|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
(riješeno) HP ProBook 4740s mrtav
spomenuti laptop star godinu i pol, čuvan ko oči u glavi. nikad vidio drugačiju podlogu od plastičnog podmetača, čist kao suza. unutra niti trunke prašine. jutros upalim, čuje se glasno ventilator 4-5s i ugasi se. skidam diskove, ram, mjenjam- ništa. kako umjesto dvd pogona koristim drugi hdd u ladici, pomislim da nije to problem. skinem, upalim, evo boot ekrana i nakon 15s opet se ugasi. popravljam laptope i ne mogu vjerovati da se grafički chip odlemio. rastasvim ga, unutra sve potpuno čisto. okrenem matičnu, skinem hladnjak i padnem u nesvjest! na grafičkom chipu nema uopće termovodljive paste!!!!! HP sramite se!!!!!!!!!!!!!! sad me stvarno više nitko ne može razuvjeriti da se današnji uređaji rade taman da prođe jamstvo. i onda kupi novi! lijepo su izračunali da će se uz prosječno korištenje i ne stavljajući olovo u lem, grafički chip odlemiti kad istekne jamstvo. katastrofa!!! sve ponovo prelemljeno vrućim zrakom, stavljena pasta ga gpu i nova na procesor i evo pišem sa njega. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
pa valjda najviše kaj fušam su ti jadni probookovi... niš čudno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2013
|
Jel kupljen kod nas u trgovini? Po zakonu imaš pravo na jamstvo 2 godine od strane trgovca, tako da ga nisi morao rastavljati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
kupljen je preko ekupi. u jamstvenom listu stoji godinu dana. ali nije sad u tome stvar, nego u velikim korporacijama koji na bestitdan način žele povećavati svoje ionako enormno bogatstvo. varaju ljude i prodaju im poluproizvode da bi se njihov management bahatio po jahtetinama, viletinama i basnoslovno skupim autima,... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
konjpjukter
Datum registracije: Oct 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Probook serija im je bila dno inženjerije. Sjeti se samo onog 'inteligentnog' hlašenja kroz tipke ASQW. A za doći do coolera si trebao rastaviti 75% laptopa. Onome tko ih je projektirao treba oduzeti diplomu faksa.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
i kod ovog je usis zraka kroz tipkovnicu. nije laptop škart, radi on ok, ali sam iznenađen kako su odlučili doskočiti i onima koji ipak paze kako koriste uređaje, budući znamo da 99% stvari odlazi zbog pregrijavanja. ovdje je pravilo čistoće ispod i iznad poštivano maksimalno, a oni se onda sjetili na vrlo perfidan način nestavljanjem paste osigurati ponovo zaradu. ovo me posjetilo na slučaj na osovini bicikla. bilo neko krckanje u pedali koji nisam mogao odmah skužiti pa sam rastavio i osovinu sa kugličnim vijencom(nabu). otvorim, kad unutra 8 kuglica. pogledam shimano-vu specifikaciju za taj ležaj-stoji 9 kuglica. i kasnije po forumima vidim da su i drugi pronalazili istu stvar i kod daleko skupljih naba. o masti u tragovima da ne pričam. kupio novu kuglicu za 20lipa, napunio mašću i vozi. da nisam vidio, nakon par stotina kn, ode naba. kupi novu za 200kn x 1000000 bicikla u svijetu pa računaj. zato, velike kompanije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
![]() Biti će ovo drugo s obzirom da hp na tom modelu stavlja pastu na grafički čip. Uvjeren sam da je riječ o grešci. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Od 1999 HP nikada nije štancao kvalitetne modele, na news grupi, njuškalu i oglasniku ima mnogo rastavljenih djelova. Čak i nude krepane ploče. Dosta dominira na tržištu zbog lijepuškastog izgleda. Ljudi kupuju zbog reklame i izgleda ( kao da je bitno agresivan kao Alienware) i onda kasnije čude kvarove. Zadnje sam imao Compaq Armada E500 prije nego što HP preuzeo. Tada krenuo na IBM -Lenovo.
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|