|
![]() |
#1 |
Ape
Datum registracije: Jan 2012
|
Windows 7 i Ubuntu 12.04
Pozdrav svima... ovako, na faksu imamo cijeli semestar posvecen linuxu, pa bi ja njega sad sebi isto stavio da se vjezbam, ali mislim da mi nebi bas pametno bilo maknut windowse skroz bar dok se ne naucim na ovo... Sad me zanima kako mi je najbolje instalirat linux s windowsom, dal da radim posebno particiju za njega ili da ga samo siknem s wubi unutra... Slozio sam si virtual masinu al mi u njoj malo to sporo ide, nije sad laptop neki bijesan... I dal ce mi mozda bit jos sporije ako instaliram s wubi tako... nebi sad htio preopteretit laptop il nesto...
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Jesi li instalirao uopće drivere u virtualki? I što koristiš za virtualizaciju? Recimo ako koristiš VirtualBox obavezno nakon instalacije instaliraš i vbox addons. Ista stvar vrijedi za Vmware. Ako ti je lakše ga instalirat posebno jednostavno si napravi 20GB slobodnog prostora na kraju diska i stavi 300MB swap i ostalo root particiju i bok. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
A nemaš baš kaj fulat, dosta je da mu daš bar 512MB rama i to je to, nema neke filozofije. Možeš probat u Virtualboxu možda će nešto brže raditi ali najbolja opcija ti je instalacija na disk ili prčkanje preko Live DVD-a ili još bolje - USB-a. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|