|
![]() |
#1 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Kako poboljšati IQ u igrama
Dakle-kako poboljšati IQ (Image Quality) u igrama? Budući da nema smisla govoriti o prastarim grafama radi se samo o R300 seriji pa na gore. Kronološki- DirectX Tweaker Public Beta 2/3 Omogućava korištenje SSAA (Super-Sampling Anti-Aliasing) na ATI grafama, radi samo u 1024x rezi, zahtijeva netframework. U pravilu gubite barem 1/3 frame ratea. Onda Humusovi DXOverride i GLOverride. "This is a tool that overrides various OpenGL rendering calls. It's thin of features at the moment, but it allows you to override multisampling and forcing alpha test into alpha-to-coverage. This will allow alpha-masked texture edges to look properly antialiased with multisampling." Svega par kb teško ![]() Odzipa se i kopira u direktorij igre, uđe u npr. opengl32.ini (kod GLOverride-a) i editiraju postavke ovisno kako je jak stroj i grafa i kako igra najbolje izgleda uz prihvatljiv frame rate. Tu je i korištenje Triple Buffering-a za GL i D3D (u ATT-u je za GL u normalnom izborniku, za D3D se mora koristiti profil i forsati postavke) Onda isto u ATT-u za GL igre pod opcijom Custom Smart Shader Effect File postoje HDRish.pss i Hdrish-Lite.pss opcije koje "glume" neke HDR efekte. I zadnja điđa koja je došla sa 5.9 driverima-Adaptive AntiAliasing ![]() Izgleda m-r-a-k. Da bi to uključili potrebno je otići u registry (run-regedit) i otići na HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Video\ Otvoriti svaki folder i pod 0000 tražiti postavku ASTT_NA , po defaultu je 1 , treba je promjeniti na 0 ASTT_NA se nalazi na DVA mjesta, tako da nije dovoljno naći samo jednu nego dvije. Kad se to obavi izaći van, restartati i u CCC-u ili ATT-u (bolje) će se pojaviti opcija Adaptive Anti Aliasing ![]() CCC ili ATT, ako je samo CP ništa od toga. E sad, ovisno koliko vam je jaka grafa i o kakvoj se igri radi-tako ćete i poštelati postavke. HL2 npr. ima minimalan pad perfomansi, Far Cry nešto veći itd... Kombinirajte AA i Adaptive (2,4,6x), Temporal AA, sa, bez, da bi dobili dobru kvalitetu slike uz neki normalan frame rate. Zadnjih par dana sam intezivno koristio Adaptive AA i oduševljen sam kvalitetom slike. Dovoljno je samo upaliti stari 2001 Mark pa se odmah vidi ogromna razlika. O igrama da ne pričam. Evo, tek toliko da se udahne još malo života u R3xx i R4xx serije, ne morate imati najnoviju R5xx da bi uživali u kvalitetnoj slici ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderators
|
DirectX Tweaker Public Beta 3a: http://www.nonatainment.de/portal/De...dex=7&tabid=19 GLOverride i DXOverride: http://www.humus.ca/index.php?page=Cool ATT: http://www.radeon2.ru/atitray/ ili http://www.guru3d.com/article/atitraytools/189/ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
super sve na jednom mjestu ![]() nego jel si možda usporešival kvalitetu slike sa humusovim tweakom u odnosu na adaptive aa pretpostavljam da je adaptive ipak bolji a imaš mogućnosti raznih kombinacija |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Ja sam oduševljen ![]() Isprobao sam samo GLOverride, DXOverride nisam a sad najvjerovatnije i neću kad imam Adaptive. Sa tim Humusovim GL-om sam se morao malo zezati u DOOM-3, ono kaj je po defaultu je kad sam upalio motorku davalo ogromne oblake crnog dima, sa sačmaricom i ganom isto pa su me budući da nisam ništa vidio zgađali ko svinju ![]() Malo sam se igrao i isprobavao pa je sad dobro. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
nešt malo jesam gledal izgleda fino detaljnije ću se još time pozabaviti ovih dana |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Svaka cast . sad si mi taman dao posla za sutra popodne kad sa posla dodjem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Ali koliko vidim po rezama u 8.18 beti-novi driveri bi trebali donjeti dosta veliko povećanje u toj igri. Router-poigraj se malo sa Adaptive AA, isplati se. Ona fora sa HDRish.pss isto dobro izgleda u GL igrama. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Evo taman skidam 5.9 drivere a onda i ostalo , mozda i produzim u nocnu da vidim kak izgleda ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
adaptivni AA=MSAA dok nema alfa tekstura, dakle, ako nema alpha tekstura nema ni performance hita....AdaptiveAA supersempla dotične a onda framerate paaaadaaa.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
He, he mljac. FarCry izgleda za pet ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
U onim najzahtjevnijim i sa 4xTAA i 2xAAA će se fino vidjeti razlika u kvaliteti slike. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ancient
Datum registracije: Mar 2003
|
Jel to stvarno tolika razlika od 6aa i 16 aniso na koliko vozim x800xt pe.pitam jer imam omegu bez ccc naravno pa dali se isplati zaheb. jer mi je i ovako slika odlična a 800 piči bez problema :confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
To nije preporučljivo raditi ali mi se nije dalo instalirati druge drivere. ![]() Moja preporuka ti je probati, svojim očima ćeš najbolje vidjeti. To možeš uključiti i isključiti u ATT-u kad koćeš-tako da ne vidim gdje je problem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Dakle-na Omega 5.9 driverima promijeniti u registryu ASTT_NA postavke i instalirati zadnji ATT. To je sve. ![]() Meni sa ATT-om i zadnjim 5.9 Omega driverima dela fino. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ancient
Datum registracije: Mar 2003
|
Hm ,nejde nemam nigdje - Da bi to uključili potrebno je otići u registry (run-regedit) i otići na HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Video\ Otvoriti svaki folder i pod 0000 tražiti postavku ASTT_NA , po defaultu je 1 , treba je promjeniti na 0 - ovoga ASTT_NA ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Super Moderators
|
Pa ako sam napisao ASTT_NA onda valjda njega ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Ako imaš 5.9 drvere mora biti negdje:confused: Osim toga, kaj mi tu sliku pokazuješ-moraš kliknut i otvoriti svaki folder (0000) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Pogledaj u sve, negdje bi moralo biti. |
|
![]() |