Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.01.2013., 23:04   #1
Chico
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
Vanjski wirelless signal i kučna wlan mreža?

Imam pristup internetu preko prijateljevog wlan-a, no nemam signal u cijelom stanu nego samo sa sjeverne strane zgrade gdje je moguče uhvatiti signal. Stan je položen S-J, a signal od susjeda je iz druge zgrade sa sjeverne strane. Trenutno bez problema hvatam signal sa sjeverne strane sa Airlive-om wl-1700usb, a udaljenost je otprilike 75m.
Htio bi organizirati wlan u stanu koji bi se na internet spajao preko susjedovog wlan-a.

opcija 1. Kako najednostavnije to napraviti? Što mi je od opreme potrebno pod uvjetom da u stanu sva računala imaju wireless mogučnosti?

opcija 2. Mogu li nešto od opreme koju imam iskoristiti u tu namjenu?
-Siemens SX763 wlan dsl - ostao od optime
-thomson twg850-4 & senegate 8100 od vip-a (tv&tel. bez interneta), ovo dvoje je upogonjeno na južnoj strani zgrade znači suprotno od izvora signala
Chico je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2013., 22:06   #2
Chico
Premium
Moj komp

Može li se siemens sx763 postaviti da radi u bridge modu i služi kao wireless AP?
Hoče li sx763 moči komunicirati s drugim routerom na udaljenosti od 75m?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.01.2013., 22:49   #3
begi
Premium
Moj komp

begi's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
sx-763 ima slabiju, antenu, a vjerovatno nije osjetljiv kao Wl-1700. Šta je na drugoj strani?. 1700 može raditi softwerski kao AP, ali je problem što mora tad s njim raditi PC.
begi je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2013., 22:04   #4
Chico
Premium
Moj komp

S druge strane je speedtouch ST780WL i htio bi izbječi korištenje WL-1700.
Možda da spojim nekakvu yagi antenu na sx763 te je usmjerim prema st780wl?
Mogu li se spojiti dvije antene na jedan router? Kombinacija koja mi je na pameti ja na sx763 (uz kemiju ako dopušta) spojiti pigtailom yagicu i staviti je vani te je usmjeriti prema st780wl-u, te spojiti i orginal omnicu za disperziju signala u stanu.
Staro 29.01.2013., 15:12   #5
begi
Premium
Moj komp

begi's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
Autor Chico Pregled postova
S druge strane je speedtouch ST780WL i htio bi izbječi korištenje WL-1700.
Možda da spojim nekakvu yagi antenu na sx763 te je usmjerim prema st780wl?
Mogu li se spojiti dvije antene na jedan router? Kombinacija koja mi je na pameti ja na sx763 (uz kemiju ako dopušta) spojiti pigtailom yagicu i staviti je vani te je usmjeriti prema st780wl-u, te spojiti i orginal omnicu za disperziju signala u stanu.
Na drugoj strani je mala antena 3-5 db, pa je vjerojatno opcija usmjerena antena. Ako ti ruter ima konektor za vanjsku antenu išlo bi s nekom usmjerenom 10-20 db, s tim da gledaš dijagram zračenja da ima i iza zračenje barem 3-4 db, kako bi pokrio stan. Kemijanje s dvije antene je zadnja opcija jer bi trebao imati kvalitetan spliter (nije jeftin), a spajanje direktno će poremetiti impedansu kabla (50oma), a time i ostale karakteristike, te nije preporučljivo. Na tebi je da doneseš odluku.
begi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno