|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
Nestabilna mreža-proširenje iste
Možda bude opširno, ali će mo se bolje razumjeti. Stavio u pogon Sat resiver, koji ima mrežni priključak. Stavim kabal on se konektuje (probao i dhcp i fiksnu adresu), krene npr. yt i uskoro dobijem poruku network eror. Krenem kablom i dođem do rutera Tenda 311R.U njega dolazi kabal u Lan port, drugi ide na Reciver. Korisnik navodno koristi internet putem wirelessa spomenutog rutera.Pratim kabal dalje ručni spoj u tel. utičnici, istim kablom dovučen telefon. Pratim mrežni kabal dalje dolazi do vanjskog tel. priključka. Unutra također ručno nastavljen kabal (upredene žice i izolovane). Kabal napokon ulazi u prostoriju gdje je 4 portni adsl ruter. On je povezan sa drugim uređajima, a u jednom lan portu je i moj kabal. Ruter je marke ZTE, ali mi je čudno što nisam vidio nigdje splitera. Informacija je da je to nešto bilo, ali pošto sve radi, kao netreba. Za početak bih da riješim problem konekcije, a poslije bih povećao domet sa ruterom TP-link. Pa ako imate neki savjet bit ću zahvalan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Detaljno jesi opisivao ali sam se pogubio nakon prve tel. utičnice, možda da napraviš kakvu skicu ![]() Ovako napamet bi rekao da je netko sprčkao spajanje, ako šalješ mrežu (Lan) kroz kabel onda ne dolazi u obzir nekakvi rukom motani spojevi. Ako se radi o 100Mb mreži onda se može kroz isti kabel "poslati" mreža i tel. na način da: - Lan kabel se spaja isključivo po TIA/EIA-568-A ili TIA/EIA-568-B standardu - evo primjer za TIA/EIA-568-B ![]() ![]() - za tel. koristi smeđu paricu na način da je nećeš spajati / krimpati u RJ-45 konektor nego je prije krimpanja odvojiš - Lan kabele spajaš / produžuješ sa ovakvim adapterima ![]() 8 pin, 1-1, ponegdje ih zovu ISDN ili RJ-45 LAN spojnice Kreni od glavnog routera (ZTE) i rekonstruiraj cijeli put do AP - a (Tenda 311R), uzmi krimp klješta, xy RJ-45 konektora, x Lan spojnica i navali. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
Niky, evo krećem s druge strane sa situacijom (da ne crtam ![]() sekundarni x.x.32.20, a na ruteru x.x.60.60.. Nakon testa EthernetConections, sve je PASS, osim ATM OAM F4 segment ping,i ATM OAM F4 end-to-end ping (FAIL). Četvrti port vodi do Rutera Tenda. Sve spojio prema uputama koji si dao, ali internet ne ide. Donesem svoj TP link spojim ga kratkim kablom na ADSL ruter (Mjesto gdje je spojena Tenda), i od nas 6 dvojica idu normalno na internet sa mobitelima, dok četvorica se ne mogu koristiti internetom signal je naravno full. Neznam šta još da probam, problem je uglavnom taj 4. port i lan i wlan s njega. Još da dodam opcija Qos uključena, a Bh telekom to u upustvu ne preporučuje. Zadnje izmijenjeno od: begi. 06.02.2013. u 00:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Sad sam išao provjeravati taj glavni (1.) modem / router i postoje ZTE 831 koji je u principu adsl modem, 1 Lan port i ZTE 831 CII koji bi trebao biti router sa 4 Lan porta. Prvo provjeri jesu li svi Lan portovi jednako konfigurirani, jesu li svi u Internet grupi, da nije kakav IpTv ili sl. na 4. portu. Ako jesu možeš testirati zamjenom Lan portova. Sumljiv mi je taj PC sa dvije mrežne tj. nije jasno kako je sve skupa konfigurirano. U jednostavnoj kombinaciji bi bilo: adsl - ZTE 831 CII - Lan1 - pc1 ..........................- Lan2 - pc2 ..........................- Lan3 - pc3 ..........................- Lan4 - Tenda 311R - pcx Kako ćeš spojiti i konfigurirati 2. router ovisi dali trebaš "odvajati" klijente spojene na njega. . . . |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Nisam stigao ranije da se javim (utakmica), a mislim da sam riješio najteži dio zadatka. Zamjenio sam dva porta na adsl modemu, spojio se i opet sve radilo traljavo. Onda sam u adsl modemu isključio IP filtering i sve je krenulo izgleda normalno. Resiver nisam isprobaoo jer sam žurio, a ima i snijega na tanjiru, ali YT otvara super. Stavio sam novi TP link 740N. Sutra imam to isprobati, staviti zaštitu i dodati ruter kao repetitor. Razmišljam da stavim svog TP linka 340G, umjesto Tende koja je N i čini mi se jako osjetljiva. Ako bude problema javim se, hvala na pomoći. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|