|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
FTP server 550 access denied
Pozdrav ekipa, evo ovako, već se mučim sa ovim problemom sigurno par dana i progooglao sam sve ali nikako naci nesto sta bi mi pomoglo. Uglavnom imam jedan komp koji je web server, on se nalazi unutar malo vece mreze i network admini su mi dali portove i publishiranu adresu za njega. I wamp radi super, ali imam problema sa FTPom, probao sam 10ak ftp servera besplatnih (win xp) i nekoliko klijenata. Uglavnom do danas sam imao problema sa directory listingom preko klijenta (recimo file zilla), dok preko browsera radi, tj prikaze sadrzaj. Useri su na Xflight ftp serveru bili postavljeni, i home directory i sve ovlasti itd ali nikako dobiti listing u klijentima. E danas sam naisao na neki quick n easy ftp server koji je ful jednostavan i bas za win xp i radi super. cak se file zila spojila i dobijem direktorije ali nikako da uploadam nešto. pokusao sam root dir stavit na wamp di mi treba, ili na desktop, na D:/ bilo kamo i nikako. Pokusao sam active i pasive spajanje i nista... Evo log kod uploada filea. Code:
Command: PASS ******** Response: 230 User successfully logged in. Status: Server does not support non-ASCII characters. Status: Connected Status: Starting upload of D:\1a3a69b.jpg Command: CWD / Response: 250 "/" is current directory. Command: TYPE I Response: 200 Type set to BINARY Command: PASV Response: 227 Entering Passive Mode (46,31,136,56,4,0) Command: STOR 1a3a69b.jpg Response: 550 Access is denied. Error: Critical file transfer error Firewall je kompletno dolje na kompu. Vise ne znam sta da radim a treba mi ovo. Hvala puno
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Probaj dodati i 22 kao FTP data port.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Uf problem mi je zicat ove admine za jos to jer sam im vec na vrh glave dosao ja mislim ![]() Sta mislis da je to jedina opcija? Da li mozes pojasnit zasto bi to moglo radit tad?
![]() |
#4 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Jesi li siguran da je dozvola rw za tvog korisnika dodijeljena na taj folder? Eventualno mi trenutno još pada napamet da je zabranjen upload određenih tipova podataka iako nema smisla ako je u pitanju FTP server. Svejedno vrijedi provjeriti. U svakom slučaju ćeš morati gnjaviti ljude. Port 22 ti treba za SFTP jer se on gura preko SSH tunela koji je po defaultu guran preko port 22, dakle normalni FTP podaci preko SSH ![]() Obrati pažnju da SFTP i FTPS nisu isto, prvo je kratko objašnjenjo u prethodnoj rečenici, dok FTPS koristi SSL enrkipciju nad samim FTP podacima. Više imaš i na wikipedii i još sto drugih izvora ako te zanima ![]()
![]() |
#5 |
Registered User
|
Hmm da da sigurno su user permisions stavljeni... Mislim ovo je postavljeno čisti 21 FTP bez ikakve dodatne sigurnosti.. znaci samo FTP i ono normal user sa pw.. Gledao sam i file security settings, da to mozda ne zeza... Ali mogu normalno ja raditi foldere tamo van ftpa. Mislio sam nesto u stilu da windowsi samom ftp serveru ne dopustaju da pise na disk, iako ne znam dal ima to smisla. Pa sam stavio run as administrator, opet isto. Iako je i user koji se koristi admininistrator.. Aaaaa izludit ce me ovo
![]() |
#7 |
Registered User
|
Ne znam ako sam te dobro shvatio. Znači imam na FTP serveru 2 usera koji imaju "normal" login sa password i username.. nemam anonymusa... ne znam kako mislis dal su isti useri..
![]() |
#8 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Koji OS vrti server i imaš li pristup serveru na bilo koji način a da nije neko web sučelje? Dakle, SCP, SSH i slično, ili direktni remote, primjerice RDC na windows server?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|