|
![]() |
#1 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Riknula 9800pro
Evo moja 9800pro riknula. Na njoj je VGA silencer i hladnjaci na memoriji, frekve na defaultu. Vec jedno mjesec dana sam primjecivao plave tockice ako je podloga crna. Nisam ih primjecivao kod igrica vec samo na desktopu ( surfanje i sl.). Prekjucer dok sam bio na internetu samo je nestala slika. Vent na hladnjaku radi. Stavil sam tnt2 pro i sve radi tak da nije ostatak kompa. Jel se dogodilo nekome kaj slicno jel mi je cudno da je riknula sam tak a za novu nemam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zule
|
Reci, jel bilo kakvih vidljivih promjena na samoj kartici? Zagoreni dijelovi, smrad, itd.. Možda bi se to moglo sanirati u nekakvom servisu za male pare, naravno, ako nemaš garanciju.. Imaš li? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
aka Edo, aka Syncros
|
nema garancije. Nis nije zgoreno, grafa izgleda ko nova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
9800 Pro je kartica podložna umiranju. To je neminovno. Kartica je kako sam već par puta rekao nategnuta tvornički za uši do maxa. Bwz obzira na silancere i hlađenja one jednostavno umru sa vremenom. Mislim kada nekoj komponenti možš smanjiti voltažu za 40% a da ona i dalje radi nešto smrdi ... Nisi jedini, MasterX-u su za sada krepale dve, znam još 3-icu, ... ova moja je tu dok garancija ne dođe do 3 - 4 mjeseca pred kraj pa pa, pa đaci ... jednostavno 9800Pro je JAKO sklon umiranju ...
![]() |
#6 |
pUtNiK
Datum registracije: Feb 2004
|
mene je strah i za moju,garanciju neam a memorija se na njoj grije tak da se opečem kad ju dotaknem, a pcb je cijeli vruč! nisam ni pokušavo dizat taktove jer ko zna šta bi bilo ![]() na svu sreću pa imam i silencera i još 120mm enermax na max! tak da to malo smiruje toplinu a i ja se osjećam sigurnije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
Moja 9800pro radi na 432,384.... Za sad je sve super, silencer i hladnjaci na memoriji.... Nadam se da neće krepat.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
aka Edo, aka Syncros
|
Kupio sam Leadtekovu 6800. Jucer sam prvo uzeo 6800LE ali se uopce nije dala otkljucati tak da s ovim upozoravam buduce kupce. Vertex se da otljucat ali cjevovodi ne, niti 8 na 12 ili 8 na 16. Na ovoj 6800 kaj sam danas uzel isto se cjevovodi nedaju otkljucat ali vertex da ta da radi na 12.6. Sto se tice 9800pro vele u Linksovom servisu da je najvjerojatnije do Silencera za kojeg kazu da su i prije s njim imali problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
aka Edo, aka Syncros
|
Cak mi je malo drago kaj je riknula 9800pro jel sad Doom 3 tak lepo zgledi na 1600x1200 :clap: |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]() uglavnom dobio sam novu 9800pro a evo razloga zasto su mi krepale i dvije 9800pro prije toga... vjerojatno je zato i tebi imas VGA silencer (onaj sa jako uskim rebrima) nisi rastavljao silencer da ga usisas, a izmedju rebara se uvuce prasina i jednostavno nedozvoljava protok zraku (koji salje cooler) tako da kartica sama sebe skuha i pa-pa narod kaze TRECA SRECA ![]() zaboravio sam napomenuti da sam totalni ANTI-CLOCKER kod mene sve radi na defaultu prijatelju iz kvarta su isto dvije 9800pro kartice vrisnule i sada ima trecu 9800pro (kao i ja) isto ima VGA silencer...
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Masterx ima pravo, ja stroj jednom tjedno usisavam.... 9800pro se toliko grije da je to strašno, ugrije hrgu aluminija.... iz silencera nakon sat-dva igranja dum-a 3 izlazi zrak kao iz fena a hladnjaci na memoriji su doslovno vrući.... 9800pro je tvorničke preoverclockrana i kad netko poput mene hoće još bar malo, iako to neće nešto značit, dobit koji bod u marku.... za sad je još uvjek sve uredu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
aka Edo, aka Syncros
|
Vga silencer sam prije tjedan dana rastavio i hladnjak sam oprao tak da nije bilo prasine. Osobno mislim da je prdnula memorija jel su hladnjaci na njoj bili dosta vruci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
...sad ces vjerujem promijenit nick:clap:
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
M.U.P.
|
Evo upravo mi je Router javio da je i njemu kihnula 9800pro sa identičnim setupom(silencer i pasivci na memi) |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ajmo ovak. Dosta ljudi ne čisti Silencere, ali ih bogme ima i koji su tim hladnjakom uspjeli zdrobiti GPU ili ga oštetiti u dovoljnoj mjeri da grafa kihne. Kaj se tiče pasivaca za memu-odavno se zna moje mišljenje da to nije dobra stvar. Ja ih ne stavljam-sad imam na X800XL VF700Cu ali su svi pasivci ostali u kutiji. Dobar prtotok zraka preko grafe je uvijek bolje rješenje. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
M.U.P.
|
Ma žalosno je kaj sam ja čovjeku prodo tu grafu prije negdje 2tj i smraduša je vrisnula. Jelc nisam ni mislio da je problem u ati-ju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
M.U.P.
|
Ne rikavaju zato kaj ih je relativno malo ljudi kupilo |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
ta 9800 pro od mrkonje je bila moja, kolko vidim novi vlasnik ju je malo pretjero, 435 na GPU, sa silencerom... meni se na 425 pocela cudno ponasat i bila vrela. 435 je za nju WAY over the top... xt radi na 412 ak se dobro sjecam... ![]()
![]() |
#24 | |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() Kaj se tiče clockanja-najbolje ju je držati na default frekvama a za igre napraviti profil sa većim. Nema smisla da se pregrijava bez veze. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#27 |
motocross
Datum registracije: Sep 2003
|
ajmo ovak.koje veze ima ako je grafa ili bilo koja komponenta preoverclockana?to su ciste gluposti,preoverklokanost je relativna i grafa i bilo koja druga komponenta ti moze otic zbog 1.pregrijavanja 2.povecanja napona a nikakvih dizanja frekvencije,bitno je svaku komponentu u kompu drzat na relativno na nju optimalnoj temperaturi,zato nije ati kriv ili pero peric vec osoba koja ne vodi racuna o prasini,hebiga,znam da si sad mislis jebo to kad moras cistit,ali sve u zivotu moras odrzavat da bude kako spada! |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Uletila mi je danas stock Sapphire 9800PRO r360, nikad clockano, sve uredno. Stavio ja svog silencera sa 9500PRO, pasivce na memoriju, upalio, presnimio DVD, pogledo neke divx clipove, ušo u COD na minutu, ICQ...nakon 45 minuta pipnem iza di ispuhuje...aaaaaaa...kartica je kipila...vent ne radi!!! Bilo žica na žicu, otkačilo se pri montiranju... Imam artefakte, neću vam ništa drugo reći, a o tome kako se osječam... ![]() Uglavnom, prelazim na surfanje, filmove i i malo CODA ko i prije, COD mi radi, tu i tamo neki sitni artefakt. A 600KN koje ko zna kad ću opet imati...
![]() |
#30 | |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|
Oglas
|