|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Komp se ne pali iz prve
Molio bi pomoc ako vec je netko ovako imao sa kompom a uspijo je rijesiti. Komp mi ne zeli ponekad upaliti iz prve sliku na ekranu. Znaci radi kuciste jedno 10 sek, nema slike, sam se resetira i onda se upali slika i radi ok. Nekada se zna desiti da i po nekoliko puta se resitira dok se ne pojavi slika na ekranu. Inace ga drzim naklokanoga ali probo sam stavljati na normalano, snizavati taktove memorije sa 1600 na 1333, load defolt ali opet se pojavljuje isti problem koji je mozda cak u malo manjom mijeri. Kada proradi apsolutno nemam nikakvih problema sa nicime. Komp radi onda sabilno bez problema. Mislim da cak se nikada nije desilo takva situacija prilikom resitiranja. Znaci samo kada se zgasi pa upali. Od komponenti imam: gigabyte z68a maticnu Intel i5 2500k 8 gb ddr 1600 mhz ati 6950 saphire ocz 650w napajanje ostalo nije tako niti bitno. Eto ako je tko imo slicu situaciju molio bih za pomoc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Pogledaj u kuciste jer ti dobro pricvrcena grafa. Ja sam imao slican problem samo sto kod mene se par puta resetira bez POST-a na ekranu i prebaci na integrusu a sad radi bez problema.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ja bi rekao matična pa napajanje. I koja je to točno ploča u pitanju? Taman sam piknuo bezveze recimo http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3856#bios i vidim da BIOS inačice F12 da ispravlja grešku pod nazivom - improve power on issue. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Moja je ista samo bez naziva H. Imam UEFI bios gore (naci onaj graficki) Komp starta 10 sek brze zato sto nema dugoga paljenja biosa. Istina trenutno mislim da je jos u beta fazi i nije dosla nova verzija vec 5 mjeseci ako ne i duze |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Može biti da ti hard ima bad sectore isto... Provjeri i to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Jel napajanje pod garancijom? Ako nije, otvori ga i pogledaj dal su kondenzatori napuhnuti. U slučaju da je pod garancijom, pogledaj kroz rupice, kolko možeš. Probaj s drugim napajanjem. Računalo testiraj na def. postavkama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
doduše, samo jednom je bilo napajanje problem, u ostalim slučajevima su matične (sve odreda socket A stare po 6+ godina ![]() ta matična ima drugačije kondenzatore i teže je vidjet koji je napuhnut, a koji nije - trebalo bi ih izmjerit instrumentom najsvježiji slučaj je bilo napajanje. zamijenio problematične kondenzatore i prodao ga ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|