|
![]() |
#1 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
ASUS A7V266 rev 1.07 i RAM - problem u prva dva slota
dakle, tocno je ova ploca u pitanju - ASUS A7V266. nema je na sluzbenim stranicama, ali se spominje po netu i recimo ovdje, gdje sam i poskidao masu biosa....... nego, problem je sljedece naravi - ploca ima tri slota za rame. treci slot (krajnji od cpu-a) prima svaki ram koji upiknem, od 256 pa do 1GB, brzina od 266MHz do 400MHz. i ploca uvijek boota, sve 5. no, prva dva slota odbijaju suradnju sa tim plocicama. no, zanimljivo je da ne odbijaju suradnju sa plocicama koje sam dobio sa plocom, tj koju god plocicu stavio u koji ram - ploca boota. stavim obje na prva dva slota - boota. ali, ploca boota samo kada se jedna ili obje, i samo te plocice nalaze u ta dva slota ![]() pa sam pomislio i na jednostran i dvostrani ram, jer ovaj koji boota (na 266MHz) je dvostran..... i opet nece bootati, sa drugim dvostranim, takoder na 266MHz ramom. blesavo, znam, ali tako je i ne pada mi nista vise na pamet. drugi ram je 100% ispravan jer je testiran na drugim plocama, sve uredno prolazi. probao sam sa vise verzija BIOSa, isti shit. probao sam s drugim napajanjem, isti shit. probao sam sa def 2.65V naponom za rame, i 2.5V i 2.75V - isti shit svaki put, nece raditi osim sa tim ramom. ima tko kakvu konkretnu ideju koji je vrag s ovom asusicom? jel joj 133MHz internog takta previse? da smanjim za koji MHz pa vidim? inace je na ploci athlon 1900+ kojeg sasvim normalno prepoznaje BIOS, i napon i takt....... lud vise......... svaki savjet osim baci to u smece je dobrodosao, te zahvaljujem se na bilo kakvom savjetu.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Dobio si matičnu sa memorijom koja joj odgovara . Druge memorije nisu "moguče" kompatibilne sa matičnom pa ne rade kako bi trebale . Sječam se vremena kada pojedine memorije iako ispravne nisu mogle raditi na nekim matičnim pločama , možda je to i ovdje problem . Neke matične imaju točno određen raspored postavljanja memorije u slotove . Moguće da uz sve to još niti latencije modula nisu iste pa da i to stvara određene probleme . Ako moduli nisu od istog proizvođača ........ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|