|
![]() |
#1 |
420
Datum registracije: Nov 2006
|
(riješeno) Problem s OS-om i butanjem
donešeno mi je računalo koje ne ulazi u windowse.. OS je XP pro.. vrti se samo ona trakica na početku prije ulaska u windowse.. ne ulazi ni u safe mode niti last known.. ostavim da stoji kojih 3-4min i baci mi unmountable boot volume stavim cd windowsa, pokrenem s cda, kad sve odradi, ne ponudi mi opciju "R" kao repair, nego mi odmah pokaže da se nalaze dvije particije, za prvu kaže da je unknown a druga da je "PODACI".. niti tu nema opcije repair, nego samo da nastavim instalaciju, znači briše particiju i instalira friško.. ne mogu čak ni pregazit staru instalaciju jer je "ne vidi", ako idem next nudi mi format.. dalje, bootam sa hirensom u mini xp, uopće ne nalazi disk.. stavim ubuntu sa cda, postoje obje particije i normalno mogu ulazi u tu unknown particiju (kojoj sad ime normalno piše) i ulazit u foldere, znači vidim sve ono što se nalazi na C: particiji.. sad mene zanima šta još mogu napravit? mislim da konfa nije bitna, al disk je maxtor, kojeg s hirensom ne mogu provjerit jer ga kao što sam gore napisao ne pronalazi.. disk je SATA.. šetao sam ga po svim sata utorima na ploči... ne pomaže.. dal se ikako može dignut onaj "repair"? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2011
|
da ti nije u Biosu SATA krivo konfiguriran ? probaj malo prčkati |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ocito su "moddani" windowsi na tom disku. Rijesenja ima, Erd commander i napravi check disk.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Za off-line rad i krpanje slobodno prebaci u Biosu na IDE, kako se druga particija zove Podaci onda na nju kopiraj šta treba sačuvati podataka sa prve sys particije. U Paragonu sa Hirensa formatiraš tu sprčkanu particiju i postavi active, drugu nediraš. Sa nLite napraviš xp sa dodanim sata drajverima prema chipsetu tj. sa supporta mobo. Peglaš install na tu čuvenu particiju, netreba je formatirati pri installu (odabereš da ostavi kako je), dalje znaš . . . |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
420
|
samo da javim, izvadio sam disk i spojio na moj komp, disk se nalazi u device manager, u my computer jesu te dvije particije i čim ih krene očitavat, samo ovako stoji.. http://i48.tinypic.com/10dbp1y.jpg ne mogu ništa, pokrenut niti jedan program tipa hd tune, sve stane.. počinjem sumnjati da je disk neispravan.. probat ću još sa erd commanderom napravit chkdsk ako ne pomogne, probat ću novu instalaciju windowsa na onoj konfiguraciji jer tamo dolazi bar do tog.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Pa zaobiđi te idiotske winse (pogotovo ove nove), digni Hirens i startaj hdd check alat (onaj proizvođača hdd) i vidi šta prijavljuje. To bi bilo prvo da znaš jeli hdd ok a nevezano na status / stanje prticija. Ako i zeza komunikacija sa hdd - om (kabel, kontrolac) na matičnom kompu u tvom to vjerojatno nije problem pa si ovako isključio tu mogućnost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
420
|
ovak, stavio disk nazad u komp, pokrenuo hirens i onaj maxtor program je našo neku grešku (nije pisalo ništa, samo da je našao error) i ponudio mi repair i da bi mogli nestati podaci sa tih sektora.. ja odabrao continue i disk ima sve "pass".. startao normalno windowse.. odvrtio sam error scan sa HD Tune Pro full i nije našao nikakav error niti bad sektor.. odvrtio sam i sfc /scannow za svaki slučaj da nije dobio neki sistemski fajl.. sad radim chkdsk /r na obje particije.. i ako to sve prođe, disk je ispravan.. ali velim, čemu se zblesirao onda.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Znaš onu, greške su tu da se pojavljuju . . . Šta mu je bilo, vrag će ga znati ako nije negdje napisao, vidi u SMART - u jel ima relociranih sektora i koliko. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
420
|
SMART pokazuje da je sve OK.. nema nikakav warning.. tak da ovo može pod riješeno.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|