|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Buffalo / dd-wrt / optima - sinkronizacija dsl linka
WAN mi za Connection status piše DOWN. -->
Da li je netko možda imao slična iskustva? Ne nužno s istim ruterom nego kombinacija dd-wrt / ruter / optima? Router u pitanju je Buffalo wbmr-hp-g300h-eu koji je sa stock firmwareom radio na optimi oko pola godine. Nakon flashanja na dd-wrt više se ne može spojiti na centralu. LED-ica blinka i može se skužiti da modem kao pokušava nešto odraditi međutim ništa se ne dogodi niti nakon jednog dužeg vremena (30 min). Mislio sam možda nešto nije u redu sa kablovima pa sam probao modem spojiti i direkt na liniju prije samog splitera ali opet ista stvar.
Najgore je da se ovo govno od Sagem-a kaj imam od Optime spaja bez problema. Postavke su dobro postavljene. Annex A, vpi/vci - 0/35, LLC, bridged, dhcp uključen. Isprobane su i druge kombinacije annexa kao annex a adsl2+ međutim ni onda ništa. Pod Status --> WAN mi za Connection status piše DOWN. Da li je netko možda imao slična iskustva? Ne nužno s istim ruterom nego kombinacija dd-wrt / ruter / optima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
pogledaj sx763 dd-wrt temu, ako se dobro sjećam, nešto je trebalo biti na "bridged", pa se tek onda spajalo na ADSL. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Negdje je greška, samo je treba naći, probaj skužiti iz Sagema sve postavke i šta piše po logovima, vidi da ne koriste kakvo tagiranje prometa i sl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Negdje se nešto dogodilo/događa samo nažalost meni je ponestalo ideja ![]() Sve postavke koje sam mogao naći u Sagemu (i tu po forumu) sam identično postavil u Buffalu (dd-wrt). Ako sam slučajno nekaj preskočil ili krivo postavil onda to zbilja ne vidim... Pogledal sam logove. U sagemu ništ posebno ne mogu naći. Kod buffalo mi se događa to da se digne ppp deamon ali kao da hanga te se onda šalje sigkill. Nisam baš stručnjak za čitanje tih logova pa sam možda si i nekaj krivo intrepretiral. Logovi su u privitku. Oba su od boota pa do nekih par min kad se ruter digne. Kak to mogu vidjet? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|