Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.03.2013., 20:16   #1
dejo_2
Registered User

Datum registracije: Sep 2010
HDD problem

Pozdrav, ovako imam laptop (fujitsu siemens amilo pi 2530) i koristim izmjenicno 2 harda, jedan poslovno a jedan privatno....dakle jedan hard je preko tjedna u laptopu i tu su mi svi skoro vazniji osobni podaci, programi itd, preko vikenda taj hard vadim i stavljam drugi koji mi sluzi u poslovne svrhe. Tako radim skoro pola godine i sve je bilo u redu do jucer kad sam htio stavit nazad u laptop hard koji koristim preko tjedna. Nemogu ucitat windowse nikako, pokusavao s windows rescue diskom (original) i jednostavno nece bootat s tog cd-a. Na tom privatnom disku imam dvije particije C i D, preko ubuntu live cd C particija je u redu, na njoj se nalaze svi podaci ali D particija je puna ali kad ju otvorim nema nista na njoj....Zanima me u cem je problem, ako je C particija u redu, zar se windowsi ne bi trebali pokrenut a i zanima me jel moguce kako spasit podatke s D diska jer znaci prikazano mi je pravo stanje zauzeca diska ali nema ikonica, uglavnom bilo kakav savjet je dobro dosao
dejo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2013., 22:33   #2
KoSi79
Registered User

KoSi79's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Nisi napisao koja verzij Windowsa.
Kažeš neće bootati cd? U biosu boot order?
Možda ima Fnešto za promjenu boot ordera...
Da li vidi taj cd u windowsima kada digneš drugi hdd?
Probao si Safe mode?
KoSi79 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.03.2013., 23:05   #3
dejo_2
Registered User

Datum registracije: Sep 2010
windows vista...hoce on bootat s cd-a ali nece bootat taj cd od windowsa, samo crni ekran bude, dok evo ubuntu radi preko cd-a, kaspersky isto itd....drugi hdd je vani, znaci jedan je preko tjedna u laptopu dok je drugi preko vikenda...safe mode ne radi, ne prihvaca mi F8 nikako, samo F2 setup i F12 boot menu

zar ovo nije ICT forum? sta je to da nitko nista ne zna, odgovori su kao u t-comu: jeste li ustekali sve kablove.....hahahahah....ocekivao sam vise od ovog foruma....takoder ako moderatoru smeta ime teme tj misli da ne valja (jer sam procitao pravila: "XXXX komponenta problem") neka on bude toliko slobodan pa nek smisli naziv teme koja bi bila odgovarajuca.....

Zadnje izmijenjeno od: tor. 09.03.2013. u 17:55.
dejo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2013., 22:04   #4
driftwood
Premium

driftwood's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Citiraj:
Autor dejo_2 Pregled postova
windows vista...hoce on bootat s cd-a ali nece bootat taj cd od windowsa, samo crni ekran bude, dok evo ubuntu radi preko cd-a, kaspersky isto itd....
Po meni su winsi otišli u kuki, a što ti neće baš taj CD, možda i on otišao u bananu. Ni prvi ni zadnji.
Stavi taj hard u neki komp di su isto windowsi pa onda vidi da li možeš kopirati i testiraj ga sa nekim alatom.
Staro 07.03.2013., 22:25   #5
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
zar ovo nije ICT forum? sta je to da nitko nista ne zna, odgovori su kao u t-comu: jeste li ustekali sve kablove.....hahahahah....ocekivao sam vise od ovog foruma....takoder ako moderatoru smeta ime teme tj misli da ne valja (jer sam procitao pravila: "XXXX komponenta problem") neka on bude toliko slobodan pa nek smisli naziv teme koja bi bila odgovarajuca.....
A kakve si odgovore očekivao?

Na stranu urnebesan način rada te krivi dio foruma, ne možeš očekivati da će ti odmah netko pomoći detaljnom procedurom od 20 strana. S ovim se treba pozabaviti, nemamo kristalne kugle.
Staro 09.03.2013., 17:36   #6
KoSi79
Registered User

KoSi79's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:

Da bi dobio koristan odgovor trebaš dati korisne informacije... ili da pogledamo u šalicu kave?

Jesi chekirao hdd?
Hirens boot cd i pokreni hdd regenerator, za početak.
S Hirensa provjeri i ram memtestom...

IMHO 99% cd windowsa u banani... nađi i kopiraj tu verziju windowsa i iz safe mode windowsa pokreni restore ako je fizički hardveraj ispravan.

Ili kupi usb ladicu za hdd i chekiraj hdd iz windowsa drugog harda...

A onda dalje...

i btw. lako moguće da je moderator odmah i našao tvoj problem...
KoSi79 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno