|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2012
|
Externi HDD WD 1 TB problem
drug mi ima externi hard wd 1tb koji je star nekih 5 godina, i kad se ukljuci u komp sistem xp ga ne prepoznaje. kad se ukluci usb kabal sistem ga registruje i pojavi se u desnom uglu ona zelena strelica i tu ga ocita i prijavi da ga je prepoznao. u My computer ga nema, nema znaci oznake diska. u device menageru pod disk device ga ocita regularno, a u disk menagmentu ga nema. ja sam ga izvadio iz kucista i skopcao na komp preko sata kabla. kad se komp upali post test prijavi da je na sata4 disk error (jer je ukljucen u cetvrti sata konektor) i kad krene da se dize sistem ona linija ispod WINDOWS natpisa prolazi i ne moze da digne sistem (sa moga diska koji stoji u kompu). testirao sam hard preko hirens boota i hd sentinel prijavljuje preformance 100% a health oko 70%. skenirao sam ga i preko hdd regeneratora ali nije nasao ni jedan bad sector. probao sam da udjem u mini xp da vidim da li ga prepoznaje i nije mogao, isti slucaj kao i kod dizanja sistema, nece da digne. probao sam onda linux live da dignem i jedva ga digne i prijavi error na disku, eto slike dole. ima li mu pomoci i sta da se radi? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|