|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
TP-Link AC1200 Archer C5
Prvi dojmovi: Lijep komad hardvera, rekli bi modernog izgleda (naravno to je subjektivno), i moćno izgleda naspram ovih jadničaka naših telekoma. Na optiminom routeru postavio bridge i isključio DHCP i WIFI, spojio priloženi Lan kabel u oba routera u komp ubacio cd koji sam dobio s novim routerom i next-next-next i sve šljaka od prve. Router se sam konfigurirao i podesio tako da nema nikakvih problema i nama laicima upogoniti ovaj model TP-linka. WiFi radi daleko bolje nego na TP-linku TD-W8951NB (Optima). IPTV sam ostavio na optiminom routeru, a sve ostalo proslijedio na novi i za sada mi čak ni tv ne zatrzava (jel to moguće), ali budemo vidjeli u vršnim satima opterećenja. Naravno na ovom routeru ima mali milion stvari za podešavanje, pa će potrajati da naučim što je za šta i kako podesiti malo bolje sam router (tu će mi trebati vaša pomoć) A sada imam i problem: Starom routeru ne mogu pristupiti (šta sad?) - pomoć Nastavak slijedi........... ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 03.12.2014. u 15:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Moguće je da ti sada IpTv ne trza jer glavni router (TD-W8951NB) sada ima manje "posla" (sada ne radi routing interneta i sa tim vezano), sam si rekao, vidit ćeš u vršnim satima opterećenja. Ovo da sada nemaš pristup glavnom routeru "kroz" novi nije greška i to je normalno, itako ti ne treba, vidiš po Led - icama status, a ako baš zatrebaš zaviriti u njega onda privremeno ovo odradiš: - sa kompa Lan direktno u TD-W8951NB, Lan2 - u properties mrežne IP=192.168.1.10, Subnet=255.255.255.0, Gateway=192.168.1.1 - kad odradiš šta hoćeš onda sve vratiš kako je bilo EDIT: Još jedno rješenje za ovo "nemaš pristup ...", možda bi se moglo riješiti kroz PortForward funkciju na novom routeru, napominjem možda. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 03.12.2014. u 16:42. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
@Nikky Kako da spojim printer na ovaj router (putem USB). Kad spojim printer u postavkama ne vidim da sam išta priključio. Trebam li podešavati i na kompu štogod ili samo na routeru. Trebali se printer prikazati u postavkama pod "Print server" ? Printer je HP 4625 Deskjet AiO. Imam i vanjski HDD koji ću pokušati spojiti na drugi usb da mi bude mrežni HDD. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Za početak pročitaj u manualu vezano za USB, odoh na ![]() Dodatak: User Guide Print Server Application Guide FTP Server Application Guide Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 05.12.2014. u 13:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Riješio sam. Na priloženom CD-u je bila exe- datoteka za printer Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 06.12.2014. u 01:22. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|