Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.01.2015., 17:40   #1
Regular
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jan 2015
Zeleni pikseli na ekranu, problem s grafičkom?

ovako.. Na ekranu su mi se počele pojavljivati grupe zelenih i crvenih piksela. Pojavljuju se rendom (nekada je satima sve u redu) i nisam primjetio da li se pojavljuju uvijek na istim mjestima. Nestanu kada odem na drugi tab, ili samo minimiziram pa podignem prozor. Nisam ih primjetio u igrama, samo na desktopu i chromu
Slika1
Slika2
Slika3
Lijevo od yt videa
Desno od yt videa

Također, sada sam primjetio da kada gledam preview programa, cijeli thumbnail mi je žut: Slika

Jučer sam ostao bespomoćan kada se ovo dogodilo: Loša slika (samo chrome upaljen, pokušaj otvaranja Starta). Nakon ručnog restarta sve je u redu, zelene grupe piksela se nakon nekog vremena ponovo počele pojavljivati.

Komp je čišćen iznutra, a zasada sam provjerio samo kabel od monitora. Probao sa drugim, ista stvar. Temperature su u redu.
Sutra ću moći provjeriti s drugom grafičkom. Koje testove mogu napraviti do tada?

Konfiguracija:
MBO: Asrock A770 DE+
CPU: Athlon II x3 435
GPU: Radeon HD 5770
RAM: 2x 2GB DDR2
Windows 7 64bit

U trenutku pisanja, cijeli komp mi se smrznuo, morao sam opet ručno restartati.
Ali barem sad oni thumbnailovi (kako se to zove?) nisu više žuti
Regular je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2015., 10:02   #2
MihaVZ
Registered User

MihaVZ's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Ak se pocel firzat najverovatnije je nekaj s kompom a monitor ok, al svejedno mozes probati dok komp radi odspojit monitor od grafe. Trebala bi bi se pojavit slika, no signal, check cable il tako nešto i šašavi pikseli nestat.

Mozes probat izvadit grafu i vratit unutra par puta da se kontakti malo osvjeze i provjerit dali hladnjak na grafi vrti.

Vidi prstom na hladnjak od cipseta dal je jako vruci, nasao sam plocu na kojo je cipset gorio a nije registrirala temp.

Mozes ostavit otvoren komp da vidis dal ce se nestat ili smanjit broj piksela zbog boljeg hlađenja.

Makni ga ako je pokraj radijatora

Probaj svoju grafu na drugoj ploci i napajanju prije nego ju proglasis mrtvom
MihaVZ je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke