|
![]() |
#1 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
HDD:SATA 160gb WD
evo imam dotični disk,pa me eto zanima jel on mora cijelo vrijeme pretraživat podatke? tj. cijelo vrijeme se čuje neko rondanje. Prije sam imao albatron 6600GT pa ga nisam čuo a sad sam stavio leadteka 6800 koji je naravno ultra tih pa se i čuje hard disk
![]() |
#2 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
disk nece nikad sam po sebi bez kontrole OS-a pretrazivati podatke bez obzira bio to WD, Seagate, Maxtor ili nesto trece. uzrok ovome trazi u windowsima. pogledaj trenutne aktivne procese u task manageru. moguce da ti antivirus ima schedulirani scan pa pretrazuje (npr symantec av corporate ima prilikom svakog startanja scan krucijalnih datoteka i on zna rostati i zakucati procesor na 100%). ili si pobro neki virus/spyware/trojan pa ti kopa po disku u potrazi za email adresama. ili pak imas schedulirani diskeeper da ti optimizira disk konstantno.. uglavnom, to je definivno nije i nemoze biti od samog diska.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
kako je doublev rekao, disk s tim nema veze...pokušaj ga defragmentirat, trebalo bi bit bolje |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
The Dark Side of Moon
|
ista stvar,mislim da sam nešto pokupio,jer ono cijelo vrijeme mi se pali lampica za hard,jer nemam onaj program,formatiro sam C: i opet isto,tak da nemam nekih ideja al brijem da je neki virus jer imam 3 particije
![]() |
#5 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
jesi li siguran da je disk? ja sam ima slican problem kad mi je disk navodno ronda i dok nije bija aktivan. kuzija san da nije bila stvar u njemu nakon sta san kupija nove diskove ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
The Dark Side of Moon
|
100%da je disk prislonio sam uho na njega,šta je kod tebe bilo?
![]() |
#7 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
ako zelis vidjeti tocno koji ti proces kopa po disku instaliraj process explorer. pokreni ga i odi na View -> Select Columns.... U Process Performance tabu stavki kvacicu na I/O Delta Bytes i klikni na OK Kada ti se pojavi ova kolona u prikazu klikni na nju da ti sortira po njoj. proces sa najvecim brojevima (obicno preko 50 000) su oni koji kopaju po disku. vazno je napomenuti da bez obzira sto nekom procesu pise da konstantno nesto radi ne znaci da radi po disku jer I/O Delta Bytes se ne odnosi iskljucivo na disk nego na kompletni ulazno izlazni podsustav.
![]() |
#8 | |||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|