Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.12.2012., 14:27   #1
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Acer Aspire 5536 - ne može se upaliti nakon jednog sleepa

Pozdrav

Znači Acer Aspire 5536, sestra stavila na sleep i nakon dva sata se nije mogao podić iz sleepa. Uglavnom, laptop se upali svijetli gornja tipka za paljenje i svijetle donje dvije lampice (informacija jel laptop upaljen i status baterije - puni li se ili je napunjena - narančasto/plavo) i to je otprilike to. DVD pogon se zalaufa nakratko, HDD isto i ventilator cijelo vrijeme radi. Lampice za caps i aktivnost diska ne svijetle. Činilo mi se da je problem sa BIOS-om pa sam ga rastavio, izvadio bateriju na n-vrijeme i još usput počistio od prašine i zamjenio pastu - 0 bodova. Premještao sam RAM-e po slotovima, obrisao ih gumicom za brisanje, ostavljao po jedan keks i slično - 0 bodova. Izvadio disk i probao bez diska - 0 bodova. Na eksternom monitoru ne baca sliku.

Na kraju sam probao recovery BIOS-a (Crisdisk) napravit sa kombinacijom Fn + Esc i tipka za paljenje, sa tri različita USB sticka ali mi nikako ne uspijeva (trebala bi blicat donja lampica ali ne blica), stick trepne na kratko i onda se ugasi.

Ima netko možda kakav prijedlog još i zna li netko otprilike što bi moglo bit? Nosit ću ga vjerojatno u servis ali tamo dijagnozu već i sam znam - MBO
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2012., 15:21   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Vjerojatno mbo. Klasika kod Acera. Ako imaš garu na njega - super. Ako nemaš, nemoj ga ni nositi na servis. Reći će ti ono što već znaš i to ti naplatiti.
Solucije: reball ili prodaja u dijelovima.
Oglas

Oglas
Staro 12.12.2012., 16:11   #3
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Odfuro sam ga na brzinu do Zel-Cosa, kaže frajer da je vjerojatno do grafičkog čipa (da je poznat problem na modelima sa AMD-ovim procesorom). Garancije naravno nema, 3.5 godine je izdržao. Za običnog Acera i previše...
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2012., 16:27   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ako planiraš reball, javi se Alvinu.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja