|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Problemi sa zamjenom ekrana na laptopu
Krepaje mi je ekran na laptopu, 15.6" CCFL, gasi se nakon par sekundi. Kombinacijom tipki za gašenje/paljenje ekrana ga opet upalim, ali se opet gasi. Problem je 99% CCFL lampa, no to nije toliko bitno za ono što me zanima. Kupio sam polovan ekran, prodavač tvrdi da je testirao na drugom laptopu i da je ispravan, ali kad sam sve spojio ekran ne radi kako treba. Ekran daje svjetlo i pokazuje samo vertikalne crte, ovako kako je na slici. Primjetne su promjene u osvjetljenju ovisno o tome što se radi na laptopu (preko vanjskog ekrana). Samo spajanje ekrana je toliko jednostavno da ne vidim gdje bih pogriješio i sve je dobro (i do kraja) uključeno. Kad vratim natrag svoj, daje sliku, ali se gasi kako sam naveo. Ekran nije s istog laptopa (niti istog proizvođača), ali bi valjda trebao odgovarati s obzirom da je istog tipa, veličine i rezolucije. Ima li još išta što sam možda previdio i mogu li ekrani ipak biti nekompatibilni? Prodavač mi nudi povrat novca i nemam mu razloga ne vjerovati kad kaže da je ekran testiran na drugom laptopu i radi. Najviše me brine to da naručim drugi ekran i da ni taj ne radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Nekako mi ovo lici na neispravan flat kabel. Ovako je meni bilo kad nisam bas dobro spojio onaj siroki konektor na panelu.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Pozz, jesi probao odštekati ga pa ponovo uštekati flat kabel u ekran možda ipak nije dobro uštekani kabel, jer proizvođać nema veze s time. E sad još pitanje jel stari ekran se ugasi ili samo nestane pozadinsko osvijetljenje? Isprobaj stari ekran pa kad se nebude ništa vidjelo (tj kad se ugasi) zasvijetli s đepnom lampom u ekran da vidiš dali se što prepozna ili se ugasi totalno ekran. Naime jer kako ti veliš ako ti je otišla lampa onda slike bi trebalo biti samo neće biti osvijetljenja na starom ekranu. Ako nema uopće slike graška nije u starom ekranu u lampi nego u nećem drugom, vjerovatno u flat kablu. Najbolje bi bilo da bi našao nekog tko ima isto laptop 15,6" s lampom pa da isprobaš kod njega oba ekrana i da ukloniš sumnju dali su ekrani ili je što drugo tipa flat ili još gore nešto na matičnoj ploči, jer nema veze što on daje sliku preko externog ekrana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Lampa je 99,9%, jer ekran se ugasi ali se i dalje (jedva) može vidjeti što je na njemu, tako da je očito do pozadinskog osvjetljenja. Probavao sam 1000 puta uključivati i isključivati, nema promjene. Namjera mi je isprobati ekrane na drugom laptopu, ali je zapravo jako malo 15.6" laptopa s CCFL osvjetljenjem, a još manje vlasnika koji bi mi dopustili da im raskopavam ispravan laptop. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Da onda je lampa, jer pošto veliš da onaj drugi koji si kupio a ne daje sliku i pali noramlno pozadinsko svijetlo, tako da do invertera nije. A ništa ovaj ekran što si kupio ipak koliko god tko ti je to prodao vjerovatno nešto ne štima, jer da je do flat kabla isto bi nešto pokazivao crte ili kaj god. Preporučam nek vratiš taj ekran koji si kupio nek ti vrati lovu, a ja ti imam razbijeni ekran s lampom i lampa je ispravna ako želiš si je zamijeniti, al ako ti pođe nešto po zlu nebu ti baš slika bajna. Ja te 15,6 ekrne s lampom sam zamijenil LED + adapter i u svaki laptop s tim 15,6 lampom ekran ugrađujem LED + adapter. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Lampa ti je otisla 100%, imao identičan problem prije 2-3 mjeseca...zamjenis nju i vozi dalje.
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Ja sam blizu Varaždina pa ako ideš za Vž što možeš si doći po ekran pa izvadiš lampu, dmeni i tako ne treba. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|