|
![]() |
#1 |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
(riješeno) HD Tune i tvrdi disk
Može li mi netko objasnit što bi ovo trebalo značiti? ![]() Preko noči sam ostavio da mi se napravi HD tune 'Error Scan' za WD Green te disk te nakon toga Seagate. ![]() Sinoč je sve bilo ok kad sam pogledao taj program ali danas nakon što je komp nekih 11 sati drljao te testove jer me netko to tražio zbog prodaje ,primjetio sam da je taj "CRC error count" u plavom . Sreča da sam to vidio prije nego što sam prodao disk jer bi se pošteno osramotio da nisam. Jeli moguče da su testovi zahebali disk / opteretili nekako kompjuter koji je "shebao" disk ? Ili je to isključivo do diska ili možda matične ploče jer sam več imao nekakav problem s drugim diskom.
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Moguće je da je do kontrolera ili kabla. Po mom iskustvu je puno češće problem s SATA kablom. Nije sheban disk. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
U međuvremenu sam upogonio svu svoju pamet što se tiče kompjutera ![]() Ištekao komp iz struje / nanovno ga uštekao i spojio drugi disk ![]() Nakon što sam dobio praktički isto , odlučio sam okrenuti SATA kabel za 180 i spojiti drugi tj 3. disk. ![]() Nakon što sam vidio da sad imam i žutu boju , malo sam izravnao kabel i spojio treči disk / WD green. Pošto se nakon toga komp počeo restartirati pri pokrečanju , došao sam do zaključka da je najbolje da više ništa ne testiram. ![]() btw, nakon što sam promjenio kabel , kad spojim WD i dalje ne mogu upaliti komp. Usrani kompjuteri. ![]() EDIT: Testirao disk s alatom proizvođača i izgleda da je zaista bilo do kabela... ![]() ![]()
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 23.10.2014. u 18:53. Razlog: novi test |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|