|
![]() |
#1 |
H2TB
Datum registracije: Feb 2005
|
Stop Screen & Restart
neki dan sam išao upalit komp, a on potpuno mrtav... otišao sam do dućana i tamo su mi dali isto novo napajanje (chieftec 410W), i komp je proradio, ali sa problemima... čudno mi je da je napajanje krepalo preko noći, dok komp nije radio... problemi su takvi da se pojavi onaj plavi ekran (stop screen) i odma nakon toga restarta komp... to se događa samo kad kodiram dvd, scaniram disk, kopiram sa diska na disk i kad radim neki image (npr. ghost)... inače komp radi sasvim ok, igram igre, surfam, slušam muziku, gledam film i sve ok, dok ne pokušam neku od gore navedenih radnji... cijeli komp je star mjesec dana, konfig je u sigu, diskovi su seagate sata 120gb i maxtor 60Gb... reinstalacija windowsa i drugi driveri nisu pomogli... imate kakvih ideja, ili da idem reklamirat ploču???? ne znam što bi drugo bilo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
ako možeš otvorit stroj dobro provjeri sve kablove (napajanje, IDE) i sve ostalo da je dobro na svom mjestu....provjeri i postavke BIOS-a da nešto nije smradno......nemora biti ploča neispravan IDE kabl može praviti cijelu hrpu prblema.....da čak windoze misle da imaš Bad Sectore na disku |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
napajanje je moglo crknit onaj cas kad si pritisnija botun za paljenje sto se restartanja tice ja bi najprije testira memoriju memtestom mozda bi pomoglo i igranje s voltazama, ferkvencijama i tajminzima ali to samo u slucaju da znas sta radis
![]() |
![]() |
#4 |
H2TB
|
memoriju sam testirao memtestom i sve je ok... s obzirom da mi se problem restartanja dešavao samo kad sam koristio drugi disk (virus scan, kodiranje filma na drugi disk, kopiranje sa diska na disk) počeo sam sumnjat da je u pitanju disk... zamijenio sam ide kabel, ali nisam riješio ništa s tim... ali sam vam zaboravio napisat da je drugi disk u ladici... izvadio sam disk iz ladice i probao sve ove radnje ponovo - problemi su nestali i za sad je sve ok... vidit ćemo još, ali vjerojatno je problem u ladici za hard... valjda je napajanje povuklo i ladicu kad je krepalo.... vidjet ćemo, moram još istestirat... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
kladim se da je taj drugi disk maxtor!!! prije bi na diskete snimao, nego na takva smeća od "diskova"....ako se tako mogu nazvat uopće... Zadnje izmijenjeno od: nicko. 17.09.2005. u 11:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |