Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.11.2014., 11:05   #1
domeniko14
Registered User

Datum registracije: Sep 2014
Ne radi internet

Meni ne radi internet nece mi se preko kabela spojiti i ne svijetle lampice kada je kabel ukljucen na kompu i ne svijetle ni na ruteru. A sad vjerojatno je mrezna kartica prigorila pa jel ja mogu kupiti usb wifi adapter i oce li to sve raditi. Hvala
domeniko14 je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2014., 11:30   #2
Pawzilla
Premium
Moj komp

Pawzilla's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Jesi priobao s drugim kompom/laptopom? Koje ti lampice uopće svijetle na routeru? Drugi kabel?
Pawzilla je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.02.2015., 00:14   #3
tonini
Premium
Moj komp

tonini's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Evo jedno slično pitanje. Naglo mi je presta internet radit, ustvari nakon paljenja kompa ujutro dok je navečer sve radilo OK. Na ruteru a ni na kompu nisu radile lampice.
Odmah sam reagira i na isti kabel spoija laptop i lampica na ruteru je svitlila i pristup internetu bez problema, sve je ok.
Tad sam iskljućija mogućnost puknuća kabela jer prolazi priko dovrataka dvi sobe i kvara na ruteru
Još ostaje mogućnost kvara mrežne integrirane kartice. U device menageru kontroliram network adapter on uopće kao stavka ne postoji. Da li je to znak da je ''otišla'' mrežna kartica ili nešto drugo.
Ploča je Asus P8H77 v-le a lan adapter Realtek-RTL 8111F Gigabit LAN controller.
Normalno odmah sam stavio neku LAN karticu staru Edimax i nije odmah proradila konekcija već nakon dva tri restarta.

Kako da otkrijem što se dogodilo da li je u pitanju integrirana mrežna ili nešto drugo?
tonini je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2015., 12:42   #4
Prezime
Premium

Datum registracije: Aug 2013
Mozda je u pitanju samo kontakt u konektoru integrirane kartice, pa bi mozda ciscenje pomoglo?
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2015., 15:30   #5
tonini
Premium
Moj komp

tonini's Avatar

Hvala na savjetu, oćistit ću!
Staro 06.02.2015., 17:38   #6
tonini
Premium
Moj komp

tonini's Avatar

Očišćeno, nije to problem!
Staro 06.02.2015., 18:01   #7
Prezime
Premium

Onda promotri kad odspojis UTP kabel iz kompa, pa ga ponovno ukljucis, jel pocne ledica za komunikaciju u tom konektoru blinkat? Ako nema blinkanja, nema komunikacije i 99% je integrirani kontroler u banani.

Pretpostavljam da si kontrolirao jel ti u BIOS-u ukljucen integrirani Ethernet-LAN adapter, da kojim slucajem to nije problem...
Staro 06.02.2015., 22:36   #8
zbuzanic
fx
Moj komp

zbuzanic's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
probaj ugasit router na par minuta, mozda se on zblesirao. Probaj neki drugi port na routeru. Moguce i da je vrisnula mrezna. Digni sa cda neku linux distribuciju pa ces znat da li je crkla mrezna ili je mozda nesto sa windowsima
zbuzanic je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2015., 11:40   #9
denied
Premium
Moj komp

denied's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Da ne otvaram novu temu.....
Trebao bi malu pomoć oko spajanja svog rutera na HTov ZTE....Sad sam prešao na optiku i imao sam prije HTov ruter u bridge modu a sad sam u pravilu u ruter modu.....Nikako ne mogu srediti internet.

Na mojem ruteru (Linksys E2000) sam stavio:
Internet setup: Automatic configuration - DHCP
IP Linksysa: 192.168.1.3
Subnet mask: 255.255.255.0
DHCP server: disabled

ZTE:
IP: 192.168.1.1
Subnet: 255.255.255.0
DHCP server: enabled
DHCP range: 192.168.1.3 - 192.168.1.254
ETH WAN Connection - to mi je frajer rekao da nema veze što piše "Bridge Connection" - da je ruter u ruter modu

Na komp na kojem sad isprobavam sam sad stavio fiksnu ip adresu.....

