Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.10.2012., 23:21   #1
tomios
Premium
Moj komp

tomios's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Philips PTA-01 chipset?

Pozz...

Uz TV sam kupio wifi stick...uglavnom, nikako ne uspjevam naci koji se chip nalazi u njemu. Windowsi ga naravno, ne prepoznaju.
HW ID je USB\VID_0471&PID_209E&REV_0108, sto mi opet nista ne govori...0471 je Philips.

http://www.wikidevi.com/wiki/Philips_PTA01 nula bodova.

Posto cu TV spojiti preko LAN, stick bi iskoristio za neko od racunala. Otvoriti vise od ovoga ne bih, jer ima jos garanciju (poklopac je isao lagano, ali iznad chipa je lemljen pokrov )
Aida, kojekakvi USB info tools ne govore nista pametno. Sta, ocito mi je cekati kraj garancije i lemilo u ruke? Ili skinuti napamet neke najcesce rabljene drivere za pojedine chipsete pa ih probat "na silu" instalirati?

Druga, mozda ne vise tako bitna stvar je, sto je max.brzina koju javlja TV 65Mbps, sto mi je malo cudno, posto sam citao da je stick deklariran na 150Mbps. I da radi sa bandwithom od 20Mhz, trebao bi se spojiti na bar 72.2Mbps.
Router je TL-WR941ND (300) i ostali laptopi, moj pc, normalno se spajaju na 150/300Mbps. Philips, naravno ne zna zasto (na sto se i drugi zale).
tomios je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2012., 00:16   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Sam si sebi u uvodnom postu odgovorio:
- na supportu stoji da je namjena sticka isključivo za spajanje Philips TV na net i korištenje MediaConnect - a
- informacija o sticku po netu nema jer nisu još iscurile a možda ni neće

Spoji TV preko Lan - a kako si rekao a stick probaj vratiti > zamjeniti za neki drugi WiFi stick. Kako vidim, cijena mu je cca 400 kn, a za te nofce možeš dobit dva dobra WiFi sticka.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.10.2012., 00:48   #3
tomios
Premium
Moj komp

tomios's Avatar

Jasna mi je njegova namjena, zato sam ga prvotno i kupio. Zanima me da li je ikako moguce sa nekim win/linux programom iscitati koji je chip gore bez otvaranja istog? Iako, pitanje je da li bi se otvaranjem dobilo ista.
Stick imam vec vise od pola godine...ovih sam dana napravio drugaciji raspored u stanu, router je dosao pod Tv..pa nema vise koristi od njega.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 15.10.2012. u 08:47.
Staro 15.10.2012., 09:24   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Ma ni da ga raskopaš nećeš saznati ništa korisno jer:
- to za Philips radi netko drugi, na nekom ruskom forumu sam vidio da spominju Arcadyan kao proizvođača
- u njega lupaju firmware koji ga potpisuje kao Philips USB\VID_0471&PID_209E&.... pa ne paše / neradi drv stvarnog chipseta
- još ako su u fw telki dodali kakav custom igrokaz možeš se načisto slikat
- . . .

Još kad sam vidio da pametuju sa dl onog sw preko kojeg bi to trebalo raditi najradije bi sve poslao u mp3
Najpametniji savjet je da taj stick utopiš / prodaš a za komp nabaviš neki "normalni".
Staro 15.10.2012., 16:53   #5
tomios
Premium
Moj komp

tomios's Avatar

Nisam imao mira Kad sam malo bolje pogledao, vidim, to je samo poklopac. Skinem ga..a kad ono Atheros AR9271

Forsiram instalaciju drivera i radi

I spaja se na 150Mbps (sto bi se reklo da je Philipsov fw od TV u klincu)

Staro 15.10.2012., 20:36   #6
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Ovaj put je hrabrost upalila tj. dala rezultata
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori