Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.01.2014., 16:28   #1
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Konfiguriranje mreže: WiFi na internet, LAN na drugi PC preko crossovera

situacija je sljedeca: trenutno su HTPC i moj PC spojeni na router i u mrezi su, na mom kompu je sheran folder sa videom, sve to sljaka poprilicno uredno dok ne krene zamrzavanje / usporenje. opcenito nisam pobornik bezicnog koliko zicnoga, ali imam jednu ideju, pa da pitam ako se tko zezao......

dakle, ja bi ostavio svoj komp spojen na router wifijem, ali bi htpc i svoj pc spojio direkt crossoverom. zasto ne sve preko routera preko zice, zato, ne da mi se razmisljati kada grmi da sve to iskljucujem, jesam li doma ili ne itd....... to je sada sredeno, wifi sljaka i net ok, problem je streamanje sa mog kompa na drugi. pogotovo ako nesto gledam npr na htpc-u sa svog kompa, a moj istodobro cupa torente ili nesto, nema mjesanja svega preko wifija sa routera na moj komp pa sa njega nazad u router koji daje onda htpc-u. odvojio bi to, ako je moguce .

dakle, da li je kako moguce namjestiti na W7 64bit da je wifi konekcija za net, dok je LAN na drugom rangeu (da li treba uopce biti na drugom opsegu, da nije na 192.168.1.x nego nesto drugo)? i da li W7 dopusta imati vise konekcija odvojenih jedne od drugih, a da sve fino radi?

vjerujem da sve ovo ima negdje po netu, no ako se netko igrao sa ovim, bilo bi lijepo da podjeli koju rijec. sada trenutno mi je ovo jos igra u glavi, nemam niti provucenog UTPa iz prostoriju u drugu, bit ce .

Burko je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno