|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
(riješeno) BIOS i pržilice
Trebam reinstalirati windozere i sada imam jedan problem koji me mući duže vrijeme. Diskovi su mi sata ali przilice su mi jedna sata a jedna ata. I sada mi se događa da jedna radi jedna ne(obje su ispravne) tj. nije mi jedna vidljiva. Pa me zanima koji mode moram odabrati na svojoj DFI LANPARTY UT X48-T2R ima ponuđene slijedeće modove SATA mode IDE,RAID,AHCI. Ako je AHCI onda imam još controller mode RAID+IDE,NATICE IDE I AHCI+IDE. Zahvaljujem na odgovorima |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() Nego, savjet. Ukoliko ti treba druga pržilica, onda lijepo uloži 120kn i kupi novu i neka ti sve radi u AHCI modu. A ako ti ne trebaju dvije, onda ovu IDE baci van iz kompa. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Upravo to, koji će ti vrag IDE. A što se tiče SATA mod rada, samo ime govori - to se sve odnosi na mod rada SATA portova i što god da staviš sata prža bi morala raditi. IDE je ionako odvojena na drugom priključku. A cijelu priču su započeo s reinstalom wina - ne bi li bilo jednostavnije da napraviš USB instal drive i zaboraviš na ove probleme ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Ustvari kada realno gledam ne trebaju mi pržilice više ne pržim kao prije. Znaći AHCI mode i pod controller mode AHCI+IDE. Kada reinstaliram windowse javim sa ućinkom. Zahvaljujem na brzim odgovorima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Najbolje bi bilo da izbaci IDE pržilicu i napravi Reinstall windowsa, po mogućnosti Win7 sa AHCI postavkama. ![]() ![]() @ ivan - ili AHCI ili SATA mode. SATA mode nisam vidio prvi puta, tek kad je tor spomenuo ![]() Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|