|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2014
|
Ne radi internet
Meni ne radi internet nece mi se preko kabela spojiti i ne svijetle lampice kada je kabel ukljucen na kompu i ne svijetle ni na ruteru. A sad vjerojatno je mrezna kartica prigorila pa jel ja mogu kupiti usb wifi adapter i oce li to sve raditi. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Jesi priobao s drugim kompom/laptopom? Koje ti lampice uopće svijetle na routeru? Drugi kabel? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Evo jedno slično pitanje. Naglo mi je presta internet radit, ustvari nakon paljenja kompa ujutro dok je navečer sve radilo OK. Na ruteru a ni na kompu nisu radile lampice. Odmah sam reagira i na isti kabel spoija laptop i lampica na ruteru je svitlila i pristup internetu bez problema, sve je ok. Tad sam iskljućija mogućnost puknuća kabela jer prolazi priko dovrataka dvi sobe i kvara na ruteru Još ostaje mogućnost kvara mrežne integrirane kartice. U device menageru kontroliram network adapter on uopće kao stavka ne postoji. Da li je to znak da je ''otišla'' mrežna kartica ili nešto drugo. Ploča je Asus P8H77 v-le a lan adapter Realtek-RTL 8111F Gigabit LAN controller. Normalno odmah sam stavio neku LAN karticu staru Edimax i nije odmah proradila konekcija već nakon dva tri restarta. Kako da otkrijem što se dogodilo da li je u pitanju integrirana mrežna ili nešto drugo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Mozda je u pitanju samo kontakt u konektoru integrirane kartice, pa bi mozda ciscenje pomoglo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Onda promotri kad odspojis UTP kabel iz kompa, pa ga ponovno ukljucis, jel pocne ledica za komunikaciju u tom konektoru blinkat? Ako nema blinkanja, nema komunikacije i 99% je integrirani kontroler u banani. Pretpostavljam da si kontrolirao jel ti u BIOS-u ukljucen integrirani Ethernet-LAN adapter, da kojim slucajem to nije problem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
fx
Datum registracije: Sep 2007
|
probaj ugasit router na par minuta, mozda se on zblesirao. Probaj neki drugi port na routeru. Moguce i da je vrisnula mrezna. Digni sa cda neku linux distribuciju pa ces znat da li je crkla mrezna ili je mozda nesto sa windowsima |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Da ne otvaram novu temu..... Trebao bi malu pomoć oko spajanja svog rutera na HTov ZTE....Sad sam prešao na optiku i imao sam prije HTov ruter u bridge modu a sad sam u pravilu u ruter modu.....Nikako ne mogu srediti internet. Na mojem ruteru (Linksys E2000) sam stavio: Internet setup: Automatic configuration - DHCP IP Linksysa: 192.168.1.3 Subnet mask: 255.255.255.0 DHCP server: disabled ZTE: IP: 192.168.1.1 Subnet: 255.255.255.0 DHCP server: enabled DHCP range: 192.168.1.3 - 192.168.1.254 ETH WAN Connection - to mi je frajer rekao da nema veze što piše "Bridge Connection" - da je ruter u ruter modu Na komp na kojem sad isprobavam sam sad stavio fiksnu ip adresu..... Koliko sam vidio na Linksysu, on ne dobiva podatke sa ZTE-a (internet IP, subnet i gateway) - a i ja se ne mogu spojiti na ZTE kad sam spojen preko Linksysa. ![]() ![]() Kad se spojim direktno na zte onda sve radi.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Za pocetak smanji DHCP range na .1.100 do .1.200, tako da imas mjesta za fiksne IP adrese koje dodjeljujes i da IP Linksysa bude izvan DHCP podrucja, pa probaj. Koja ti je gateway adresa na Linksysu? Stavi mu fiksnu IP adresu na 192.168.2.1 i Gateway na 192.168.1.1 Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 04.03.2015. u 13:33. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Pretpostavljam da je ZTE uštekan u WAN port linksys-a? Postavi static adresu na linksysa s obzirom da znaš sve podatke od ZTE-a, koji je njegov IP, koji mu je gateway itd... A kada komp uštekaš u ZTE onda ti Internet uredno radi ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Stavio sam tako DHCP ali problem je što Linksys ne "vuče" podatke za net sa ZTEa......Sad trenutačno na Linksysu mi je - Internet IP Address: 127.0.0.1, Subnet Mask: 255.0.0.0 i Default Gateway: 0.0.0.0 Ne mogu staviti statičku IP adresu za internet od ZTEa jer mi kaže da LAN i WAN imaju istu adresu (gateway i IP mi je isto onda).... Kod optike se spaja siemensov "optički" ruter i na njega ZTE - jeli to ima veze? Ali ZTE ima 192.168.1.1.......Fakat se osjećam ko totalni n00b.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Ne mozes stavit staticku IP adresu na Linksys? Kako su ti povezana ta dva routera? Onda prvo prebaci ZTE u Bridge mod preko svoje "T-Com user stranice" (logiras se na mojhrvatskitelekom.hr). Tamo izaberes opciju "Internet" pa pa zatim "Postavke za WLAN modem". U drugom tabu "Nacin rada modema" odaberes mod rada, router ili bridge. Nakon restarta bi ZTE trebao biti u bridge modu. Spajas 1. Lan port ZTE-a sa WAN portom Linkxysa i sve bi trebalo radit nakon postavljanja fiksnih adresa na Liknksys-u i upisivanja korisnickih podataka za spajanje na internet |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Da, smetnuo sam s uma da je presao na optiku. Ali mislim da bi onda isto trebao Linksys stavit u drugi subnet, na 192.168.2.1, isto kao da je na zici. Btw, napisao je da mu internet uredno radi kad se direktno spoji na ZTE... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Ajd fino.., za 5 godina se onda opet dopisujemo ![]() |
![]() |
![]() |
|
|