|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2012
|
Siemens SX763 ne očitava USB stick
Evo već se danima mučim i nikako ne ide. Dakle pokušavam napraviti File server ali modem nikako neće očitati USB stick. Kad ubacim stick ne upali se ni LED dioda koja bi trebala signalizirati da je stick spojen na USB. U system log-u vidim da je modem skužio da je USB stick spojen ali ne prepoznaje particiju i file system. Stick je 8 GB a file system je FAT32, i ima samo jednu particiju-primary. Re-formatirao sam USB stick u NTFS, pa u exFAT, pa u FAT16, pa čak i u EXT2. Podijelio na 2, kasnije i na 4 particije. Rezultat je uvijek isti (modem uvijek vidi 4 particije i system file VFAT). Probao sam sa drugim USB stickom od 2 GB, rezultat potpuno isti kao i sa prvim od 8GB osim što ovog od 2GB vidi kao 2 particije iako je samo jedna. Što da još probam ? ![]() Modem sam još davno otključao po uputama na ovom forumu. Na modemu je Firmware version: 4.3.52.21.01, Bootcode version: Primary: 4.1.24.52.12 Secondary: 4.1.28.52.12 Configuration file version: 284714-12_DCFG_BL-52.11.300_TRIPLE_PLAY evo kako izgleda kad je USB stick spojen: a evo i ispisa System Log-a : Jan 4 18:41:54 Err Jan 4 18:41:54 War Jan 4 18:41:54 War Jan 4 18:41:54 Err Jan 4 18:41:54 Err Jan 4 18:41:54 War Jan 4 18:41:54 War Jan 4 18:41:54 Err Jan 4 18:41:54 Err Jan 4 18:41:54 War Jan 4 18:41:54 War Jan 4 18:41:54 Err Jan 4 18:41:54 Err Jan 4 18:41:54 War Jan 4 18:41:54 War Jan 4 18:41:54 Err --- |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
ok, možda glupo pitanje no jesi pokušao pristupiti tom stiku s kompa? Ono, network location pa dalje? Ako si na 7-ci, tamo gdje ti izlista mrežne uređaje... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
prvo moram na modemu pod File Server-Shared Folders izabrati neki folder na USB sticku koji ću share-ati , a to ne mogu jer modem nije očitao USB stick pa samim time ni nevidi foldere i fajlove na USB-u. Mogu pristupiti FTP serveru preko browser-a (ftp://192.168.x.x) no tamo nema nikakvih fajlova ili foldera jer ih ne mogu dodati. Znači na modemu File Server-Shared Folders i tamo ima opcija Add. Kad kliknem na Add otvori se novi prozor u kojem ima opcija "Browse" , kliknem na to otvori se novi prozor gdje bi trebali biti izlistani svi fajlovi i folderi na USB-u- no nema ništa. A ono preko kompa "network location...." ne mogu jer mi modem ne da da promijenim password pod File Server-Users (vjerojatno ono kad se poslije otključavanja modema ne može promijeniti password) no to je manji problem , ima rješenje na "Siemens SX763 otključavanje" ,s tim ću se kasnije pozabaviti , a to mi ni ne vrijedi dok modem ne očita USB pa da mogu dodjeliti neki folder koji ću share-ati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Već je netko prijavljivao sličan / isti blem nekidan. Po logu vidiš da ima errore i nije detektirao / mountao stick. Sve mi se čini da su nešto sprčkali u tom zadnjem fw. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Ali to je FW sa teme "Siemens SX763 otključavanje". Kada sam otključavao modem skinio sam taj FW odande. A nisam vidio da se netko žali na ovakav problem. Gdje bih mogao naći neki drugi FW koji nema ovakvih problema ? Ma to sam ja uputio pitanje na forumu "Siemens SX763 otključavanje" a kako nisam dobio odgovora otvorio sam novu temu s nadom da ću ovdje bolje proći. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
meni nije htio prepoznati velike usb stickove (8 i 16 GB) i onda sam uzeo jedan stari canyon 256 mb i njega mi je odmah prepoznao, upalila se lampica, i u sučeklju je napisao mass storage device. Tada sam sherao direktorij i sve radi super zasad. Jedino je malo problem što je stick samo 256 MB ![]() EDIT: Inače ove velike diskove mi je prepoznao identično kako je i gore na slici dok je malog odmah prepoznao kao USB mass storage device i kao disk. tako da probaj s malim i starijim USB-om. EDIT2: Sa velikim diskovima nije radilo tj nisam ih mogao vidjeti iz routera niti se je lampica palila na routeru. Dok sam maloga ukopcao, lampica se odmah upalila te sam mogao pristupiti disku. Isto je 7-ica u pitanju. Dok nije bilo lampice upaljene, nisam ga vidio preko mreže niti sam mogao pristupiti usb disku. Zadnje izmijenjeno od: alengrosevic. 