|
![]() |
#1 |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
LAN kabel
2 kuće,u jednoj modem/router,treba provesti UTP kabel do druge kuće i spojiti PC. Između kuća(cca 20m) kabel bi išao zajedno sa postojećom strujom po zraku.Izvedivo da radi? Ako da,koja je max dužina kabela do koje se ide kod takvih instalacija? Koji kabel uzeti a da ga kiša,snijeg i sunce ne pojedu?
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Ja sam provukao 110m S/FTP outdoor kabela (tanak sloj crne gume izvana), radilo bez problema. Istina kabel je bio skup ali nisam ja placao nego firma pa... Ovaj outdoor dio je bio visak, uzet je da sto duze potraje u tim teskim uvijetima (vjetar i sol) ali mislim da ce ti bolji indor S/FTP potrajati 5-10 godina sigurno. Glavno da se ne njise jer se onda pocne mrviti i raspadati. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
Brat i ja smo imali cca 5m kabla izmedju prozora (vremenski uvjeti kisa/sunce/vjetar i snijeg kolko ga je bilo u zgb) tokom perioda od 5 godina. Kupili najjeftiniji od 10m kaj smo nasli i kablu nije nist, dan danas radi, jedino oplata vise nije gumasta nego puca prilikom savijanja.
![]() |
#4 |
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
Prema struci, obicni UTP kabel (unutarnji, cat 5) moze max 90m+10m od prespojne naprave (router i sl.) do uticnice... tako s duljinom nemoras brinit...al za kvalitetu mos,ipak je to vanka na kisi/suncu/naprezanju..uzmi za vanjsku upotrebu (PE oklop) jer ovaj unutrasnji ce ti brzo ispucat... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
Ock,zahvaljujem vam,sad znam šta i kako ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|