok, pa vidit cemo do kada. Inace, mislio sam uraditi i firmware update, ali mi te opcije u postavkama routera nema. jel moguce da davatelj usluga može ograničiti neke opcije routera? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Ne samo da je moguce, nego je i redovita praksa. Nece ti novi FW nista poboljsat, ako gubis vezu radi nekog tudjeg zauzeca kanala na kojem i ti radis. Najbolje ti je skenirat kanale, pa ces odmah znat na cemu si. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Ako sam pogriješio temu, premjestite. Uglavnom, možete li mi malo prokomentirati statistiku mog interneta. Do sada mi je ok radio, a sada imam osjećaj kao da mi veza zna nakratko puknuti. U statistici D-Linkovog routera sam primjetio neke wlan greške (koje sam zaokružio). Je li to znak kako mi router rikava, pošto radi bez kvara od rujna 2009.? Evo i linka na statistiku. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Jednostavno objašnjenje , uređaji su ispravni samo što WiFi je podložan smetnjama za razliku od LAN-a tj. smartfoni, tableti, susjedovi ruteri i uređaji i pogotovo oni koji su na tvom CH , dakle neki WiFi uređaj koji je tebi (laptopu) ili ruteru bliži. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|