Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.12.2012., 22:52   #1
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
(riješeno) Grafička kartica 8800GTX radi i ne radi

Imam problem sa grafuljom, ako je on a sigurno je jer nema šta drugo bit... Naime radi se o 8800 gtx koju sam kupio nedavno sa foruma...

Gledao neke slike i sve mi se boje pomješale, neke crte po ekranu.. restartam kad i u na prvom ekranu gdje pokazuje info matične i ostale gluposti isto neke crte. U everestu prikazuje grafulju, temperaturu, u properties tub-u je nema, neće pokrenut nvidia contol panel, kaze da nema spojenog display-a na nvidia gpu. Probao sam nove drivere, vratit sistem unazad, restartat bios, nista ni pomoglo.

odkad sam kupio graficku,posto mi je komp stalno u stand by-u, kad ga upalim nekad mi je znao zapištat kao kad ga upalim i neće pokazat nista na ekranu, samo restartam i sve normalno...
evo printscreen desktop-a

šta jos mogu pokusat?
bego2 je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2012., 22:59   #2
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Probaj je underclockat, ako ne uspije onda je malo zagrij u rolu

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.12.2012., 23:05   #3
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

Underclocat u biosu ili ?

ista stvar kod mene

http://www.addictivetips.com/hardwar...aking-in-oven/

frajer daje link na kojem drugi frajer popravi 8800gtx sa pečenjem...šta jos necu vidjet...jel tko to pokusao od forumaša?

Zadnje izmijenjeno od: bego2. 27.12.2012. u 23:17.
Staro 27.12.2012., 23:22   #4
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Autor bego2 Pregled postova
Underclocat u biosu ili ?

ista stvar kod mene

http://www.addictivetips.com/hardwar...aking-in-oven/

frajer daje link na kojem drugi frajer popravi 8800gtx sa pečenjem...šta jos necu vidjet...jel tko to pokusao od forumaša?
To s "pečenjem" grafe u pećnicu je opće poznata stvar, pogotovo za 8800 seriju kojoj to treba relativno često u starijim godinama. Totalno si neinformisan
Koliko ja shvaćam, problem je ustvari što popucaju lemovi na kontaktima čipova (GPU ili RAM) i PCB-a, a pečenjem grafe u biti ponovno "prelemiš" kontakte. Naravno, postupak je krajnje neprofesionalan i nepouzdan pa nitko ne garantira da će polučiti rezultate
JC Denton je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2012., 23:57   #5
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

evo odjednom sve radilo bez beda, i to par minuta, kad se odjednom sam restartao..

sva sreća pa imam backup grafu, s3 virge

sutra ću pokusat 8800 ispeć, samo me strah to kasnije i stavljat u komp da nije napravilo kakav spoj ili nesto da nebi syebao matičnu ili nesto drugo
Staro 28.12.2012., 01:08   #6
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Točno tako sam ja imao nekih problema, i odfurao grafu na popravak i rekli mi tamo (Links) da je grafa dala svoje... :S
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2012., 01:16   #7
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

nećete vjerovat, vrag mi nije dao mira pa sam isao peć... eto je, radi dakle recept je, jedna pokvarena grafička ili bar pri umiranju, skinuti hladnjak, pastu dobro očistit, ugrijati pećnicu na 200°C i peći 8 minuta, ostaviti da se ohladi na sobnoj temp, to je to fala na pomoci

jos nesto, kakvu to glupost stavljaju na memoriju umjesto paste, nekakva masna tkanina, i nekakva fuj pasta, sve zamjenio nekom žnj pastom i temp pala za 12°C :O
Staro 28.12.2012., 09:34   #8
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor bego2 Pregled postova
nećete vjerovat, vrag mi nije dao mira pa sam isao peć... eto je, radi dakle recept je, jedna pokvarena grafička ili bar pri umiranju, skinuti hladnjak, pastu dobro očistit, ugrijati pećnicu na 200°C i peći 8 minuta, ostaviti da se ohladi na sobnoj temp, to je to fala na pomoci

jos nesto, kakvu to glupost stavljaju na memoriju umjesto paste, nekakva masna tkanina, i nekakva fuj pasta, sve zamjenio nekom žnj pastom i temp pala za 12°C :O
NHF, ali ti kao da si pao s kruske . pa to se radi vec o-ho-ho, negdje bas od 8800 serije (G80), pa sve do GTS250. ja sam to radio sa ultrom, proradi na tjedan-dva-mjesec dana, i opet pocne srat..... ja kada sam ju prodao sam i rekao sta joj je radeno, kupac ju je isto pekao i radi, pa ne radi i tako..........

drugo, ovo za termalne jastucice . sorry opet, ali ta sranja se stavljaju takoder jako dugo. i nikome se ne svidaju, ali ako tebi sa pastom se temp smanjila, pravo je pitanje - koliko si stavio paste? jer su jastucici debeli skoro 1mm i dolaze izmedu (najcesce) memorijskih cipova i samog hladnjaka, ali uvijek ostane lufta izmedu njih....... a tebi se tu sada nalazi pasta, i mora je biti fest . no ok, ako zaprave je toliko niza temperatura, odlicno!

jos jednom, bez uvrede, ali to sto si ti napravio se radi vec par godina. ima i tema tu na forumu, evo: Komponente u rerni?, pa malo skicni iskustva i metode ljudi. ima puno pametnija i bolja IMHO, industrijski fen .

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2012., 13:19   #9
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

Meni prvi put, zato se nemoj pravit pametan. Ne mjenjam svako malo komponente niti sam imao ovakvu grafulju do sad, da bi imao iskustva. Paste sam stavio malo, kao i na gpu. Sad vise ne loada na 80 nego na 70°C
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno