|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Hard disk 18+ bad sectors
Laptop Compaq Presario CQ57, pokrenut test hard diska preko hirens boota. Hard disk 500gb cini mi se. Odmah na početku, skenirano 645mb i već javlja 18 bad sectora, s tim da ne staje i raste. Slobodno taj disk može u smeće? Zasad je laptop normalno ulazio u windowse, par puta nije htio. Ako uspijem, napravim backup podataka i nema mi druge nego novi hard disk? Prijedlozi? evo sad je na 19... Da li prekinuti test jer ionako nema smisla ili pustiti do kraja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
amen je...spasi šta se da i baci ga ili šta već |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Nakon što spasiš podatke sa tog harda možeš probat izvrtit long DST ali od proizvođača možda ti uspije realocirat dio sektora pa će ti disk još radit neko vrijeme.... ne znam s čim to vrtiš, ne sjećam se da seatools ili druga dijagnostika javlja bad sectore dok skenira .... , al nebitno uglavnom izvuci podatke ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
jebate, prije se toleriralo 15% diska sa bad sectorima iz transporta, a sada se dela panika oko 18+ komada na 500 GB ![]() ne mora ga baciti, neka si ga ostavi. Nek proba izolirati BS-ove i disk koristiti za nekakve nebitne gluposti ili testiranja. ili neka ga pokloni meni za istu stvar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
O kakvih ti 15% pričaš? Fizički bad sector, baj baj disk, backup i odbrojavanje mogu početi! |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
kliknuo sam tu vođen naslovom jer sam mislio da je pc expert dobio "18+ podforum" ![]() On topic: gotov je HDD...neke stvari se ni vaigrom ne dižu |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]()
![]() |
|
|