|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Mikrotik RouterOS?
Dakle situacija je ovakva.... Čovjek ima zakupljen stalan vod, ne znam koji je Telekom, od 100MBit, optika. Ima dogovor sa Telekomom da može prodavati taj vod krajnjim korisnicima. Da bih se spojio na tu mrežu treba mi ovo: http://routerboard.com/RBSXT2nDr2 E sad... ono što mene zanima... kak to radi? Znam da mi je rekao da on postavi router i ja više nemam pristup njemu. Da li ja mogu na router zbog recimo port forwarding-a? Planiram spojiti i WLAN Router na ti da imam WLAN, kak ću imati adresni range? Hoćemo li svi imati isti adresni range ili ću imati kao i na ADSL-u vanjsku IP adresu i adresu unutar svoje mreže? Ako netko ima iskustva nek pomogne :-)
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2012
|
Gle ukratko ako je tvoj uređaj zašto nebiš se mogao spojit na njega ? Mikrotik je jednostavna a zajebana stvar Pristupa joj se preko winboxa ili web interfejsa ali screw web interface jer još to nije to Sad gle portovi ti nebi smjeli ovisit o tebi, jer kako sam ja shvatio to je zamišljeno da radi na principu kao u mojoj mreži. Mi imamo čvor i ti se spajaš sa tim na čvor, glavni router je kod mene i ja odlučujem koji će portovi bit otvoreni i prema kome tako da ti nemaš ništa sa tim ali da nije nikakav problem. Imat ćeš adresni range svoj ne od čvora. Ugl sve ovisi kako se to poštela. Sorry ako nisam bio previše od pomoći |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
lar~
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Stvar je u tome što on u RouterOS-u poštela koja je moja brzina neta(npr 5/1 Mbit) i sad neće da ja više imam pristup njemu da ne bi to mijenjao. Ali ako si ja ne mogu otvoriti portove na tome sam da si složim pristup kompovima preko net-a i ostalo za šta mi treba šišaj ga onda. A i stvar je u tome što on baš nije neki informatičar pa zna samo ovo postaviti i to je to. Morat ću vidjeti s nekim ko ima to složeno kak to izgleda.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Imat ces lokalnu adresu i biti ces dvostruko natiran i da bi ti se otvorili portovi ovaj "provajder" mora prvo napraviti forward na svom routeru prema tvom i onda na tvom prema tvojim racunalima. Ako on limitira brzinu neta na uredaju kod korisnika, bjezi od takvog jer nema veze s vezom. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|