09.04.2013. u 08:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Sad mi je malo kasno (idem spavati) ali ako ne riješiš problem sutra ću napraviti par screenshotova pa ti to ovdje postaviti |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Evo, izvadio sam rezervni SX763 koji je "Made in Tunis" i taj čita ove velike diskove od 8GB bez problema. Ovaj koji trenutno koristim je "Made in Germany - by Siemens" i on čita samo mali disk dok ove od 8GB detektira samo kao usb device, ne kao usb mass storage device. Da li je moguće da su neke hardware-ske razlike na njima? jer firmware je gore isti... EDIT: A čuj, screenshotove neću raditi, kažem ti info kod mene, kakav je slučaj, ne trebaš vjerovati. Da sad vadim uređaje opet, to sve spajam, i skidam slike, ne da mi se ![]() Zadnje izmijenjeno od: alengrosevic. 09.04.2013. u 20:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Pa ajde nabaci koji screenshot baš da vidimo. I napišite obojca koji file system imate na USB-u, koliko particija, kako su podjeljene, je li USB stick 1.1, 2.0 ili možda 3.0. Napišite koji FW imate na modemu. Čisto da vidimo što je u pitanju- možda se modemu nesviđa svaki USB stik, možda mu se ne sviđaju particije na stick-u, .... a možda je u pitanju FW. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Evo ovako, imam dva siemensa (jedan na poslu i jedan kod kuće) jedan od njih je germany a drugi je tunisia i obadva nemaju nikakve probleme sa očitavanjem sticka Obadva sticka su Corsair voyager usb v2.0 formatirani kao FAT32, onaj kod kuće je je 8 giga a ovaj na poslu 4 gige a particija je samo jedna Firmwareove sam mjenjao apsolutno sve moguće počevši od onoga najstarijeg 4.3.52.11.300 pa do ovoga najnovijeg iz threada za otključavanje i svi su radili bez greške |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
ako nisi, provjeri, možda samo prepoznaje stickove formatirane samo na FAT32 ili ntfs ??! mislim da je nešta od toga možda u pitanju
![]() |
#13 |
Premium
|
NTFS ne prepoznaje, ne moras ni pokusavati |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
Ma formatirao sam stick u FAT32, pa u NTFS, pa u exFAT, pa u FAT16, pa čak i u EXT2. Podijelio na 2 particije (2×4 Gb), pa na 4 particije(4×2 Gb). A evo sad s obzirom na vaše postove nekako sumnjam da se modemu ne sviđa ovaj stick- Intenso 8 Gb usb 2.0 . Ali sumnjiv mi je i ovaj modem. Piše : Gigaset SX763 WLAN dsl Manufactured by Sagemcom Broadband SAS under trademark license of Gigaset Communications Gmbh Production date : 09/2010 i serijiski broj i MAC adresa Nigdje ne piše zemlja porijekla odnosno gdje je proizveden. Aha sad vidim da na kutiji piše zemlja podrijetla: Tunis alengrosevic Ajde molim te sa tog modema što ti neće pročitati taj stick od 8Gb izvuci iz System Log-a (copy - paste) šta piše kad ubaciš taj stick. Da usporedimo jel izbacuje iste greške kao i kod mene ili nešto drugo. Mislim da si napisao da taj modem trenutno i koristiš pa ti je to 2 min vremena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
Evo nakon toliko muke napokon sam riješio. Zanimljivo, da bi radio USB mass storage device, mora biti uključen(omogućen) i USB i USB Print Server .? ![]() Ja sam normalno USB stavio na ON ,a USB Print server ostavio na OFF. Razmišlajući logikom pošto neću spajati printer nema ni razloga da ga u postavkama stavim na ON. No eto, vidš vraga, da bi radio samo USB moraju i jedno i drugo biti omogućeni. FTP radi i sve je OK. E, sad me zanima kako postaviti da se taj USB ponaša kao nekakav udaljeni HDD ? Naime, želio bih mu pristupiti preko Linux receivera(dreambox) kao udaljenom HDD-u. Znači ne preko FTP-a ili Http-a. Ja receiverom mogu mountati HDD na kompjuteru ( odaberem na komp. folder koji želim share-ati i na receiveru unesem IP adresu kompa i folder koji sam odlučio share-ati, odaberem CIFS i to je to). Mogu li na isti način preko receivera mountati i ovaj USB stick koji je u modemu ? Na modemu sam File server sam stavio na ON, pod description mi piše CIFS Server, kreirao sam korisničko ime i odabrao sam folder na USB-u koji želim share-ati. Gdje griješim ? Da li tamo pod CIFS Server treba pisati nešto drugo - možda SMB server ? Negdje sigurno griješim jer ni preko kompjutera ne mogu pristupiti tom USB-u kao mountanom mrežnom disku. Mogu mu pristupiti samo preko FTP-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Ja kad god sam stavio USB print server na OFF i kliknuo na "apply changes" on mi se opet vratio na ON ? tako da ga nikako nisam mogao isključiti |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
|
Eto vidiš, isti FW a drukčije se ponaša. A možeš li mi reći kakve su ti postavke kada koristiš USB kao mountani mrežni disk ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Provjerite te detalje u en user manualu. |
![]() |
![]() |
|
|