|
![]() |
#1 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
Nova matična svinuti pinovi
Pozdrav, imam veliki problem, nova matična(socket 1150) kupljena prije 5 dana, pri sklapanju komponenti svinulo se par pinova jednom je čini mi se kolko vidim i onaj vrh puko i sad ne znam šta da radim nova novcata ploča, dal netko ima kakvu ideju il nešto...Odma da kažem da ju nisam ja ugrađivao netko drugi je. Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 19.10.2013. u 12:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
nosi nekome da ti proba popraviti pinove ili, ako je to moguče, promijeni cijeli socket a ako ti se neda reparirati, probaj prodati nekome tko ima volje i vremena to rješavati garancije više nemaš na ploču |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
1
|
Znam da nema više garancije, ploča je došla meni na popravak, al teško se može popravit, a cijeli 1150 socket sam tražio na ebayu nisam mogo nać. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Imao sam jednom sličan slučaj gdje su bila svinuta/udubljena 2 pina te mi je uspjelo sa pincetom lagano ih ispravit i poravnat i ploča se upalila normalno, e sad ako je jedan puknuo malo pitanje je, probaj nešto bolje nego baciti ploču ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
OC addict
Datum registracije: Apr 2009
|
Ako imas s cime uslikati (da moze izostriti pinove) uslikaj nam to da vidimo kakva je situacija. Ako je samo vrh pina puknuo mozda bi i radilo jer se pinovi stisnu prema dnu socketa kada se procesor stavi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
1
|
Evo uhvatio sam i označio, ovaj jedan je puko baš to se vidi, a drugi je nekako svinut u stranu il tako nešto to se malo teže vidi ovako na slici, al kad se pogledaju svi vidi se. Slike: http://imageshack.us/a/img841/2298/l1s0.jpg http://imageshack.us/a/img823/8483/82jg.jpg http://imageshack.us/a/img703/7087/hixo.jpg http://imageshack.us/a/img546/3729/zn5w.jpg http://imageshack.us/a/img35/5158/e8d0.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
ja mislio da ti je cijeli pin pukel a ne samo vrh. mislim da bi trebalo bez komplikacija raditi. uostalom, probaj... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
1
|
Probao sam, vrte se ventovi hardovi isto, al nema slike niti bios se ne pokaže, pa sam predpostavio da je to onda, misliš da nije do tog ? Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 21.10.2013. u 15:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2009
|
Tacan model maticne? Pokusaj ako imas ili nekog znas da ti stavi malo kalaja na vrh (isti problem imao sa ( P5B-MX ) sve radi ali sllika nope, stavio malo kalaja i fercera. Neko je spomenuo i to se mora istaci kada to uradis nemoj dizati proc vise (ako rijesi problem) jer ti pinovi ocigledno ne primaju na sebe dobro kalaj pa spadne lagano. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
1
|
Htio bi popravit ploču pa prodat ne planiram ju koristit, pa ako ima nekakvo trajno riješenje. Ne znam zašto je bitan model...bitan nego socket, a reko sam gore 1150 socket. Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 21.10.2013. u 19:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
fx
Datum registracije: Sep 2007
|
Ovaj jedan je lagano savinuti i dao bi se popraviti sa mirnom rukom. Drugi isto možeš popraviti sa malo tinola, barem tako izgleda. Svaka čast Intelu, mislim da im je sad RMA za CPU na 0.0x% ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
1
|
Nisam nikad radio to pa nebi htio nešto još više zeznut... ovaj jedan šta je malo savinut nadam se da nije negdje pri dnu puko, al i meni se čini kao da se može ispravit, a za ovaj drugi moram očito nekog nać da mi to popravi il neš i još ju isprobat trebam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
1
|
A da treba nać iskusnog majstora i pitanje je kolko se to isplati ić popravljat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
1
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Pitam zato kaj po pinoutu proca možeš znat kaj mu znači taj pin. Možda na nekom drugom procesoru ne znači ništ, ali ovom koji si stavljao je bitan (signalni). U svakom slučaju, bilo bi dobro nadomjestit vrh tog pina s nečim za ubuduće da ne moraš tražit koji proc će radit, a koji ne.
![]() |
#21 |
1
|
Tražio sam već pinout za 1150 socket, al nisam mogo nać... |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
1
|
Tnx, već sam ga kontaktiro, al očito ima posla puno pa kad stigne će mi se valjda javit. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|