|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
LAN, dva modema, Internet
Ok nakon puno mučenja sjetio sam se da bih mogao pitati nekog pametnog za pomoć.. Isprika ako bude duži post ali cilj mi je sve detaljno objasniti... moguće je da će rješenje biti prejednostavno a opet moguće i da ne postoji rješenje... U kući pored, koja je od brata, nalazi se modem na koji sam spojen laptopom i tako idem na Internet. Problem je što mobitelom taj signal ne mogu baš uhvatiti.. Stalno se gubi i puca (a uz to mi i mob troši puno baterije zbog slabog signala).. Danas mi je palo na pamet, da spojim stari modem od t-coma i u laptop ubacim usb wireless stick. To sam i napravio. Ideja je bila da se laptopom spojim na dva modema. Taj od t-coma koji nema interneta i od Iskona koji ima. Također sam se mobitelom spojio na taj modem od t-coma. I mislio sam da ako u podešenjima od Iskon mreže dopustim prolaz na Internet, da ću i mobitelom moći surfati. Imam Windows 8, i pokušavao sam svašta čačkati ali bilo je bezuspješno. Po nekoj logici mi se čini da bi to trebalo raditi.. a pošto mi ni na laptopu nije baš neki super signal.. pitao sam se (razmišljao o mogućnosti) da postavim taj ruter od t-coma kao međutočku.. Znači signal bi se slao s od iskonovog rutera do t-comovog pa do mog laptopa i nazad. Nekako mi to zvuči tehnološki gledano, vrlo logično pa se pitam je li riječ samo o mom ne znanju da to podesim ili sve to samo po sebi vrlo problematično... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Bolje detaljnije opisati nego da udicom 10 vadimo potreban info. Još fali nekakva skica kuća, udaljenosti i gdje se nalazi glavni router te gdje najčešće koristiš lap kod sebe. Rješenje bi bilo sa 1 (eventualno 2), ap - a kao EW-7228APn. Pogledaj "proširivanje wireless / bežične mreže" teme. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Ma ne treba nikakva skica jer, kao što rekoh.. već i ovako mobitelom hvatam taj signal od Iskonovog rutera (iako se gubi), tako da je to sve relativno blizu. Sada sam malo pomijerao taj ruter i s laptopom imam 3/5 crtica sto je sasvim zadovoljavajuće. Možda nisi shvatio pitanje.. mislio sam da mi taj laptop koji je spojen putem 2 različita wireless adaptera (jedan ugrađen u laptop, a drugi pomoću usb wireless sticka) odigra ulogu rutera.. ma evo nacrtat ću ![]() Ok, pretpostavljam da to tako ne bi islo.. nego da ću morati nesto kupiti .. taj ap (iako ne znam što je to)... uglavnom može se nešto tako kupiti? Ma i to je super.. Pogledat ću još tu temu.. Lap mi je stalno na istom mjestu ali ako se može nešto kupiti i staviti u između kao prijenosnik signala.. vjerojatno bi ga koristio i u drugoj sobi gdje imam klimu (ali nemam signala jer je do rutera jedan zid više tj. 6-7 metara dalje (zasad još nije bilo potrebe za klimom ali uskoro bi moglo..) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Nastavi sa "školovanjem" pa će ti biti jasnije. Spomenuti ap u Universal Repeter modu rada će raditi željeno: "između kao prijenosnik signala". Nakon šta ga konfiguriraš ćeš ga postaviti "na pola puta" gdje još uvijek odlično hvata glavni router i prostora gdje si ti tj. gdje želiš imati dobar wireless signal. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
modem koji imam je Thomson TG782 i sad sam usao u podesenja na 192.168.1.1 Nesto sto je bilo na 3play sam stavio na 2 play.. Joj ma poludjet ću... sad ga uopće više ne vidim... i išao sam ga premjestiti da bude na pola puta između laptopa i Iskonovog modema... Moze link na temu u kojoj je to objasnjeno? Ja sam stvarno nub tako da se ne snalazim uopće.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Nećeš postići željeno sa tim TG782, nije ti bez razloga gore sugeriran uređaj. Ako si kratak sa lovom onda taj TG782 na tržnicu > nadoplati i kupi uređaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Gledam u links i hgspot i ne mogu naći takav.. jel može neki link ili neki podatak po kojem mogu znati koji bi mi pasao za ovo što mi treba? evo sad nakon trazenja i mucenja 3 sata pokusavanja konacno sam uspio nešto.. i to je tako odvratno i smiješno. Naime, na kraju sam skinio neki virtual router.. i pokusao se s wireless usb stick adapterom spojiti na iskonov ruter s internetom a pomoću ugrađenog laptopovog lan adaptera odasiljati hotspot (nesto slično imaju androidi) tj. tu virtualnu mrežu... i nekako nešto slično i uspio napraviti jedini mi je problem bio što kad se s mobitelom pokušavam spojiti... izbaci me pri autentifikaciji... znači s mobitelom sam sad vidio i virtualnu mrežu s punim signalom i iskonovu koja je imala jednu ili nijednu crticu... ali nikako se uspjeti spojiti.. Na kraju sam pokušavao i preko blootooth usb sticka pa me i to za*ebavalo pun k**ac... i na kraju nisam uspio.. ne znam zašto.. (možda jer je taj bluetooth stick jako star). Kasnije mi je javljao neke probleme s drajverima... i konačno isčupam ovaj dodatni usb stick wireless adapter... i probam s onim programom virtual router... i RADI!! nisam to ni najmanje očekivao... i nisam to ni radio s tom namjeroma već sam htio ići nekim redom i tek kasnije radi kojekakvog prepoznavanja uređaja ukopčati ovaj dodatni usb wireless stick .. Mislio sam da to ne može tako jer znam da androidi ne mogu odašiljati hotspot ako su spojeni na lan... mogu to napraviti jedino ako su spojeni na net pomoću gsm signala... pa sam mislio da to vrijedi i za laptop a znam da sam i prije tako nešto tražio za laptop i nisam ništa uspio... ma ovo je sad zakon... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
|
![]() |
![]() |
|
|