Koliko sam vidio na Linksysu, on ne dobiva podatke sa ZTE-a (internet IP, subnet i gateway) - a i ja se ne mogu spojiti na ZTE kad sam spojen preko Linksysa.

Kad se spojim direktno na zte onda sve radi....
denied je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2015., 12:10   #10
Prezime
Premium

Za pocetak smanji DHCP range na .1.100 do .1.200, tako da imas mjesta za fiksne IP adrese koje dodjeljujes i da IP Linksysa bude izvan DHCP podrucja, pa probaj.

Koja ti je gateway adresa na Linksysu? Stavi mu fiksnu IP adresu na 192.168.2.1 i Gateway na 192.168.1.1

Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 04.03.2015. u 13:33.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.03.2015., 12:18   #11
Alister
Premium
Moj komp

Alister's Avatar

Datum registracije: Aug 2009
Pretpostavljam da je ZTE uštekan u WAN port linksys-a?
Postavi static adresu na linksysa s obzirom da znaš sve podatke od ZTE-a, koji je njegov IP, koji mu je gateway itd...

A kada komp uštekaš u ZTE onda ti Internet uredno radi ?
Alister je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2015., 12:25   #12
denied
Premium
Moj komp

denied's Avatar

Stavio sam tako DHCP ali problem je što Linksys ne "vuče" podatke za net sa ZTEa......Sad trenutačno na Linksysu mi je - Internet IP Address: 127.0.0.1, Subnet Mask: 255.0.0.0 i Default Gateway: 0.0.0.0

Ne mogu staviti statičku IP adresu za internet od ZTEa jer mi kaže da LAN i WAN imaju istu adresu (gateway i IP mi je isto onda)....
Kod optike se spaja siemensov "optički" ruter i na njega ZTE - jeli to ima veze? Ali ZTE ima 192.168.1.1.......Fakat se osjećam ko totalni n00b....
Staro 04.03.2015., 12:39   #13
Prezime
Premium

Ne mozes stavit staticku IP adresu na Linksys? Kako su ti povezana ta dva routera?

Onda prvo prebaci ZTE u Bridge mod preko svoje "T-Com user stranice" (logiras se na mojhrvatskitelekom.hr). Tamo izaberes opciju "Internet" pa pa zatim "Postavke za WLAN modem". U drugom tabu "Nacin rada modema" odaberes mod rada, router ili bridge. Nakon restarta bi ZTE trebao biti u bridge modu.
Spajas 1. Lan port ZTE-a sa WAN portom Linkxysa i sve bi trebalo radit nakon postavljanja fiksnih adresa na Liknksys-u i upisivanja korisnickih podataka za spajanje na internet
Staro 04.03.2015., 12:56   #14
Alister
Premium
Moj komp

Alister's Avatar

Datum registracije: Aug 2009
On je sada na optici, tu nema bridge moda ili sam ja nešto pomiješao?
Treba prvo probati da li mu komp radi normalno preko ZTE-a, ako da onda mu nije dobro složeno routanje na Linksys-u
Alister je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2015., 13:29   #15
Prezime
Premium

Da, smetnuo sam s uma da je presao na optiku. Ali mislim da bi onda isto trebao Linksys stavit u drugi subnet, na 192.168.2.1, isto kao da je na zici.

Btw, napisao je da mu internet uredno radi kad se direktno spoji na ZTE...
Staro 04.03.2015., 13:33   #16
denied
Premium
Moj komp

denied's Avatar

Našo u čemu sam zbrljo......Kako mi je prije bio ruter u bridge modu, na Linksysu mi je kabel ostao u wan-u
To je kad jednom radiš u 5 godina onda pol stvari zaboraviš.....Puno hvala na savjetima
Staro 04.03.2015., 13:36   #17
Prezime
Premium

Ajd fino.., za 5 godina se onda opet dopisujemo
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja