|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
Sagem fast 1704(Optima) - pojačavanje signala
Dosta sam toga tražio po internetu, pa ako mi možete ovdje preporučiti što da napravim. Naime ovaj router imam već dosta dugo, međutim sad bi trebao pojačati signal. Signal imam na prizemlju, gdje je i sam router i na prvom katu. Trebao bi nekako proširiti domet signala i na drugi kat. Možda kupiti neki router/AP kojeg bi stavio na prvi kat pa bi on dalje proširio signal i na drugi kat. Bi li pomogla neka jača antena? Prije sam imao od T-Coma SE555 i imao sam signal po cijeloj kući, njega još uvijek imam. Bi li ga mogao ikako iskoristiti, znam da imaju druge Annexe. Znači trebao bi mi negdje 20-30% jači signal, pa ako možete dati neke savjete bio bi vam zahvalan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Slučajno pa nema barem 10 tema sa istom problematikom i ponuđenim rješenjima. Ako imaš iskustva tj. znaš šta i kako možda možeš postojeću antenu koja nije skidljiva zamjeniti drugom sa većim pojačanjem / dobitkom. Za kat nabavi EW-7228APn. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
|
Ne bi trebalo biti problema jer Edimax ima Universal Repeter mod rada koji omogućuje: - da se spoji na bilo koji ap/router - da veza među njima bude zaštićena sa wpa/wpa2 tipom Uređaj ćeš staviti na 1. kat "u sredinu" između postojećeg routera i klijenata na 2. katu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Zgodan detalj kod Universal repeter moda / veze je šta u principu podešavaš samo 2. uređaj, dakle Edimaxa. Uzmi manual i pročitaj, piše sve šta treba, jedina napomena je da mu promjeniš ip da bude u istom nizu kao i Sagem. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|