|
![]() |
#1 |
Whatever :)
Datum registracije: Nov 2002
|
Kako dodijeliti trajno slovo nekom pogonu?
Imamo laptope od Acer-a sa vanjskim pogonom(dvdrw firewire) u firmi.. E sad bi trebalo trajno dodjeliti slovo tom uređaju,tj. znači kad god se on ukopča da ima isto slovo. Da li je to moguće ili ne,i ako je moguće kako to izvesti?
![]() |
#2 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
ako se radi o windowsima xp ona desni klik na my computer pa menage u dobivenom prozoru odaberes disk management u desnom dijelu desni klik na particiju kojoj oces prominit slovo pa change drive letters and paths odaberi postojece slovo, klikni change i stavi novo ako se radi o windowsima 98 onda postoji programcic koji se zove Drive Letters ako se ne varam i bija je stalni dio bugovog cd-a
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
|
Ovo što si ti napisao znam i ja.Meni treba sljedeće:budući da su kompjuteri u mreži imamo dosta mrežnih diskova pa bi nekako trebalo zaključati to slovo odnosno kad god se priključi taj uređaj na komp da mu dodjeli to slovo, bez obzira da li je komp na mreži ili nije.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
ovo što je Tooma napisao je rješenje. jedino što je na tebi jest da tom uređaju dodijeliš neko slovo koje mora biti različito od slova koja koristiš za mapiranje mrežnih diskova. prilikom mapiranja, XP ti nudi slova s kraja abecede, pa ovome vanjskom pogonu slobodno dodijeliš recimo slovo M ako ti već nije rezervirano. ja koristim slovo Q za svoj usb disk, a mapirana su mi slova M, Z, X i Y. i nemam nikakvih problema... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
Ok THX
|
|
Oglas
|