|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
soltek, amd duron 1300+
imam ovaj komp na servisu i nisu mi jasne neke stvari prvo, kad ga palim sve radi normalno, ima win98 se na sebi zbog kase jer je komp iz neke trgovine, dok load-a windows u onaj njegov prvi prozor, tad se monitor ugasi i tog trenutka kad se monitor ugasi zvuk iz maticne dolazi kao kad se resetuje komp onaj tupi zvuk procesor radi, tj hladnjak se okrece, struju ima na svemu al od njega ni traga ni glasa mjenjao sam ram, stavio sam novu naponsku jedinicu , istekavao sam cd-rom i ostale stvari koje mu smetaju al uvijek isto znaci, on radi normalno sve dok win mu se ne boot-a isto tako mi radi u safe mode, sto znaci da nije bas do nekog drivera il nesto ljudi pomagajte koliko mozete, posao mi je u pitanju ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
meni zvuči koda prdne kad uštekava AGP karticu ( u safe modu ju nepali tak).....si pogledao u BIOSU da slučajno nije naređeno da pali PCI grafu (ako ima tu opciju) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
grafulja je integrisana to je ono sto meene zajebava :O radio sam clear CMOs jedno 10 puta i nista ne pomaze ![]() imal jos koja opcija ?
![]() |
#4 |
Premium
|
hmm nije da te zahebavam....znam da znaš šta radiš....većina ASUS-ica ima i AGP iako imaju IGP....pa povjeri koju Bios želi pokrenuti (ne samo clera CMOS).....pogledaj koliko ti je memorije šerano za IGP.....pogledaj koliko ti je diska C: slobodno (ako je premalo može te zahebavat virualna memorija).....pogledaj u safe modu da se neko nije zezo s postavkama virtualne memorije...pogledaj u Device Manageru da slučajno nemaš IP konflikt...(probaj počupat sve(ako si uopće ostavio išta) sa PCI utora)....nakraju ako ima AGP utori stavi neku karticu pa vidi dali se onda diže OK....i probaj reinstalirat drivere ....chipset, AGP, DX...jer safe mode ti pola toga nedigne... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
sve sam zivo probao, cackao po biosu, mjenjao dijelove , sve sam zivo izmjenjao osim proc-a i maticne ![]() znaci od to dvoje jedno zahebava ![]() cak sam stavljao knopix linux koji ima sistem odma na cd-u , krene incijalizacija linuxa i tup, samo ugasi monitor i to je to
![]() |
#7 |
Premium
|
izgleda da nisu napuhani , mada se po njima po vrhu uhvatilo malo korozije, cudno ne znam vise sta bi uradio, nego da ganjam novu maticnu, mada cu tesko nac da narucim soltek sa 133 sdram-om
![]() |
#8 |
Premium
|
izgleda da je stvarno ošo IGP.....ploču ćeš teško naći kao što si rekao.....a da ti njima s obzirom da nije tvoj stroj i radit će kao blagajna...gore pikneš neku staru AGP ili PCI karticu za te programčiće koje koriste sasvim OK....igrat se na poslu tak i tak nesmiju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
ova glupa ploca nema agp, tako da sam isprckao staru PCI atijevu 64mach sa 2 mb hehe i sad , kad palim , on dodje do dijela gdje prije nisam mogao doci, al trazi mi driver za oni IGP kad startam 98micu, kad odem cancel on ugasi mi komp isto ko ono prije ...radi sve al nista ne radi :P ostaje mi jedino u biosu da je iskljucim, AL KAKO, nema sta nisam prckao , gasio palio , al uvijek ostaje upaljena mislim da nema uopce da se gasi u biosu ta opcija , ako ko zna nek mi kaze !:P
![]() |
#10 |
Premium
|
ak nema u biosu postoji velika šansa da je na jumper ....odi na stranicu proizvođača ploče....nađi stare polče pa skini upute |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
nikako ne mogu naci koja je maticna osim sto znam da je soltek. ona ima one plave prekidace a kad palim komp pokazuje mi samo REV N1.3
![]() |
#12 |
Premium
|
da deep swichevi....uobičajena stvar na starijim pločkama....probaj everest ili tak nešt pa da pročita....osim toga probaj smrznit...post...stisneš pauzu na prvom ekranu pa pogledaj tamo |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
pauziram ja njega na prvom post-u al jedino sto pise je REV N1.3 i dalje proc i mem pokaze rado bi ja sa everestom to uradio da mi ne gasi komp dok se pojavim u windows okruzenju ![]() ![]() hebem ti plocu na kojoj ne pise koja je tacno ostaje mi da napamet prebacivam ove deep switchove al evo skidam ovaj Ultimate boot CD , 154 mb , gledao sam slike neke od programa tog, stavi se na cd kao boot i na pocetku biras opcije, memtest , test svega i svacega valjda ce pomoci to
![]() |
#14 |
Premium
|
je sam pazi dosta tih ploča ima deep s. za fsb i množitelje pa da nebi bilo jooj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
nasao sam koja je maticna ploca ! soltek sl-75liv imam i manual njen , al ovi deep switch-evi nisu za namjestanje IGP-a al nista ni u knjiziii od nje za integrisanu grafickuuu FUJ FUJ FUJ
![]() |
#16 |
Premium
|
moram gibat .....daj nabaci koji je čipset pa ću prošvrljat malo čim budem mogo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
chipset je vt82c686b ima ono Init display first, tu sam stavio PCI slot , bilo je on board, i opet isto ! najradije bi iscupao ovaj igp da ga nikako ne prepoznaje hehe
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|