|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
TL-5210 pomoc
poz kupio sam neki dan ovaj uredjaj i sve ok! Udjem u njega nadjem repetitor mod skeniram mrezu i nadjem oko 10-15 mreza, a najjaca ima oko 60 dB decibela sa i sve su slobodne. Kada hoce da se povezem sa recimo airlive, sve prodje ok ali kada se telefon hoce da poveze sa njim nikako nema protoka a kada telefon povezujem direktno na taj airlive onda ima protok! druga stvar kada napravim mod acces point, sve spojim kako treba isto nadjem mrezu i povezem se ali ne pc nema inreneta neznam sta je problem!!! Gledao sam pitao niko mi ne moze pomoci!! Zna li neko od vas da mi pomogne? Nadam se da me sada shvatas? Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 19.06.2013. u 08:01. Razlog: Razmaci, novi red i ostale interpunkcije, 1. razred oš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
ja bi možda probao, da mogu nešto skužiti od tvog teksta. upotreba zareza bi bila dobra za početak! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
moze li mi sada neko pomoci? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Da bi se spojio na neku wireless mrežu trebaš znati parametre, pogotovo kada to radiš sa ap - om. Po tekstu se vidi "ja bi interneta, spajam se a nemam pojma čija je mreža", čak i kada je mreža "slobodna" i bez šifre to ne znači da je stvarno slobodna za spajanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
acess point mod nije za to sto ti treba te ga nemoj upotrebljavat. Sve mi se cibi da nisi unjeo dobre adrese kod postavljanja repetitor moda. Te adrese ovisi o uredaju na koji se spajas te ih sam trebas prokuzit i unjet. Treba ti dns i gateway adresa da bi ti net radio
![]() |
#7 |
Registered User
|
znaci trenutno mi radi na "Client mode" i spajam se na komsiju cija mreza nije zasticena tj slobodna je,a mrezni kabal sa TL 5210 ide u moj switch sa cega ja sirim mrezu dalje na PC i Dreambox!!!Sada me interesuje dali mogu da imam sve to isto da ostane ali da imam i wirelles mrezu oko kuce tj da imam internet na mom androidu??nadam se da ste me shvatili sta imam i sta hocu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Da, shvatili smo te ali ima par ALI: - na kompu vidi koju ip adresu dobiva i koji je detektirani Gateway (cmd - ipconfig /all) - uređaj kojeg imaš (TL-5210) ima integriranu usmjerenu antenu (cijeli uređaj usmjeren prema susjedu) šta znači da ako je prostor u kojem želiš spajati "android" iza uređaja onda ćeš morati dodati još jednu antenu (ima predviđen konektor) - negdje u temi smo ti rekli da uređaj trebaš podesiti u Universal Repeter mod rada s tim da trebaš manualno unjeti parametre (otkrivene u prvom koraku), ugasiti DHCP server ako je upaljen, ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Da, znači, ali nije dovoljno. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 30.06.2013. u 13:17. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
Neko za pomoci Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 30.06.2013. u 13:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
Već sam ti napisao na pvt: Ovo šta si dao nije dovoljno, ove ip adrese ti je dao tvoj ap, kvaka je u tome šta ništa ne znamo o wireless mreži na koju se želiš spajati, probaj se lap - om ili mob - om doći bliže i spojit se, podrazumjeva se da tada imaš pristup internetu, kada to napraviš zabilježi koji si ip dobio i šta je navedeno pod Gateway, kad to saznaš možemo dalje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
ja stvarno neznam o tome ako mi vjerujes ako ti nesto znaci da se spojis na mana preko Team wiwiera i da vidis vjeruje te mi da neznam stvarno sa laik oko toga |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
Onda ćeš morati angažirati nekog lokalnog tko kuži blem da ti pomogne. |
![]() |
![]() |
|
|