|
![]() |
#1 |
Guest
|
Pregrijavanje Intel Core 2 Extreme QX6850 procesora!
Pozdrav Skoro sam dobio polovan procesor od rodjaka iz inozemstva Intel Core 2 Extreme QX6850 sa četri jezgre svaka po 3.000 MHZ, L2 8MB, FSB 1333 SOCET 775. Znam da je kod njega dobro radio on je sad uzeo I7 procesor, e ja sam ga postavio na svoju ploču Asus P5KPL, stavio sam novu pastu a kuler mi je klasićni koji je bio na običnom jednojezgarnom procesoru od 3.000 Mhz koji je radio na 800 Mhz FSB, sa L2 2MB... Taj kuler konstantno radi na oko 2.200 do 2.300 obrtaja a meni raćunar sa četvorojezgarnim procesorom u leru radi na temperaturi od 67 celzijusa, a kada počnem gledat spot na Youtube temperatura mi se diže na 81 celzijus dok kad igram igricu World of tanks temperatura mi se digne na čak 100 celzijusa i tu stoji, apsurd je u tome da kod tako visoke temperature kad rukom dodirnem alminijumsku plohu ispod kulera od procesora ona nije previše vrela ima normalnu temperaturu kao kod normalnog rada procesora a i zrak iz kulera nije previše vreo! Obratio sam dobro pažnju da li je dobro nalegla alminijska ploha sa kulerom na procesor i dobro je stegnuto! Ne znam što bi moglo bit, da mi kuler za hladjenje nije slab, jer mi je čudno da ne diže broj obrtaja kad se diže temperatura! |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Treba ti bolji cooler ipak se taj proc puno više grije |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
nisu ti sve 4 kopče prošle kroz matičnu do kraja i hladnjak leži "nakoso" zato temp divlja. hladnjak 775 ima zbilja mutavo riješno kao se montira i malo nepažnje stvori problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ma ako znaš šta radiš nemoš zeznit nikako, pinove one povučeš gore i okreneš zarere prema cooleru, ako je okrenuto kako treba nemoš falit, samo gurneš i kad čuješ klik to je to neće vanka nikako bez da ga zarotiraš u smjeru one strelice |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
oooo, možeš, možeš..ovo sve što si rekao stoji ali bijeli dio plastike mora proć do graničnika kroz matičnu, prije pritiskanja "dugmeta" treba čvrsto stisnut hladnjak da "uha" sjednu do kraja, lako je sa prve dvije (donje) al kad dođu na red gornje tu treba paziti koliko stisnuti da sve sjedne a ne oštetiš mbo od prejakog stiskanja ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
@ vipter Ili, proučiti materijal sa ovog LINKA. Nemreš fulat (ako razumiješ engleski). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|